Μουσείο Ιστορίας του Νέου Μεξικού

Το Μουσείο Ιστορίας του Νέου Μεξικού στη Σάντα Φε είναι το νεώτερο μουσείο του κράτους. Το εκθεσιακό χώρο των 30.000 τετραγωνικών ποδιών του μουσείου προστέθηκε στο παλαιότερο μουσείο του κράτους, το παλάτι των διοικητών, και διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές ιστορικές εποχές του κράτους. Εκθέσεις για τους ντόπιους Αμερικανούς, τους Ισπανούς εξερευνητές, το μονοπάτι της Σάντα Φε, τους απατεώνας, το σιδηρόδρομο, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το σύγχρονο Νέο Μεξικό είναι μόνο μερικά από αυτά που βρέθηκαν εκεί.

Το μουσείο άνοιξε το 2009 και από τότε έχει προσφέρει εκθέσεις και προγράμματα που προσφέρουν το πλήρες φάσμα της ιστορίας του Νέου Μεξικού. Εκτός από τις συλλογές του, αποτελεί κέντρο ιστορίας για την έρευνα και την εκπαίδευση.

Το μουσείο βρίσκεται ακριβώς έξω από την πλατεία στο κέντρο της πόλης, ενώ το πάρκινγκ μπορεί να βρεθεί συνήθως σε έναν από τους κοντινούς δημόσιους χώρους στάθμευσης. Απλά αναζητήστε το μπλε και το λευκό P σε πινακίδες και θα έχετε μια θέση για να παρκάρετε, πιθανόν μόλις λίγα τετράγωνα από το μουσείο. Επισυνάπτεται στο δυτικό άκρο του Παλατιού των Διοικητών, η πρόσοψη είναι μοντέρνα και εφεδρική, οπότε ξεχωρίζει στην κανονική πλώρη της Σάντα Φε.

Ακριβώς μέσα είναι το γραφείο αποδοχής, από το οποίο θα κατευθυνθείτε σε ντουλάπια και σε μια περιοχή παλτών εάν μεταφέρετε αγαθά που θέλετε να αποθηκεύσετε. Φέρτε ένα τέταρτο για να χρησιμοποιήσετε το ντουλάπι? παίρνετε το τρίμηνο πίσω όταν φύγετε. Οπλισμένοι με ένα χάρτη μουσείων, μπορείτε να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε και τι θέλετε να δείτε, αλλά αν θέλετε να δείτε τα πάντα, σχεδιάστε να περάσετε περίπου τρεις ώρες για να περάσετε τα πάντα.

Το μουσείο διασχίζει την ιστορία του κράτους με μόνιμα και προσωρινά εκθέματα που εξετάζουν τους αυτόχθονες λαούς, τον ισπανικό αποικισμό, την περίοδο του Μεξικού και το εμπόριο στο Trail Santa Fe.

Τα εκθέματα της πρώιμης ιστορίας περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη Συνθήκη της Γουαδελούπης Hidalgo, η οποία τερμάτισε τον Μεξικανο-Αμερικανικό Πόλεμο το 1848.

Η συνθήκη δημιούργησε ένα νέο όριο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού και διευθέτησε τη διαφωνία για τα σύνορα μεταξύ Τέξας και Μεξικού. Το Segesser Hides είναι έργα ζωγραφικής σε δέρματα, οι παλαιότερες γνωστές απεικονίσεις της αποικιακής ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεψασμένα δέρματα απεικονίζουν μια μάχη και το τοπίο του Νέου Μεξικού. Βαμμένες μεταξύ του 1720 και του 1758, είναι πιθανό να ζωγραφιστούν σε βίσον δέρμα. Πάνελ από δέρματα ήταν ραμμένες μαζί. Η έκθεση Threads of Memory εξετάζει τον αντίκτυπο των Ισπανών εξερευνητών στη Βόρεια Αμερική. Δείτε τα έγγραφα, τους χάρτες και τα πορτρέτα που εξετάζουν την παρουσία της Ισπανίας στην ήπειρο από το 1513 έως το 1822. Η έκθεση Boundaries εξετάζει τα όρια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού και εξετάζει προσεκτικά το έδαφος του Νέου Μεξικού, το οποίο σήμερα είναι το Νέο Μεξικό και η Αριζόνα.

Το μουσείο έχει ένα περιστρεφόμενο ημερολόγιο που παρουσιάζει εκθέματα που ενδιαφέρουν τους Νέους Μεξικανούς. Πρόσφατα εκθέματα παρουσίασαν θέματα όπως ο ισπανικός ιουδαϊσμός, ο πολιτισμός των χαμηλών αναβατών και η αυτοκινητοβιομηχανία του βόρειου Νέου Μεξικού και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ένα από τα αγαπημένα που είναι επί του παρόντος σε μακροπρόθεσμη οθόνη είναι μια έκθεση στο Fred Harvey και το Harvey Girls. Βρείτε το στο Telling New Mexico: Ιστορίες από τότε και τώρα, μια κύρια έκθεση.

Τοποθεσία

113 Lincoln Avenue
Santa Fe, NM 87501

Στάθμευση

Sandoval δημοτικό γκαράζ, με είσοδο στην οδό San Francisco
Water Street parking, είσοδος στην Water Street
Καθεδρικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου, είσοδος στον καθεδρικό ναό
Το Συνεδριακό Κέντρο Santa Fe, πάρκινγκ στο πίσω μέρος της Federal Street