Μπισκότα και καφέ σοκολάτας Maven

Αν ψάχνετε για ένα σημείο για μια περιστασιακή δάγκωμα για να φάτε στη Σάντα Φε, όπου θα βρείτε τους ντόπιους που συγκεντρώθηκαν, μην κοιτάξετε περισσότερο από το Chocolate Maven. Το καφέ είναι ένα δημοφιλές σημείο για πρωινό, ειδικά brunches τις Κυριακές, και προσφέρει επίσης το μεσημεριανό γεύμα, και σε καθορισμένες ημέρες, το High Tea .

Το Chocolate Maven Bakery and Cafe βρίσκεται σε μια μεγάλη αποθήκη. Είναι λίγο μακριά από το πεπατημένο μονοπάτι και όχι στην πλατεία της πόλης Plaza, αλλά αυτό το καθιστά απαλλαγμένο από συμφόρηση και την αίσθηση ότι βρίσκεται στο κέντρο του τουριστικού εμπορίου.

Το Maven είναι αρτοποιείο χονδρικής παραγωγής και μέσα στο καφενείο, τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα παρέχουν μια ματιά στους αρτοποιούς καθώς δουλεύουν. Όπως και το αρτοποιείο Boudin στην προβλήτα 39 του Σαν Φρανσίσκο, βλέποντας την άνοδο του ψωμιού και τα γλυκά ρολά που πηγαίνουν στο φούρνο είναι μέρος της εμπειρίας, ενώ πίνετε σούπα ή έχετε σάντουιτς. Το αρτοποιείο κατασκευάζει αρτοσκευάσματα, μπισκότα, γλυκά, καθώς και πλήρες μενού.

Μπαίνοντας στο καφενείο, θα βρείτε την περίπτωση αρτοποιίας όπου εμφανίζονται τα εμπορεύματα της ημέρας. Ένας τοίχος περιέχει πακέτα φρέσκων μπισκότων και τα τραπέζια καλύπτονται από τις τελευταίες ψημένες πίτες, κέικ τσαγιού και πολλά άλλα. Τα ζυμαρικά είναι αυτο-εξυπηρετούν.

Πολλοί επισκέπτονται το καφενείο για να παρακολουθήσουν τους αρτοποιούς στην εργασία ενώ αρπάζουν ένα δάγκωμα, αλλά πάνε νωρίς για να πάρουν ένα κάθισμα. Εάν δεν υπάρχει αρκετό καθιστικό στην αίθουσα προβολής αρτοποιίας, υπάρχουν επιπλέον καθίσματα στον επάνω όροφο ή με καλό καιρό στην εξωτερική αυλή. Η διακόσμηση είναι απλή και καθαρή, με τραγανά λινά τραπεζομάντιλα και φωτεινούς κίτρινους τοίχους.

Η εστίαση είναι όπου πρέπει να είναι: στο φαγητό.

Είχαμε brunch στο καφέ ένα πρωί της Κυριακής, έχοντας επιλέξει το καφενείο γιατί πηγάζει πολλά από τα προϊόντα της από την αγορά του Santa Fe Farmer. Η καφετέρια διαθέτει επίσης χορτοφαγικές, βέγκαν και χωρίς γλουτένη εναλλακτικές λύσεις, πάντα ένα συν. Ο σύντροφός μου δοκίμασε το αυγό Copanhagen (14 δολ.), Το οποίο περιείχε δύο αυγά τοπικά ελευθέρας βοσκής, σολομό Ατλαντικού και σάλτσα ολλανδικής σούπας με σπιτική σάλτσα.

Υπήρχαν επίσης smashers πρωινό, μια Maven ειδικότητα των κόκκινων πατατών που θρυμματίζονται και τραγανό στην περιοχή. Το πιάτο ήταν πολύ καλό, με τα αυγά να ταιριάζουν απόλυτα και τον σολομό νόστιμο.

Δοκίμασα το Πρωινό της Χώρας, ένα συνδυασμό αυγών με οποιοδήποτε στυλ, βραστήρες για πρωινό, τοστ και μια ποικιλία από λουκάνικα, μπέικον, ζαμπόν ή λαχανικό ή μπέικον ($ 12). Το λουκάνικο που παράγεται στο σπίτι περιέχει πράσινο Χιλή. Όλα ήταν καλά, τίποτα δεν φανταχτερό, αλλά σίγουρα νόστιμο. Η γεύση των τροφίμων ήταν το αστέρι κάθε πλάκας.

Το Κυριακάτικο brunch ήταν χαλαρό αν και υπήρχαν πολλά diners, και η υπηρεσία ήταν εξαιρετική. Το Chocolate Maven είναι στη λίστα των υποχρεωτικών επισκέψεων μας όταν είμαστε στη Σάντα Φε, και όχι μόνο για πρωινό. Οι προσφορές γεύματος περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, σαλάτες, μικρές πλάκες και ρουστίκ πίτσες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αδύνατο να βγείτε από την πόρτα χωρίς να πάρετε μια empanada ή cupcake ή δύο, οπότε αν παρακολουθείτε τις θερμίδες σας, ίσως θελήσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό. Εάν δεν είστε, πρέπει να επισκεφθείτε ένα είδος θέσης.

Διεύθυνση:
Αρτοποιείο και καφέ σοκολάτας Maven
821 W. San Mateo Road
Santa Fe, ΝΜ 87505
(505) 984-1980

Ωρες:
Δευτέρα - Παρασκευή: 7 π.μ. - 6 μ.μ.
Σάββατο: 9 π.μ. - 6 μ.μ.
Κυριακή: 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Πρωινό: Δευτέρα - Παρασκευή 7 π.μ. - 10:45 π.μ. γεύμα 10:45 π.μ. - 3 μ.μ.
Brunch: Σάββατο και Κυριακή 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Υψηλό τσάι: Τρίτη - Σάββατο 3 μ.μ. έως 5 μ.μ.