Μουσείο των υπολειμμάτων του πολέμου

Επισκεφτείτε το Μουσείο Μουσουλμάνων στην πόλη Χο Τσι Μιν, Βιετνάμ

Ανοιχτό το Σεπτέμβριο του 1975 λίγο μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην πόλη του Χο Τσι Μινχ - μια σημαντική στάση για ταξιδιώτες που αναζητούν την απάντηση του Βιετνάμ στον πόλεμο στη χώρα τους.

Η ατμόσφαιρα μέσα στο νεοανακαινισμένο μουσείο είναι σιωπηλή και σκοτεινή: οι γραφικές επιδείξεις, οι φωτογραφίες, οι εκρήξεις που δεν έχουν εκραγεί και άλλα αντικείμενα δείχνουν τις φρίκες που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές.

Το ευάερο, τριώροφο μουσείο στεγάζει περίπου επτά μόνιμα εκθέματα με λεζάντες και στα βιετναμέζικα και στα αγγλικά. Αμερικάνικες δεξαμενές, βόμβες και αεροσκάφη εκτίθενται έξω από το Μουσείο των Μουσείων, καθώς και μια μακέτα μιας φυλακής των POW.

Το Μουσείο Μουσουλμάνοι Απομεινάρια στην πόλη του Χο Τσι Μιν

Ορισμένα εκθέματα μέσα στο Μουσείο Μουσουλμάνων παραμένουν προσωρινά κλειστά καθώς η ανακαίνιση συνεχίζεται.

Τα τρέχοντα εκθέματα περιλαμβάνουν:

Έξω από το Μουσείο των Μουσείων

Μαζί με τις εσωτερικές επιδείξεις, πολλά αναπαλαιωμένα κομμάτια αμερικανικού στρατιωτικού υλικού σταθμεύουν γύρω από το έδαφος του Μουσείου των Μουσείων. Ελικόπτερα - συμπεριλαμβανομένου ενός μαμούθ Chinook - δεξαμενές, πυροβολικό, μαχητικά αεροσκάφη και μια συλλογή από μεγάλες βόμβες ολοκληρώνουν την ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Εμφανίσεις φυλάκισης

Καθώς βγαίνετε από το μουσείο, μην χάσετε τη γελοία φυλακή των φυλακών στο μουσείο. Οι πινακίδες και οι γραφικές φωτογραφίες απεικονίζουν διάφορους τρόπους με τους οποίους οι κρατούμενοι κακομεταχειρίστηκαν - κυρίως πριν από τις ΗΠΑ, εμπλέκονταν στο Βιετνάμ. Tiger κλουβιά - μικροσκοπικά περιβλήματα που χρησιμοποιούνται για βασανιστήρια κρατουμένων - είναι στην οθόνη, καθώς και μια πραγματική γκιλοτίνη που χρησιμοποιείται για εκτελέσεις μέχρι το 1960.

Σκοποί Προπαγάνδας

Το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου ήταν γνωστό ως Μουσείο Αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου μέχρι το 1993. το αρχικό όνομα είναι ίσως πιο κατάλληλο. Πολλά εκθέματα στο μουσείο περιέχουν μια μεγάλη δόση αντι-αμερικανικής προπαγάνδας.

Ακόμη και οι απλές απεικονίσεις των αμερικανικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ εμφανίζονται σε σκηνικά εκτοπισμένων χωρικών και θυμάτων πολιτών.

Εκθέματα που δεν απεικονίζουν ανοιχτά το αντι-αμερικανικό συναίσθημα τείνουν να επιδεικνύουν τη συντριπτική δύναμη των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Βιετναμέζων κατά τη διάρκεια του «πολέμου αντίστασης».

Αν και τα εκθέματα είναι απροκάλυπτα μονόπλευρα και πρέπει να ληφθούν με κόκκους αλατιού, απεικονίζουν γραφικά τις φρίκες του πολέμου. Το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου αξίζει μια επίσκεψη ανεξάρτητα από τη γνώμη σας για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Μουσείων με Παιδιά

Ορισμένες από τις γραφικές επιδείξεις στο Μουσείο Μουσικών Απομειώσεων μπορεί να ενοχλούν τα μικρά παιδιά. Τρία ανθρώπινα έμβρυα παραμορφωμένα από τον πράκτορα Orange εμφανίζονται σε βάζα στο ισόγειο του μουσείου. Πολλές φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπινα υπολείμματα, πτώματα, τραυματίες και μαυρισμένους χωρικούς και θύματα ναπώματος.

Να φτάσετε στο Μουσείο

Το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου βρίσκεται στο Ho Chi Minh City - πρώην Saigon - στην περιοχή 3 στη γωνία του Vo Van Tan και του Le Quoy Don, βορειοδυτικά του ανακτόρου .

Ένα ταξί από την τουριστική περιοχή κοντά στο Pham Ngu Lao θα πρέπει να κοστίζει κάτω από $ 2.

Πληροφορίες επίσκεψης

Ώρες λειτουργίας: 7:30 - 17:00 καθημερινά. το παράθυρο έκδοσης εισιτηρίων κλείνει από τις 12 μ.μ. έως τις 1:30 μ.μ. Η τελευταία είσοδος στο μουσείο είναι στις 4:30 μ.μ.
Έξοδα εισόδου: 15.000 VND, ή περίπου 70 λεπτά (διαβάστε για τα χρήματα στο Βιετνάμ )
Τοποθεσία: 28 Vo Tan Tan, Περιοχή 3, Χο Τσι Μινχ
Επικοινωνία: +84 39302112 ή warrmhcm@gmail.com
Πότε να επισκεφθείτε: Το Μουσείο των υπολειμμάτων του πολέμου παίρνει πολυάσχολο αργά το απόγευμα καθώς οι εκδρομές στις σήραγγες Cu Chi τελειώνουν εκεί. Αποφύγετε τα πλήθη πηγαίνοντας νωρίτερα την ημέρα.