Πού είναι το Saigon;

Και πρέπει να πείτε "Ho Chi Minh City" ή "Saigon";

Αν η πόλη του Χο Τσι Μιν είναι η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, τότε πού είναι η Σαϊγκόν; Στην πραγματικότητα, τα δύο είναι διαφορετικά ονόματα για την ίδια πόλη!

Επιλέγοντας να καλέσετε τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ είτε η πόλη του Χο Τσι Μινχ ή η Σαϊγκόν μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα, κυρίως επειδή αναφέρεται σε αυτό που ονομάστηκε πριν από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Παρόλο που ως ξένος επισκέπτης δεν θα είστε υπόλογοι, επιλέγοντας το όνομα που θα χρησιμοποιήσετε θα μπορούσε ενδεχομένως να δείξει πολιτικές κλίσεις για τους Βιετναμέζους.

Είναι η πόλη του Χο Τσι Μινχ ή η Σαϊγκόν;

Saigon ή Sài Gòn στο Βιετνάμ, συγχωνεύθηκε με την περιβάλλουσα επαρχία το 1976 και μετονομάστηκε σε Ho Chi Minh City για να γιορτάσει την επανένωση του βορρά και του νότου στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ. Το όνομα προέρχεται από τον κομμουνιστή επαναστατικό ηγέτη που πιστώνεται με την ένωση της χώρας.

Παρόλο που η πόλη του Χο Τσι Μινχ (συχνά συντομευμένη με το HCMC, HCM ή HCMc γραπτώς) είναι το νέο επίσημο όνομα της πόλης, το Saigon χρησιμοποιείται ακόμα καθημερινά από πολλούς Βιετναμέζους - ιδιαίτερα στο νότο. Παρά τις επίσημες εντολές, η ετικέτα "Saigon" είναι μικρότερη και χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ομιλία.

Η νεώτερη γενιά βιετναμέζικης νεολαίας που μεγαλώνει κάτω από την σημερινή κυβέρνηση τείνει να χρησιμοποιεί πιο συχνά την "πόλη του Χο Τσι Μιν". Οι δάσκαλοι και τα βιβλία τους φροντίζουν να χρησιμοποιούν μόνο το νέο όνομα.

Ενώ ταξιδεύετε στο Βιετνάμ , η καλύτερη πολιτική είναι να ταιριάζει με όποιο όρο το άτομο στο οποίο μιλάτε χρησιμοποιεί.

Μερικές φορές και οι δύο "Saigon" και "Ho Chi Minh City" είναι σωστές

Σαν να μην μπερδεύει αρκετά, μερικές φορές και τα δύο ονόματα για την πόλη μπορεί να είναι σωστά! Οι νότιοι βιετναμέζοι που ζουν στα προάστια της πόλης συχνά αναφέρονται στην περιοχή τους ως τμήμα της πόλης του Χο Τσι Μιν, ενώ το Saigon χρησιμοποιείται για την αστική καρδιά και περιοχές όπως το Pham Ngu Lao γύρω από την περιοχή 1.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γύρω επαρχίες δεν ήταν μέρος της Σαϊγκόν πριν από τη συγχώνευση και την αλλαγή ονόματος το 1976.

Και πάλι, η ηλικία και το υπόβαθρο είναι συχνά παράγοντες για τους οποίους ο όρος χρησιμοποιείται. Οι νεότεροι που μεγαλώνουν σε άλλα μέρη του Βιετνάμ μπορεί να προτιμούν να λένε "πόλη του Χο Τσι Μιν", ενώ οι κάτοικοι της πόλης εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το "Saigon" σε όλα εκτός από επίσημες ή κυβερνητικές τοποθεσίες.

Σκέψεις για το να λένε Σαϊγκόν

Λόγοι για την έκφραση της πόλης του Χο Τσι Μιν

Ταξιδεύοντας στη Σαϊγκόν

Οι φτηνότερες πτήσεις προς το Βιετνάμ φθάνουν πιο συχνά στη Σαϊγκόν. Παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, η πόλη εξυπηρετεί ως καρδιά ταξιδιού του Βιετνάμ. Θα έχετε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για να φτάσετε από το Saigon στο Ανόι και σε όλα τα άλλα σημεία του Βιετνάμ.

Ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε να καλέσετε την πόλη, θα έχετε μια ενδιαφέρουσα στιγμή στο πιο πολυσύχναστο αστικό κέντρο του Βιετνάμ . Η νυχτερινή ζωή ξεχειλίζει λίγο πιο δύσκολα στη Σαϊγκόν από ό, τι στο Ανόι και οι δυτικές επιρροές ανθίζουν λίγο πιο γρήγορα. Το pho ρέει ελεύθερα. Οι νότιοι βιετναμέζοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι λίγο πιο φιλικοί και πιο ανοιχτοί από τους κοόρτες τους στο βορρά, εν τω μεταξύ οι άνθρωποι στο βορρά σκέφτονται ότι οι νότιοι είναι έξω από το μυαλό τους.

Αλλά και πάλι, πολλές χώρες με πολιτιστικό χάσμα βορρά-νότου υποστηρίζουν το ίδιο!