Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού;

Οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι πτήσεις φέρουν την ασφαλέστερη θέση στις ΗΠΑ

Καθ 'όλη τη διάρκεια της εξέλιξης της σύγχρονης ταξιδιωτικής βιομηχανίας μας, πολλοί έχουν συζητήσει εδώ και καιρό για το τι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού. Ενώ τα αεροπορικά ατυχήματα με μεγάλη δημοσιότητα έχουν προκαλέσει ορισμένους να ορκιστούν να πάρουν στον ουρανό, άλλοι μπορεί να μην κάνουν κράτηση διακοπών για κρουαζιέρες λόγω του φόβου του νερού. Τι είναι πραγματικά ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδίου;

Κάθε χρόνο, το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών του Γραφείου Στατιστικών Μεταφορών παρακολουθεί όλα τα περιστατικά που αφορούν όλους τους κύριους τρόπους μεταφοράς: τον αέρα, το αυτοκίνητο, το σιδηρόδρομο, το πλοίο και τη δημόσια συγκοινωνία.

Τα στατιστικά στοιχεία δίνουν μια γενική εικόνα του τόπου όπου συμβαίνουν οι περισσότεροι τραυματισμοί και θάνατοι, αλλά δεν μπορούν να ονομάσουν μια αιτία σε κάθε περιστατικό - δηλαδή οι αριθμοί, όπως και τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία, μπορούν να ερμηνευθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για λόγους σύγκρισης, επιλέξαμε να μετρήσουμε τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης, όπως αυτούς με τους λιγότερους θανάτους σε ένα χρόνο.

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης; Εδώ είναι η ανάλυση όλων των θανάτων που σχετίζονται με ταξίδια το 2014 από το Υπουργείο Μεταφορών.

Αεροπορικές μεταφορές: 439 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες

Για δεκαετίες, η πτήση θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μετακίνησης - αλλά έφερε πολλούς κινδύνους. Το 1985, υπήρχαν πάνω από 1.500 θύματα αεροπορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το ένα τρίτο περίπου των αεροπορικών ατυχημάτων να προέρχονται από αεροπορικά ατυχήματα.

Έκτοτε, η τεχνολογία βελτίωσε σημαντικά την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών , μειώνοντας τελικά τον αριθμό των ατυχημάτων ανά τον κόσμο.

Το 2014, υπήρξαν μόνο 439 θύματα ταξιδιών που σχετίζονται με την αεροπορία. Κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν αποδόθηκε σε αεροπορικά συμβάντα - αντ 'αυτού, τα περιστατικά αφορούσαν αεροπορικά ταξί και γενικές αερομεταφορές, όπως ιδιωτικά αεροπλάνα.

Σε ολόκληρη την υδρόγειο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Δίκτυο Αεροπορικής Ασφάλειας, σημειώθηκαν 761 θάνατοι από εμπορικές αερομεταφορές το 2014, εν μέρει λόγω των τραγωδιών της πτήσης 17 της Μαλαισίας και της πτήσης Air Algerie 5017.

Όταν περιστατικά ιδιωτικών αεροσκαφών περιλαμβάνονται στον αριθμό αυτό, υπήρχαν πάνω από 1.000 θύματα που συνδέονται με την αεροπορία σε όλο τον κόσμο. Σε σύγκριση, το 1985 σημειώθηκαν 2.331 θύματα εμπορικής αεροπορίας - μείωση των θανάτων κατά πάνω από 60% τα τελευταία 20 χρόνια. Από τα δεδομένα μόνο, οι ταξιδιώτες μπορούν να συμπεράνουν ότι η αεροπορική μεταφορά είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης.

Μεταφορές με αυτοκίνητα: 32.675 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής μορφή μεταφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεταφορές αυτοκινήτων αποτελούν την πλειοψηφία των καθημερινών μας μετακινήσεων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων, υπάρχουν περίπου 685 οδηγοί για κάθε 1.000 κατοίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας τα αυτοκίνητα τον πιο διαθέσιμο τρόπο μεταφοράς. Παρόλα αυτά, οι αμερικανικές πόλεις δεν έκαναν τον κατάλογο των χειρότερων θέσεων του κόσμου να οδηγούν .

Λόγω του μεγάλου αριθμού οδηγών στο δρόμο, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ατυχήματα και θανάτους. Το 2014, το Τμήμα Μεταφορών ανέφερε 32.675 θανάτους αυτοκινήτων, καθιστώντας τον αυτοκινητόδρομο να ταξιδεύει το πιο θανατηφόρο είδος ταξιδιού στην Αμερική.

Παρόλο που υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για κίνδυνο τόσο σε αμερικανικούς όσο και σε διεθνείς δρόμους , τα θανατηφόρα ατυχήματα σε αυτοκίνητα βρίσκονται σε παρακμή.

Το 2014, τα ατυχήματα των επιβατικών αυτοκινήτων αντιπροσώπευαν μόλις το ένα τρίτο των θανατηφόρων ατυχημάτων σε αυτοκινητόδρομο - ένα χαμηλό όλων των εποχών από το 1975. Επιπρόσθετα, το ταξίδι με το λεωφορείο αποδείχθηκε ένα από τα ασφαλέστερα μέσα ταξιδιού, καθώς μόνο 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λεωφορείο τα ατυχήματα το 2014. Όσον αφορά τα περιστατικά φορτηγών: ένα σύνολο 9.753 ατόμων σκοτώθηκε σε όλα τα περιστατικά.

Μεταφορές με σιδηρόδρομο: 769 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αφού θεωρήθηκε ο πρωταρχικός τρόπος μετακίνησης μεγάλων αποστάσεων της Αμερικής, οι σιδηρόδρομοι είναι ακόμα ζωντανοί και καλά σε πολλές κοινότητες. Και στις δύο ακτές, τα τρένα αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα ταξιδιού, αλλά και με κάποιο εγγενή κίνδυνο.

Συνολικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκαν 769 θανάτους που συνδέονται με τις σιδηροδρομικές μεταφορές το 2014. Ωστόσο, μόνο πέντε από αυτές οφείλονταν σε ατυχήματα σε τρένα. Η πλειονότητα αυτών των περιστατικών προήλθε από εκείνους που διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές: 471 άτομα σκοτώθηκαν σε ατυχήματα.

Άλλες 264 σκοτώθηκαν σε ατυχήματα που αφορούσαν σιδηροδρομικές διαβάσεις, ενώ τα υπόλοιπα σκοτώθηκαν σε «άλλα» γεγονότα που δεν περιλάμβαναν ατυχήματα σε τρένο ή διέλευση από ατυχήματα. Για όσους έχουν πρόσβαση σε σιδηρόδρομους, το ταξίδι με τρένο παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης.

Μέσα μαζικής μεταφοράς: 236 θύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Για να διασχίσουν τις μεγάλες πόλεις, πολλοί εμπιστεύονται τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών για να τα μεταφέρουν από σημείο σε σημείο. Με αξιόπιστους χρονοδιαγράμματα και χαμηλό κόστος, η δημόσια μετάβαση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να περιηγηθείτε στις μεγάλες πόλεις της Αμερικής.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι επίσης ένα από τα συνολικά ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς. Το 2014, υπήρχαν συνολικά 236 θάνατοι που σχετίζονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, μόνο 58 από αυτά τα περιστατικά αφορούσαν επιβάτες. Τέσσερις εργαζόμενοι στις μεταφορές σκοτώθηκαν σε περιστατικά δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ οι υπόλοιποι 174 θάνατοι κατατάχθηκαν ως "άλλοι", οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) παραβάτες και άλλους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρόλο που οι μέθοδοι δημόσιας διαμετακόμισης μπορεί να είναι ένας στατιστικά ασφαλής τρόπος μετακίνησης, υπάρχουν επίσης εγγενείς κίνδυνοι που συνοδεύονται από αυτό. Οι επιβάτες στα υπόγεια και τα λεωφορεία θεωρούνται συχνά πρωταρχικοί στόχοι για την αποτροπή και την παρακμή από τους εγκληματίες.

Μεταφορά με πλοίο: 674 θύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τέλος, η μεταφορά με πλοίο, συμπεριλαμβανομένων των πορθμείων, δεν είναι ανοσοποιημένη από το μερίδιο των θανατηφόρων ατυχημάτων. Το 2014, το Τμήμα Μεταφορών ανέφερε 674 θανατηφόρα περιστατικά σε όλα τα σκάφη και σκάφη.

Για μια ακόμη φορά, οι μεταφορές επιβατών είχαν το λιγότερο περιστατικό, με μόνο 14 θανάτους για το έτος. Τα σκάφη αναψυχής αποτελούσαν την πλειονότητα αυτών των θανάτων: 610 άτομα σκοτώθηκαν σε ατυχήματα με βάρκα. Άλλα εμπορικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των αλιευτικών σκαφών, είχαν 32 ατυχήματα, ενώ τα φορτηγά πλοία ανέφεραν 18 θανάτους σε αμερικανικά ύδατα.

Αν και υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι που έρχονται με ταξιδιώτες, οι μορφωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να μετριάσουν αυτούς τους κινδύνους μέσω γνώσεων και εγγυήσεων. Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συμβαίνουν οι θάνατοι σε συνήθεις τρόπους μεταφοράς, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να λάβει καλύτερες αποφάσεις όχι μόνο για το πότε πρέπει να ταξιδέψει αλλά για τους πραγματικά ασφαλείς τρόπους μετακίνησης.