Κανονισμοί για τις θεωρήσεις για τις ασιατικές χώρες

Μια βασική δεξιότητα οποιουδήποτε διεθνούς ταξιδιού είναι να γνωρίζει πώς να αποκτήσει θεώρηση. Για ορισμένες χώρες της Ασίας, θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε την βίζα σας εκ των προτέρων - οι θεωρήσεις δεν μπορούν να αποκτηθούν στα σύνορα - αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακείτε στα μπερδεμένα πεδία γραφειοκρατίας. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο αναχώρησης - ή χειρότερα, να κρατηθείτε στον προορισμό σας και να επιστρέψετε στην πρώτη πτήση - είναι ακόμα λιγότερο ευχάριστο.

Όταν πρόκειται για διεθνή ταξίδια, πληρώνει για να κάνετε μια μικρή έρευνα θεωρήσεων πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας και οι κανόνες και οι κανονισμοί θεώρησης δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αυτό

Ορισμός ταξιδιωτικών θεωρήσεων

Μια ταξιδιωτική βίζα είναι μια σφραγίδα ή ένα αυτοκόλλητο τοποθετημένο στο διαβατήριό σας που σας δίνει την άδεια να εισέλθετε σε μια συγκεκριμένη χώρα. Ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν ένα μεγάλο αυτοκόλλητο που καταλαμβάνει μια ολόκληρη σελίδα στο διαβατήριό σας, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν γραμματόσημα που καταναλώνουν μόνο μισή σελίδα πολύτιμων διαβατηρίων ακινήτων. Οι περισσότερες χώρες διαθέτουν διάφορους τύπους θεωρήσεων, αλλά αν δεν σκοπεύετε να αναζητήσετε απασχόληση, να μετεγκαταστήσετε, να διδάξετε ή είστε δημοσιογράφος, πιθανότατα θα θελήσετε να υποβάλετε αίτηση για μια τυπική "τουριστική βίζα".

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της βίζας, οι περισσότερες χώρες θα απαιτήσουν από εσάς να έχετε πολλές επιπλέον κενές σελίδες στο διαβατήριό σας. Οι άνθρωποι έχουν στραφεί στα αεροδρόμια επειδή δεν πληρούν αυτήν την απαίτηση, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις κενής σελίδας για τον προορισμό σας και τις χώρες στις οποίες θα περάσετε.

Οι θεωρήσεις είναι πάντα απαραίτητες;

Οι απαιτήσεις για τις θεωρήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα και λαμβάνουν επίσης υπόψη τη χώρα της ιθαγένειάς σας. Τι είναι χειρότερο, μερικές φορές οι απαιτήσεις για τις θεωρήσεις αλλάζουν τακτικά βάσει της διπλωματικής σχέσης μεταξύ της πατρίδας σας και του προγραμματισμένου προορισμού σας.

Όταν οι χώρες είναι φιλικές προς τον άλλον, είναι κοινή η απαλλαγή της θεώρησης ή η προσφορά ως " θεώρηση κατά την άφιξη ", που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε μία μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο (ισχύει για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται χώρες όπως η Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη ).

Ορισμένες αυστηρότερες χώρες (π.χ. Βιετνάμ , Κίνα και Μιανμάρ ) απαιτούν να υποβάλλετε αίτηση για θεώρηση εκτός της χώρας. Εάν φτάσετε χωρίς βίζα, δεν θα σας επιτραπεί να φύγετε από το αεροδρόμιο και θα τεθεί στην επόμενη πτήση έξω!

Προσοχή: Παρόλο που θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απόκτησης θεώρησης για τις χώρες της Ασίας, οι απαιτήσεις μπορούν να αλλάξουν - κυριολεκτικά για μια μέρα στην άλλη - και να κάνουν ξαφνικά ξεχασμένες οι ιστοσελίδες τρίτων. Ένα ασφαλέστερο στοίχημα είναι να τοποθετήσετε είτε την ιστοσελίδα του προξενείου της χώρας ως την τελευταία λέξη. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ιστοσελίδα του προξενείου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε την αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται στον προγραμματισμένο προορισμό σας για να επιβεβαιώσετε τυχόν νέες απαιτήσεις θεώρησης.

Εφαρμογή από τη χώρα καταγωγής σας

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση με έναν από τους δύο τρόπους: είτε να το κανονίσετε πριν φύγετε από το σπίτι στέλνοντας το διαβατήριό σας στην πρεσβεία της χώρας προορισμού σας είτε μπορείτε να το υποβάλετε προσωπικά στην πρεσβεία μιας χώρας είτε στο σπίτι είτε ήδη στο εξωτερικό.

Η απασχόληση μιας υπηρεσίας θεωρήσεων για το συντονισμό της αίτησης είναι μια άλλη επιλογή και, για τις χώρες με περίπλοκες απαιτήσεις, μπορεί να είναι απαραίτητη. Μια χούφτα χώρες, όπως το Βιετνάμ και η Ινδία , αναθέτουν την επεξεργασία των θεωρήσεων τους.

Οι οργανώσεις της Visa θα γνωρίζουν ακριβώς πώς να αποκτήσουν βίζα για όποια χώρα επιθυμείτε να επισκεφθούν και θα οργανώσουν τη θεώρηση ηλεκτρονικά έναντι αμοιβής.

Η επεξεργασία της βίζας σας μπορεί να διαρκέσει λίγες μέρες ή και πολύ περισσότερο. Έτσι, κάνετε την έρευνα και το σχέδιό σας πολύ νωρίτερα.

  1. Αναζητήστε την πρεσβεία της χώρας προορισμού που βρίσκεται πιο κοντά σας. μπορεί να έχουν πολλές πρεσβείες σε μεγάλες πόλεις διάσπαρτες σε όλες τις ΗΠΑ
  2. Εκτυπώστε το έντυπο αίτησης θεώρησης και συμπληρώστε το στο σύνολό του.
  3. Στείλτε το διαβατήριό σας, την αίτησή σας, την πληρωμή των τελών και τις φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο ζητάει η πρεσβεία μέσω πιστοποιημένου, συστημένου ταχυδρομείου με παρακολούθηση στο προξενείο.
  4. Αν όλα πάνε καλά, το προξενείο θα πρέπει να στείλει το διαβατήριό σας πίσω σε εσάς με τη σφραγίδα της βίζας σας μέσα.

Εφαρμογή ενώ στο εξωτερικό

Ενδέχεται να μπορείτε να επισκεφθείτε την πρεσβεία της χώρας προορισμού σας για να ζητήσετε θεώρηση ενώ βρίσκεστε εκτός της πατρίδας σας.

Κάθε πρεσβεία μπορεί να έχει το δικό της χρόνο επεξεργασίας και μοναδικές απαιτήσεις. Η αίτησή σας μπορεί να διαρκέσει μία ή δύο ημέρες για επεξεργασία ή λίγες μόνο ώρες.

Εάν κάνετε αίτηση προσωπικά, φόρεμα ωραία, να είστε ευγενικοί και να θυμάστε ότι οι υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν τη βίζα σας.

Σημείωση: Οι πρεσβείες επιθυμούν να παρακολουθούν τις διακοπές, ακόμη περισσότερο από τις τράπεζες. Σχεδόν όλες οι πρεσβείες κλείνουν για μεσημεριανό γεύμα και ξανανοίγουν το απόγευμα και όλοι θα παρακολουθήσουν τις διακοπές τόσο για την τοπική χώρα όσο και για τη χώρα για την οποία εκπροσωπούν! Πριν πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στην πρεσβεία, ελέγξτε αν υπάρχουν διακοπές. Ελέγξτε τα φεστιβάλ της Ιαπωνίας , τα φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη και τα φεστιβάλ στην Ινδία .

Οι απαιτήσεις

Κάθε χώρα απαιτεί να συμπληρώσετε μια αίτηση. πολλές χώρες ζητούν τουλάχιστον μία φωτογραφία διαβατηρίου για να αποκτήσουν θεώρηση. Η απόδειξη επαρκών κεφαλαίων και ένα εισερχόμενο εισιτήριο είναι δύο απαιτήσεις που σπανίως εφαρμόζονται, αλλά μπορούν να εξαρτώνται από τις ιδιοτροπίες υπαλλήλων που εργάζονται εκείνη την ημέρα.

Απάτες επεξεργασίας θεωρήσεων

Κοντά σε πολλά σύνορα στη Νοτιοανατολική Ασία , όπως η διέλευση μεταξύ Ταϊλάνδης και Λάος , οι ύπουλοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει ψεύτικα γραφεία θεωρήσεων ή κέντρα επεξεργασίας θεωρήσεων για τους τουρίστες. Χρεώνουν ένα τέλος για να ολοκληρώσουν την αίτησή σας - κάτι που θα μπορούσατε να έχετε κάνει ελεύθερα στα σύνορα. Αν το λεωφορείο σας πέσει σε ένα από αυτά τα κέντρα θεώρησης, απλά παρακμάστε και προχωρήστε στα σύνορα για να φροντίσετε μόνοι σας τα χαρτιά.