Πότε και πού να φάτε τα στρείδια στην Αγγλία

Βρείτε τα κορυφαία σημεία για τα στρείδια όταν είναι σε εποχή

Όταν τα αγγλικά στρείδια είναι σε εποχή, μερικά από τα καλύτερα μέρη για φαγητό είναι κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου. Πότε και πού πρέπει να τα φάτε;

Η αγγλική ακτή, που πλένεται με κρύα νερά και είναι διάστικτη με ρηχούς κολπίσκους και κολπίσκους, είναι ιδανική για κρεβάτια στρείδι, τόσο φυσικά όσο και εκτρεφόμενα. Αλλά αυτός ο φυσικός θησαυρός θεωρήθηκε κάποτε ακατάλληλος για τα καλύτερα τραπέζια. Πώς άλλαξαν τα πράγματα.

Ενώ σήμερα, το να τρώνε τα στρείδια είναι μια σχετικά ακριβή εποχιακή θεραπεία, τον 19ο αιώνα ήταν τόσο άφθονοι και φθηνοί που ήταν το φαγητό των φτωχών.

Τελικά οι Άγγλοι γύρισαν τις μύτες τους επάνω στο αφροδισιακό δίθυρο και έχασαν τη γεύση γι 'αυτούς. Στην πραγματικότητα, στη σύγχρονη εποχή, το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας συγκομιδής στρειδιών μεταφέρθηκε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την N atural England, το 1864 καταναλώθηκαν περισσότερα από 700 εκατομμύρια στρειδιών στο Λονδίνο. Εκατό χρόνια αργότερα, η υπεραλίευση είχε μειώσει το σύνολο σε ολόκληρη τη χώρα σε μόλις 3 εκατομμύρια.

Σήμερα, τα στρείδια γίνονται πάλι άφθονα. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, τα εγχώρια στρείδια είναι ευρέως διαθέσιμα - αν και εξακολουθούν να είναι μια ακριβή λιχουδιά. Σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας, όπου καλλιεργούνται μη-ιθαγενείς στρείδια του Ειρηνικού και του βράχου, είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο.

Μύθοι της στείρας

Είπα όλο το χρόνο; Τι γίνεται με το να τρώνε μόνο τα στρείδια σε μήνες με ένα "R" στο όνομά τους; Για χρόνια οι άνθρωποι έχουν πιστέψει ότι τα στρείδια δεν είναι ασφαλή για φαγητό τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αλλά αυτό είναι πραγματικά ένας μύθος που προέκυψε από το γεγονός ότι αυτοί οι μήνες είναι ο πιο καυτός στο βόρειο ημισφαίριο και, συνεπώς, οι μήνες στους οποίους τα στρειδη είναι πιο πιθανό να χαλάσουν.

Σήμερα, τα ακατέργαστα στρείδια που διατηρούνται σωστά και σερβίρονται αμέσως στον πάγο μπορούν να καταναλωθούν όλο το χρόνο.

Αλλά υπάρχει ένας άλλος λόγος να μην τρώτε τα σπίτια της Αγγλίας από τον Μάιο έως τον Αύγουστο - είναι αντίθετη με το νόμο. Τα εγγενή στρείδια, τα οποία χρειάζονται περίπου 5 χρόνια για να ωριμάσουν, γεννούν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών "R" και προστατεύονται από πράξη του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας.

Εάν ο καιρός ήταν ζεστός, ίσως θελήσετε να παραμείνετε στα εκτρεφόμενα, μη-ιθαγενή είδη τον Απρίλιο (όταν οι ντόπιοι μπορεί να έχουν αρχίσει να γεννιούνται) και τον Σεπτέμβριο (όταν η εποχή ωοτοκίας μπορεί να μην είναι τελείως τελειωμένη). Όταν γεννιούνται, τα μητρικά στρείδια είναι γαλακτώδη και δεν είναι πολύ ωραία.

Αν είστε αποφασισμένοι να έχετε στρείδια, καλέστε για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα εστιατόρια τους εξυπηρετούν. Ακόμα κι αν τα μη-αυτόχρωμα στρείδια είναι γύρω από όλο το χρόνο, αν ο σεφ δεν νομίζει ότι είναι έτοιμοι, δεν θα είναι πάντα στο μενού.

Πού να φάτε τα εξαιρετικά αγγλικά στρείδια