Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο παλάτι Blenheim

Η γενέτειρα του Winston Churchill ήταν το παλάτι Blenheim με ευτυχισμένο ατύχημα. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να σχεδιάσετε μια μέρα σε αυτό το καταπληκτικό μέρος.

Το Blenheim είναι κάτι περισσότερο από ένα άλλο από τα αρχαία σπίτια της Αγγλίας. Το σπίτι των Dukes του Marlborough, ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από το Λονδίνο, είναι:

Νέο από το 2016, περιηγηθείτε στον επάνω και κάτω όροφο του Blenheim Palace με νέους χώρους που άνοιξαν για ξεναγήσεις για πρώτη φορά. Και επισκεφθείτε τα ιδιωτικά διαμερίσματα, όπου ζει ο δούκας του Marlborough και η οικογένειά του. Μάθετε περισσότερα για τις νέες ξεναγήσεις στον ιστότοπο του Blenheim Palace.

Ένα σπίτι βρετανικών ηρώων

Ο John Churchill, ο πρώτος δούκας του Marlborough, οδήγησε τα βρετανικά στρατεύματα στη νίκη ενάντια στη συνδυασμένη δύναμη των Γάλλων και των Βαυαρών στη μάχη του Blenheim το 1704.

Η ευγνώμων Βασίλισσα Άνε τον ανταμείβει με ακίνητα στο Woodstock του Oxfordshire και £ 240,000 για να χτίσει ένα σπίτι. Η Σάρα, η φιλόδοξη σύζυγός του, έφερε τους καλύτερους τεχνίτες (και ξόδεψε ακόμα 60.000 λίρες στερλίνες) για να δημιουργήσει ένα μνημείο για τον ηρωισμό του συζύγου της και για τη δόξα της Βασίλισσας.

Πολλές γενιές αργότερα, ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς του 20ού αιώνα, ο πόλεμος πρωθυπουργός Sir Winston Churchill, γεννήθηκε στο Blenheim. Αυτό συνέβη τυχαία. Η μητέρα του, εγγονή του 7ου Δούκα του Marlborough, επισκέπτεται την οικογένεια όταν ο μικρός Winston αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του, λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Προβλήματα με τους οικοδόμους

Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές του παλατιού Μπλένχαϊμ ήταν από τα ωραιότερα και πιο διάσημα του 18ου αιώνα. Ο αρχιτέκτονας John Vanbrugh, ένας αναγεννησιακός άνθρωπος που ήταν και θεατρικός συγγραφέας, βοηθούμενος από τον Nicholas Hawksmoor, αρχιτέκτονα πολλών από τις σημαντικότερες εκκλησίες του 18ου αιώνα στο ανατολικό Λονδίνο, ξεκίνησε το κτίριο. Ο Carver Grinling Gibbons έκανε μεγάλο μέρος της διακόσμησης και ο ζωγράφος James Thornhill κοσμούσε τα ανώτατα όρια.

Αλλά η Σάρα, η Δούκισσα, μπλόκαρε τις τιμές τους και έπεσε έξω με τους περισσότερους κατασκευαστές. Ο Βανμπράχ άφησε το 1716 και δεν επέτρεψε ποτέ ξανά στο κτήμα. Ο Thornhill δεν ζωγράφισε ποτέ τα ανώτατα όρια της μεγάλης βιβλιοθήκης. Υποθέτω ότι έχοντας τους κατασκευαστές δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ.

Δείτε φωτογραφίες του Blenheim Palace:

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο παλάτι Blenheim:

Το παλάτι είναι μια οικογενειακή έλξη με περισσότερο από αρκετό για να δει και να κάνει για ένα πολύ πλήρες ημερήσιο ταξίδι.

Blenheim πάρκο και τους λόγους

Τα 2.000 στρέμματα του πάρκου Capability Brown είναι μερικά από τα πιο όμορφα διαμορφωμένα πάρκα της Βρετανίας. Περιλαμβάνει θέα στη Μεγάλη Γέφυρα του Βανμπράχ και στις δημιουργούμενες λίμνες Brown. Οι λόγοι μπορούν να επισκεφθούν ένα φθηνότερο εισιτήριο χωρίς να επισκεφτούν το παλάτι.

Blenheim Palace Essentials