Επισκεφθείτε τα φανταχτερά Ελισαβετιανά Αρχοντικά της Αγγλίας

Οι Ελισάβεττες ήταν ευημερούσες και σίγουροι και τα σπίτια που έχτισαν έδειξαν τον πλούτο τους. Το σύνθημα της εποχής θα μπορούσε να ήταν: "Όταν το έχετε, παραπλανήστε το."

Η εποχή της Ελισαβετίας ήταν ένα από τα υψηλότερα σημεία της αγγλικής εγχώριας αρχιτεκτονικής. Μετά τις πληγές και τις οικονομικές δυσκολίες του δικαστηρίου του Ερρίκου Γ. Και τη σύντομη βασιλεία της Μαρίας Τούντρου - γνωστή ως Bloody Mary για την αγωνία της για τη δημιουργία προτεσταντικών μαρτύρων - η βασιλεία της Ελισάβετ Ι χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα, ευημερία και αυξανόμενη εμπιστοσύνη.

Οι ιδιοκτήτες γης, που ήταν πλούσιοι στην ακμάζουσα γεωργία που ενθάρρυνε η βασίλισσα, έχτισαν υπέροχα σπίτια για να αναδείξουν τον πλούτο και τη δύναμή τους. Τα καλύτερα σπίτια της περιόδου περιείχαν άφθονο γυαλί (όχι μια νέα τεχνολογία, αλλά ένα ακριβό), ένα εξαιρετικό βαθμό διακόσμησης (κάτι που οι διάσημοι Άγγλοι της εποχής ήταν γνωστοί) και περισσότεροι χώροι για άνετο σαλόνι - καθιστικά πλημμυρισμένα με φως , για παράδειγμα.

Η αρχιτεκτονική δεν ήταν ακόμα αναγνωρισμένο επάγγελμα. Τα σπίτια σχεδιάστηκαν από επιθεωρητές και αρχιτέκτονες. Ο Robert Smythson, ο Master Mason στη βασίλισσα ήταν οικοδόμος πολύ περιζήτητος, το στυλ του οποίου καθόριζε τα περίφημα αρχοντικά της εποχής. Αυτά τα τρία σπίτια Smythson, όλα ανοιχτά στο κοινό, είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της δουλειάς του.