Τι σημαίνει "Brexit" για τους μη κοινοτικούς επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς θα επηρεάσει το Brexit το επερχόμενο ταξίδι σας στο Ηνωμένο Βασίλειο; Αν έρχεστε από χώρες εκτός της ΕΕ, όχι πολλά ... για τώρα.

Στις 23 Ιουνίου 2016, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ψηφιστεί από μόνη της. Αναμφισβήτητα βλέπετε τους τίτλους που αναφέρονται στο "Brexit" - αυτό είναι συντομογραφία της Βρετανικής Εξόδου. Η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επομένως οι διασυνδεδεμένες σχέσεις - νομικές, οικονομικές, ασφάλεια και άμυνα, γεωργία, εμπόριο και πολλά άλλα - είναι πιθανώς τόσο συστραμμένες και συνυφασμένες με τις νευρικές οδούς στον εγκέφαλο.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τους ξεπεράσουμε, πιθανόν περισσότερο από την αντίστροφη μέτρηση δύο ετών που αρχίζει όταν η Βρετανία δηλώνει επισήμως ότι φεύγει ("επικαλείται το άρθρο 50" είναι η επίσημη φράση) - πράγμα που με τον τρόπο αυτό δεν είχε συμβεί εκείνη την εποχή της γραφής αυτής (9 Ιουλίου 2016). Ούτε είχε εγκατασταθεί η σκόνη της συγκλονιστικής "Αφήστε" ψήφου.

Βραχυπρόθεσμα, πολύ λίγα θα έχουν αλλάξει για τους επισκέπτες από το εξωτερικό ή εντός της ΕΕ. Η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μέλος (τουλάχιστον μέχρι το 2018) και ενώ οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται τις προϋποθέσεις του διαζυγίου, τα προνόμια και οι απαιτήσεις για τους τουρίστες θα παραμείνουν σε ισχύ. Εν τω μεταξύ, εδώ μπορείτε να περιμένετε το 2016:

Η δαπάνη δαπανών σας το 2016

Εάν έχετε δολάρια για να περάσετε, είστε στα χρήματα, τουλάχιστον για τώρα. Ο πιο άμεσος αντίκτυπος της Brexit ήταν η απότομη πτώση της αξίας της λίρας στερλίνας. Τον Ιούλιο του 2016 έφτασε σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί σε περισσότερα από 30 χρόνια και η διαφάνεια - φέρνοντας τη λίρα κοντά στην ισοτιμία με το δολάριο - συνεχίζεται.

Σε απλή γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι τα δολάρια σας θα πάνε πολύ πιο μακριά από ό, τι θα είχαν μόλις ένα μήνα πριν. Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά καλύτερα ξενοδοχεία, μεγαλύτερη διαμονή, ωραιότερα εστιατόρια. Εάν είστε σε θέση να προπληρώσει για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα που θα πάρετε στο μέλλον, τώρα είναι πιθανώς μια καλή στιγμή για να ξοδέψετε δολάρια σε αυτό επίσης.

Αλλά, διαβάστε την λεπτή εκτύπωση επειδή οι προσαυξήσεις που σχετίζονται με την ανταλλαγή νομισμάτων θα μπορούσαν να εξαλείψουν κάθε εξοικονόμηση.

Οι σύνθετοι παράγοντες σημαίνουν ότι τα διαφορετικά νομίσματα βρίσκουν τα επίπεδα τους μεταξύ τους. Καθώς η λίρα πέφτει έναντι του δολαρίου, είναι πιθανό να πέσει και σε άλλα νομίσματα. Εάν δεν έχετε δολάρια για να περάσετε, ελέγξτε την αξία του δικού σας νομίσματος για να δείτε τι θα έχει ο αντίκτυπος.

Και αν σκέφτεστε να κάνετε διακοπές δύο κέντρων στη Βρετανία και την Ευρώπη τώρα είναι η ώρα να το πάρετε. Αν και κανείς δεν ξέρει τι είδους συμφωνίες θα διαπραγματευτούν, οι σχέσεις ανοικτού ουρανού μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών της ΕΕ θα επηρεαστούν αναμφίβολα. Όταν συμβεί αυτό, θα μπορούσαν να σταματήσουν οι φτηνές πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης. Αλλά δεν έχουν ακόμη - έτσι οι συμβουλές για την εποχή των διακοπών του 2016 πηγαίνουν τώρα.

Πράγματα που δεν θα αλλάξουν μετά την ανανέωση για τους πολίτες εκτός της ΕΕ.

Πράγματα που είναι πιθανό να παραμείνουν τα ίδια ή παρόμοια για τους πολίτες εκτός της ΕΕ

Τα πράγματα που είναι πλήρη Άγνωστα

Η διάθεση

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Brexit ήταν πολύ κοντά, αφήνοντας μια πολύ μεγάλη, δυσαρεστημένη μειονότητα 48% των ψηφοφόρων. Περισσότεροι νέοι ψήφισαν για να παραμείνουν στην ΕΕ, περισσότεροι ηλικιωμένοι ψήφισαν να φύγουν. Προς το παρόν, η ατμόσφαιρα στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμαίνεται από ευτυχισμένη έως καταστροφική και θυμωμένη. Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι ίσως χρειαστεί να πάνε σπίτι τους στις χώρες τους μετά από χρόνια που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί που αποσύρθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Αν υπήρχε ποτέ ένας χρόνος όταν η συνομιλία για την πολιτική ήταν ανάρμοστη τώρα. Αν δεν γνωρίζετε πραγματικά τι μιλάτε, μην προσφέρετε τις δικές σας απόψεις για το Brexit - απλά ακούστε. Εάν δεν το κάνετε, ίσως έχετε μια αρνητική γνώμη σχετικά με το πώς συμβαίνουν τα πράγματα στη χώρα σας.

Δυστυχώς, η νίκη της εκστρατείας "Αφήστε" ενθάρρυνε μια μικρή, αλλά εξαιρετικά φωνητική μειονότητα ξενοφοβών και ρατσιστών που αισθάνονται ξαφνικά ενδυναμωμένοι. Στις 8 Ιουλίου 2016, ο ανεξάρτητος αναφέρθηκε στις αστυνομικές στατιστικές που έδειξαν αύξηση κατά 42% των εγκλημάτων μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία από το αποτέλεσμα της Brexit.

Αυτά τα εγκλήματα και οι συμπεριφορές εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά εάν είστε μέλος εθνικής μειονότητας ή μιλάτε αγγλικά με μεγάλη έμφαση, είναι μια καλή ιδέα να είστε προσεκτικοί.