Κήπος Hidcote Manor Garden στο Γκλουεκστερσάιρ

Ένα αριστούργημα Arts & Crafts στο Cotswolds

Hidcote Manor Garden είναι ένα από τα καλύτερα της Βρετανίας και όμως ένας από τους πιο απίθανο κήπους. Μάθετε πώς ένας εκκεντρικός και μοναχικός Αμερικανός εκατομμυριούχος δημιούργησε τον βασικό αγγλικό κήπο της χώρας.

Με όλα τα δικαιώματα, το Hidcote Manor Garden δεν πρέπει καν να υπάρχει. Όταν ο πλούσιος Αμερικανός γεννημένος στο Παρίσι αποφάσισε να το δημιουργήσει, οι επαγγελματίες ειδικοί στον κήπο σκέφτηκαν ότι ήταν τρελός. Το έδαφος ήταν λάθος, η τοποθεσία - ψηλά στην έξοδο του Cotswolds - ήταν πολύ εκτεθειμένη στον άνεμο και τον σκληρό καιρό.

Αλλά η κηπουρική και τα φυτά ήταν οι εμμονές αυτού του ντροπαλός και ελάχιστα γνωστού κηπουρού. Και ο κήπος που δημιούργησε ήταν τόσο ξεχωριστός που το 1948 έγινε το πρώτο ακίνητο που αποκτήθηκε από το National Trust με βάση μόνο τον κήπο του.

Μια περιποίηση κήπου

Ο Johnston, ο κληρονόμος κληρονόμος της οικογένειας των χρηματιστηριακών εταιρειών του Βαλτιμόρη, έγινε βρετανικό υποκείμενο μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και στρατολόγησε στο στρατό για να υπηρετήσει τον Δεύτερο Πόλεμο Μπόερ. Με την επιστροφή του, φαίνεται να ήταν κάπως χαλαρό - αν και πολλά που είναι γνωστά για τον είναι κερδοσκοπικό.

Η μητέρα του Gertrude Winthrop, που είχε φιλοδοξίες για να γίνει εγκατεστημένος ως βρετανός κυρίαρχος, αγόρασε το Hidcote Manor για να τον εκτοξεύσει στην κοινωνία.

Προφανώς, είχε και άλλες ιδέες. Άρχισε να δημιουργεί το Κήπο του Hidcote Manor το 1907 και εκτός από το χρόνο που υπηρετούσε στον Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε έργο της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του 30, ο Τζόνστον κρατούσε 12 κηπουρούς με πλήρη απασχόληση απασχολημένος με το σχεδιασμό και τη φύτευση στις ολοένα πιο φιλόδοξες ιδέες του.

Ένα πλήρες amatuer, ήταν αρκετά πλούσιος για να ζητήσει τη συμβουλή πολλών από τους κορυφαίους καλλιτέχνες και σχεδιαστές κήπων της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των Alfred Parsons και Gertrude Jekyll. Όταν αποφάσισε ότι ήθελε τεράστια ηλιακά φυτά, τα αγόρασε, αναπτύχθηκε πλήρως και διαμορφώθηκε.

Ο Johnston ταξίδεψε τον κόσμο στην αναζήτησή του για ασυνήθιστα φυτά, συμμετέχοντας και χρηματοδοτώντας αποστολές συλλογής φυτών στις ελβετικές Άλπεις, τις Άνδεις, τη Νότια Αφρική, την Κένυα, τη Βιρμανία, το Γιουνάν στην Κίνα, τη Νότια Γαλλία, τη Φορμόζα, τις Θαλάσσιες Άλπεις Όρη Άτλας στο Μαρόκο.

Ήταν γνωστό ότι εισήγαγε περισσότερα από 40 νέα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί από αυτούς το ονόμασαν μετά από αυτόν.

Η μητέρα του ποτέ δεν ενέκρινε τα ποσά των οικογενειακών χρημάτων που έδινε στον κήπο. Στην πραγματικότητα, όταν πέθανε, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της σε μια φιλανθρωπία, αφήνοντάς της μόνο ένα προστατευόμενο εισόδημα, σε εμπιστοσύνη. Σας απασχολεί, ήταν, από όλους τους λογαριασμούς, ένα πολύ σημαντικό εισόδημα.

Ο μυστικός κήπος

Μέχρι τη δεκαετία του 1930, το Hidcote Manor Garden με τις σειρές των δωματίων κήπου και τις συλλογές εξωτικών φυτών, ήταν σχεδόν άγνωστο έξω από τον μικρό κύκλο κηπουρών και σχεδιαστών της Johnston.

Τελικά, ο Johnston γύρισε την προσοχή του στη δημιουργία κήπου στο Menton στη γαλλική Ριβιέρα και, το 1947, πέρασε το Hidcote στο National Trust. Δυστυχώς, από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του '80, ο σύμβουλος κήπων του National Trust της ημέρας έκανε τόσες πολλές αλλαγές που μπορεί να έχουν ταφεί τις αρχικές ιδέες του Johnston στις δικές του ιδέες.

Πιο πρόσφατα, το Trust χρησιμοποιεί φωτογραφίες, σημειώσεις κηπουρού, αρχεία και ανασκαφές για να αναδημιουργήσει τον κήπο του Johnston. Ανάμεσα στα ευρήματα, ένα πέτρινο γεμάτο με θάμνους.

Σήμερα, οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να περιμένουν μια ευχάριστη έκπληξη, αποκρύπτοντας μια σειρά από λωρίδες στρίψιμης χώρας στο Cotswolds .

Τι να δεις

Hidcote Manor Garden Essentials

Ακριβώς γύρω από τη Γωνιά

Το Stratford-upon-Avon απέχει μόλις 11 μίλια. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα διάλειμμα από τη γενέτειρα του Σαίξπηρ , το Hidcote είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κρυώσετε.