Πώς μπορώ να λάβω βοήθεια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ερώτηση: Πώς μπορώ να λάβω βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Τι γίνεται αν χρειάζομαι γιατρό ή πρέπει να καλέσω την πυροσβεστική ή την αστυνομική υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πού μπορώ να απευθυνθώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Απάντηση: Ο αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης για όλες τις κύριες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Ηνωμένο Βασίλειο - αστυνομία, πυρκαγιά και ασθενοφόρο - είναι 999. Τον Μάρτιο του 2014 εισήχθη ένας νέος αριθμός για ιατρικές πληροφορίες, 111, για επείγουσες αλλά όχι απειλητικές για τη ζωή ιατρικές συμβουλές. Δείτε περισσότερα σχετικά με τη χρήση 111 παρακάτω.

Άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις όπου μπορεί να χρειαστείτε ιατρική συμβουλή πριν ή αντί να καλέσετε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εάν είστε άρρωστοι με ιατρική κατάσταση που δεν απαιτεί υπηρεσίες ασθενοφόρων ή παραϊατρικών ασθενών, μπορείτε:

111 Όταν δεν είστε σίγουροι πού να στρίψετε

Τηλέφωνο 111 (χωρίς κινητά τηλέφωνα ή σταθερά) για επείγουσες ιατρικές συμβουλές σε καταστάσεις που απειλούν τη ζωή. Ο εκπαιδευμένος σύμβουλος, υποστηριζόμενος από νοσηλευτές και παραϊατρικούς, θα σας μιλήσει μέσω ερωτηματολογίου για να καθορίσει τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια. Οι συστάσεις που μπορεί να γίνουν κυμαίνονται από την παροχή ενός αριθμού τηλεφώνου για να καλέσετε, να σας μεταφέρουμε απευθείας στην κατάλληλη βοήθεια στο διαδίκτυο, να σας συμβουλεύουμε σχετικά με τους γιατρούς εκτός ωρών και τα φαρμακεία αργά τη νύχτα ή να κάνετε ρυθμίσεις για ένα ασθενοφόρο εάν αυτό απαιτείται. Εάν δεν είστε επιλέξιμοι για δωρεάν ιατρική περίθαλψη στο πλαίσιο του NHS , θα πρέπει, πάλι, να πληρώσετε για οποιαδήποτε συνέχεια σχετικά με τις υπηρεσίες. Αλλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για τις συμβουλές που λαμβάνετε από αυτήν την τηλεφωνική γραμμή ή για την ίδια την τηλεφωνική κλήση. Εάν είστε επισκέπτης, είναι πραγματικά ο πιο γρήγορος τρόπος να βρείτε την ιατρική βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε.

Συμβουλή εσωτερικού

Ορισμένα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν ιδιωτικούς ιατρούς έκτακτης ανάγκης για τους επισκέπτες που αρρωσταίνουν ενώ επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η επίσκεψη του γιατρού μπορεί να είναι δαπανηρή και η ασφάλειά σας μπορεί να μην καλύπτει πλήρως το κόστος. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να φτάσετε σε μια κοντινή μονάδα A & E όπου η αρχική θεραπεία έκτακτης ανάγκης είναι δωρεάν.