Κορυφαίες αγορές τροφίμων της Ρώμης

Οι αγορές τροφίμων της Ρώμης είναι παγκοσμίως γνωστές. Γεμάτο χρώμα και ποικιλία, οι αγορές τροφίμων της Ρώμης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε τι φρούτα, λαχανικά και βότανα είναι σε εποχή καθώς και να πάρετε μια φανταστική ματιά στην καθημερινή ρωμαϊκή ζωή. Ακολουθούν οι κορυφαίες αγορές τροφίμων της Ρώμης και τι να βρουν σε αυτές.

Campo dei Fiori

Η αγορά του Campo dei Fiori στην κεντρική Ρώμη είναι μακράν η πιο διάσημη υπαίθρια αγορά τροφίμων και λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7 π.μ. - 1 μ.μ. Σε μια εκπληκτική τοποθεσία, που περιβάλλεται από μεσαιωνικά κτίρια και υπαίθρια καφέ, το Campo dei Fiori έχει τα καλύτερα παράγουν από όλη την Ιταλία.

Υπάρχουν επίσης περίπτερα για ψάρεμα και πάγκους λουλουδιών.

Piazza Vittorio Market

Αντανακλώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο πρόσωπο της Ρώμης, το Mercato Piazza Vittorio είναι δημοφιλές για τους μεγάλους μεταναστευτικούς πληθυσμούς της Ρώμης, καθώς και για τους ντόπιους που αναζητούν εξωτικά συστατικά. Βρίσκεται κοντά στη Βασιλική Santa Maria Maggiore, μια από τις κορυφαίες εκκλησίες της Ρώμης , η αγορά Piazza Vittorio, που λειτουργεί από τις 7 π.μ. - 2 μ.μ. από τις Δευτέρες μέχρι τα Σάββατα, πωλεί μια ζαχαροπλαστική ποικιλία ξένων φρούτων και λαχανικών, αρωματικά μπαχαρικά και διεθνή συσκευασμένα προϊόντα. Υπάρχουν πολλά τοπικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά εδώ. Τα περίπτερα της Mercato Piazza Vittorio κάποτε έφεραν την τεράστια πλατεία με το ίδιο όνομα, αλλά τώρα λειτουργούν από ένα πρώην γαλακτοκομικό εργοστάσιο δίπλα στην πλατεία.

Αγορά Trionfale

Κάτοικοι του Prati, μιας γειτονιάς κοντά στην πόλη του Βατικανού , ψωνίζουν στην αγορά Trionfale, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές τροφίμων στην Ιταλία. Το Mercato Trionfale, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτήριο που εκτείνεται ανάμεσα στη Via Andrea Doria και τη Via Candia, φορτώνεται από 270+ πωλητές που πωλούν τα πάντα, από φρέσκα προϊόντα μέχρι σάντουιτς, κρέατα, τυριά, ψωμιά, προϊόντα ξηράς και μαγειρικά σκεύη.

Υπάρχουν επίσης πάγκοι για ρούχα και αρώματα. Είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ.

Testaccio Καλυπτόμενη Αγορά

Η γειτονιά Testaccio της Ρώμης έχει μια καλή καλυμμένη αγορά (παλιά στην Piazza Testaccio, υπάρχει πλέον ένας μόνιμος χώρος αγοράς κοντά στον ποταμό) που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτή είναι μια αγορά εργατικής τάξης στην οποία συχνάζουν οι κάτοικοι της γειτονιάς και δεν θα δείτε πολλούς τουρίστες εδώ. Η αγορά διαθέτει μια καλή επιλογή από φρέσκα λαχανικά, κρέατα και άλλα βρώσιμα με περισσότερα από 100 καταστήματα. Η κλειστή αγορά Testaccio είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.