Ρώμη Εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο

Τι συμβαίνει στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο

Το Σεπτέμβριο οι Ρωμαίοι επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Καθώς η θερινή θερινή θερμότητα αρχίζει να υποχωρεί, η πόλη της Ρώμης αρχίζει σιγά-σιγά να γελάει με πράγματα να κάνει. Εδώ είναι τα λίγα φεστιβάλ και γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Σεπτέμβριο στη Ρώμη.

Ιούλιος Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου: Isola Del Cinema

Οι ταινίες ευρείας οθόνης εμφανίζονται σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του κινηματογράφου Isola Del Cinema στο νησί Tiberina σχεδόν κάθε βράδυ το καλοκαίρι. Στον εορτασμό του ιταλικού κινηματογράφου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες από θρυλικούς και αναδυόμενους κινηματογραφιστές.

Αυτό είναι μέρος της Estate Romana, ή Ρωμαϊκό καλοκαίρι, το οποίο περιλαμβάνει επίσης συναυλίες, θέατρο και άλλες εκδηλώσεις.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου: Έναρξη της σεζόν ποδοσφαίρου

Οι Ευρωπαίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο τους και οι Ρωμαίοι λαμβάνουν διπλή δόση. Το σπίτι τους έχει δύο ομάδες ποδοσφαίρου ("calcio" στα ιταλικά): AS Ρόμα (πορφυρό και χρυσό) και SS Lazio (μωρό μπλε και άσπρο).

Αν και αυτές οι ομάδες είναι πικροί αντίπαλοι, μοιράζονται ένα στάδιο ποδοσφαίρου, το Stadio Olimpico των 70.000 θέσεων, το οποίο είναι ένας από τους πιο διάσημους αθλητικούς χώρους του κόσμου. Εάν δεν έχουν εξαντληθεί, τα εισιτήρια για παιχνίδια, τα οποία συμβαίνουν συνήθως τις Κυριακές, μπορούν να αγοραστούν online, μέσω τηλεφώνου, στο γήπεδο ή στα επίσημα καταστήματα των ομάδων σε όλη την πόλη.

Μέχρι τέλη Σεπτέμβρη: Τέχνες, Χειροτεχνία, Εκθέσεις Αντίκες και Τρόφιμα

Αρκετές εκθέσεις τεχνών και βιοτεχνιών πραγματοποιούνται στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει μια έκθεση τέχνης κατά μήκος της οδού Via Margutta, μια περιοχή γνωστή για τη συλλογή της από ισχίο και υψηλής τεχνολογίας στούντιο.

Ήταν επίσης το σπίτι του σκηνοθέτη ταινιών Federico Fellini και είναι όπου τμήματα της "Ρωμαϊκής Διακοπής" έχουν κινηματογραφηθεί. Επίσης το Σεπτέμβριο, συνήθως την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει μια έκθεση βιοτεχνίας στη Via dell'Orso κοντά στην Piazza Navona .

Αν σας αρέσει το νόστιμο δώρο του gelato-Italy στον κόσμο - βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το Gelato Fest Europa, που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε το έργο των ζελατίνων τεχνών από όλη την Ευρώπη καθώς ανταγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου gelato στην Ευρώπη. Μην χάσετε τις γεύσεις που δημιουργούν ειδικά για αυτό το γεγονός.

Η γεύση των Ρομά είναι ένας παράδεισος τροφίμων που συμβαίνει την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να δοκιμάσετε φαγητό από μερικούς κορυφαίους σεφ της Ρώμης και να πάρετε μαθήματα μαγειρικής. Περισσότερα από 28.000 άτομα παρακολουθούν.