Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Νάπολη της Ιταλίας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ταξίδια μεταξύ αυτών των δύο πόλεων

Η Ρώμη και η Νάπολη είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας. Πολλοί τουρίστες περιλαμβάνουν και τις δύο πόλεις σε ένα ταξίδι, δεδομένου ότι είναι εύκολο να προσεγγίσετε μια πόλη από την άλλη. Στην πραγματικότητα, εάν πάρετε ένα γρήγορο τρένο, είναι δυνατόν να επισκεφθείτε τη Νάπολη ως ημερήσιο ταξίδι από τη Ρώμη και αντίστροφα.

Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές για ταξίδια μεταξύ Ρώμης και Νάπολης.

Τρένα από τη Ρώμη στη Νάπολη

Για να φτάσετε από τον Roma Termini , τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, στο Napoli Centrale , τον μεγαλύτερο σταθμό στη Νάπολη, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Τα τρένα τρέχουν απευθείας μεταξύ των δύο σταθμών, επομένως τα περισσότερα τρένα δεν χρειάζονται αλλαγή σε άλλο σταθμό. Τα τρένα τρέχουν από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα.

Εδώ υπάρχουν επιλογές για τρένα στην Trenitalia, την εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία της Ιταλίας, μεταξύ Ρώμης και Νάπολης.

Ελέγξτε τα χρονοδιαγράμματα και αγοράστε εισιτήρια στο raileurope.com. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia.

Τα τρένα στην ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Italo , πηγαίνουν από τους σταθμούς Tibertina και Ostiense της Ρώμης στον κεντρικό σταθμό της Νάπολης. Αγοράστε εισιτήρια τρένων Italo μέσω της Select Italy.

Οδήγηση Μεταξύ Ρώμης και Νάπολης

Ίσως δεν είναι πρακτικό να προσπαθήσετε να οδηγήσετε αν επισκέπτεστε κάποια πόλη για πρώτη φορά, ειδικά για Αμερικανούς τουρίστες.

Τα πρότυπα κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικά (και ταχύτερα) από ό, τι οι περισσότεροι Αμερικανοί οδηγοί είναι συνηθισμένοι. Αλλά αν αισθάνεστε σίγουροι, η Ρώμη και η Νάπολη συνδέονται με το αυτοκινητόδρομο A1, το οποίο είναι ένας γρήγορος δρόμος με διόδια.

Η κίνηση διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες αν δεν υπάρχει κίνηση. Εάν έχετε αρκετό χρόνο, μπορείτε επίσης να πάρετε την επιλογή των ακτών, επισκεπτόμενοι πόλεις όπως το Anzio, Gaeta και Formia κατά μήκος του δρόμου.

Πετώντας ανάμεσα στη Ρώμη και τη Νάπολη

Και οι δύο πόλεις έχουν αεροδρόμια, αλλά αν πάτε από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης δεν θα ήταν λογικό να πετάξει. Ωστόσο, εάν πετάτε στο αεροδρόμιο της Ρώμης και θέλετε να μεταβείτε απευθείας στη Νάπολη, η πτήση θα ήταν πιθανώς η πιο εύκολη επιλογή.

Πού να μείνετε στη Ρώμη και στη Νάπολη

Επισκεφθείτε τη Νάπολη