Ρώμη Εκδηλώσεις τον Αύγουστο

Με τους ντόπιους να κατευθύνονται προς την ακτή, ο Αύγουστος είναι μια τέλεια στιγμή για να επισκεφθείτε τη Ρώμη

Οι πόλεις σε ολόκληρη την Ιταλία τον Αύγουστο είναι συνήθως άδειες, καθώς οι κάτοικοι κατευθύνονται προς τις ψυχρότερες θερμοκρασίες κατά μήκος των ακτών. Η Ρώμη δεν είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουν για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρώμη τον Αύγουστο.

Ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες βλέπουν την βαρύτερη τουριστική κίνηση στη Ρώμη και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, καθώς ο καιρός είναι ζεστός και οι πιθανότητες βροχής είναι μικρές, όπως πλησιάζει ο Αύγουστος, τα πλήθη αρχίζουν να λεπτύνουν.

Ο καιρός στη Ρώμη τον Αύγουστο

Το καλοκαίρι στη Ρώμη είναι όμορφο, ηλιόλουστο και ζεστό, ενώ η υπαίθρια τραπεζαρία είναι απαραίτητη.

Πολλές καφετέριες θα προσφέρουν ζελατίνη και άλλες ζεστές μετεωρολογικές προτιμήσεις, ώστε να επωφεληθείτε από τις μικρότερες γραμμές του Αυγούστου και να απολαύσετε αυτή την τοπική λιχουδιά.

Πολλά ξενοδοχεία και άλλα αξιοθέατα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές τον Αύγουστο από τότε που η επιχείρηση επιβραδύνεται με την έξοδο προς την ακτή. Εάν προσπαθείτε να πιάσετε τον ρωμαϊκό καλοκαιρινό καιρό, ο Αύγουστος είναι η καλύτερη επιλογή σας, εφ 'όσον μπορείτε να ανεχτείτε τις θερμότερες θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί όμως ότι οι ώρες για τα αξιοθέατα στη Ρώμη, όπως τα μουσεία, ενδέχεται να περιοριστούν ή να μειωθούν κατά τον Αύγουστο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας.

Σε όλη την Ιταλία, υπάρχουν πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ μουσικής και συναυλίες στην ύπαιθρο.

Ferragosto στη Ρώμη

15 Αυγούστου, η Ferragosto (Ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου) είναι εθνική εορτή, τόσο πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα θα κλείσουν στη Ρώμη και σε άλλα μέρη της χώρας, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις.

Η παραδοσιακή αρχή των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους Ιταλούς, το Ferragosto , που εμπίπτει στις θρησκευτικές διακοπές της Κοίμησης της Θεοτόκου, είναι η εποχή που πολλοί Ρωμαίοι κατευθύνονται προς την παραλία ή τα βουνά για λίγες εβδομάδες χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης.

Για εκείνους που μένουν στην πόλη, υπάρχουν φεστιβάλ χορού και μουσικής αυτήν την ημέρα που συχνά περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα

Θα βρείτε γιορτές σε πολλά μέρη της Ιταλίας αυτήν την ημέρα.

Θρησκευτικά φεστιβάλ στη Ρώμη τον Αύγουστο

Το Festa della Madonna della Neve γιορτάζεται στις 5 Αυγούστου. Η γιορτή της "Madonna of the Snow" γιορτάζει το θαυμαστό χιόνι του Αυγούστου που έπεσε τον 4ο αιώνα, σηματοδοτώντας έτσι τους πιστούς να χτίσουν την εκκλησία της Santa Maria Maggiore .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τεχνητό χιόνι και ειδική εκπομπή ήχου και φωτός.

Το Φεστιβάλ di Caracalla πραγματοποιείται στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, με όπερα και άλλες παραστάσεις στα ρωμαϊκά λουτρά της Caracalla. Δείτε το πρόγραμμα Caracalla

Καλοκαιρινές παραστάσεις μουσικής στη Ρώμη

Εξωτερική μουσική και άλλες παραστάσεις πραγματοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Ρώμη. Το Estate Romana απαριθμεί μερικές καλοκαιρινές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Στο Castel Sant 'Angelo θα βρείτε μουσική και παραστάσεις τα βράδια μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Συναυλίες πραγματοποιούνται σε πλατείες και πάρκα της Ρώμης, οι όχθες του Τίβερη είναι επενδεδυμένες με πάγκους και οι σπεσιαλιτέ του Σαίξπηρ (στα ιταλικά) εκτελούνται στο Θέατρο Globe στο Villa Borghese.

Από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο, οι ταινίες ευρείας οθόνης Isola del Cinema εμφανίζονται σε εξωτερικούς χώρους σχεδόν κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί Tiberina. Αυτό είναι επίσης μέρος της Estate Romana, ή Ρωμαϊκό καλοκαίρι.