Ο οδηγός σας για το αεροδρόμιο OR Tambo στο Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Με την ικανότητα να φιλοξενεί έως 28 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, το Διεθνές Αεροδρόμιο OR Tambo του Γιοχάνεσμπουργκ (JNB) είναι ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στην Αφρική. Εάν κατευθυνθείτε προς τη Νότια Αφρική ή οποιαδήποτε από τις γειτονικές της χώρες, θα περάσετε σχεδόν σίγουρα από το αεροδρόμιο κάποια στιγμή στο ταξίδι σας. Γνωστό ως ένα από τα καθαρότερα και πιο αποδοτικά αεροδρόμια της ηπείρου, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε μια μακρά παραμονή - ειδικά μετά την ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε μπροστά από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2010.

Αρχικά ονομάστηκε για τον πρωθυπουργό της εποχής του απαρτχάιντ Jan Smuts, το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε το 2006 προς τιμήν του προέδρου της ANC και του μαχητή ελευθερίας Oliver Tambo.

Βρείτε το δρόμο σας γύρω

Το Διεθνές Αεροδρόμιο OR Tambo απέχει 14χλμ. / 23χλμ. Από το κέντρο της πόλης Γιοχάνεσμπουργκ . Η πρόσβαση στο (και μάλιστα, από) αεροδρόμιο είναι σχετικά εύκολη. Τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στο αεροδρόμιο για επιβεβαιωμένους επισκέπτες, ενώ οι καμπίνες με άδεια οδήγησης και οι οδηγοί Uber μπορούν να προσληφθούν για να σας μεταφέρουν οπουδήποτε θέλετε. Το Gautrain υψηλής ταχύτητας συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την κοντινή Πρετόρια και σταματά στο OR Tambo κατά μήκος του δρόμου. Αν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο, θα πρέπει να ξέρετε ποιο τερματικό φεύγετε. Αυτό είναι διαισθητικό - ο τερματικός σταθμός Α ασχολείται με διεθνείς πτήσεις, ενώ ο τερματικός σταθμός Β φιλοξενεί εσωτερικούς επιβάτες. Οι δύο συνδέονται με κεντρικό αίθριο.

Να θυμάστε ότι όλοι οι επιβάτες που φθάνουν ή αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό Α θα χρειαστεί να καθαρίσουν τα έθιμά τους

Αυτή είναι η λιγότερο αποτελεσματική πτυχή του OR Tambo και οι γραμμές είναι συχνά μεγάλες, οπότε φροντίστε να φτάσετε στο αεροδρόμιο σε αρκετό χρόνο για τις εξερχόμενες πτήσεις.

Ψώνια & Δείπνο

Το σπίτι σε πάνω από 60 διαφορετικά καταστήματα και εστιατόρια, το OR Tambo προσφέρει άφθονους τρόπους να απομακρυνθεί ο χρόνος μεταξύ των πτήσεων. Οι ευκαιρίες λιανικής πώλησης είναι εκλεκτικές, και περιλαμβάνουν τα πάντα, από ειδησεογραφικά πρακτορεία και βιβλιοπωλεία έως καταστήματα ρούχων σχεδιαστών και υπηρεσίες μασάζ.

Για μειωμένες τιμές στον καπνό, το αλκοόλ και τα καλλυντικά, πηγαίνετε στο Big Five Duty Free. Εάν βρίσκεστε στην αγορά αναμνηστικών τελευταίας στιγμής, θα βρείτε τον εαυτό σας χαλασμένο για επιλογή - αν και η εικονική στάση για τα αφροαμερικάνικα αναμνηστικά είναι αναμφίβολα Out of Africa. Το κατάστημα διαθέτει διάφορα σημεία πώλησης σε όλο το αεροδρόμιο και πωλεί τα πάντα από το beadwork Zulu μέχρι τα γεμιστά σαφάρι.

Όταν κουράζεστε για ψώνια, θα βρείτε πολλά μέρη για ανεφοδιασμό. Υπάρχει κάτι για κάθε προϋπολογισμό, από αφρικανικά καταστήματα γρήγορου φαγητού όπως Debonairs και Steers. σε εστιατόρια που σερβίρουν σαμπάνια και στρείδια. Το φάσμα των κουζινών που προσφέρονται είναι εξίσου ποικίλο, αντανακλώντας το καθεστώς της Νότιας Αφρικής ως το Έθνος του Ουράνιου Τόξου. Χρειάζεστε μια σφαίρα θάρρος πριν από μια πτήση μεγάλων αποστάσεων; Κάντε το δρόμο σας στην pub Keg & Aviator, έναν διάσημο τόπο συνάντησης που βρίσκεται στο τέλος της κύριας αίθουσας φαγητού.

Σαλόνια και άλλες ανέσεις

Το OR Tambo έχει επίσης μια επιλογή από σαλόνια, αν και πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο για μέλη που φέρουν κάρτα. Υπάρχουν πέντε σαλόνια στην εγχώρια Τερματικό Β (συμπεριλαμβανομένων δύο που λειτουργούν από τη South African Airways και την British Airways αντίστοιχα). Στον διεθνή Αερολιμένα Terminal A δεν υπάρχουν λιγότερα από εννέα σαλόνια, με αντιπροσωπευτικές αεροπορικές εταιρείες όπως οι South African Airways, η British Airways, η Emirates, η Air France και η Virgin Atlantic.

Το αεροδρόμιο προσφέρει επίσης ένα πλήρες σύνολο άλλων υπηρεσιών, που κυμαίνονται από άφθονες (και καθαρές) εγκαταστάσεις τουαλέτας έως εγκαταστάσεις προσευχής για χριστιανούς και μουσουλμάνους. Το WiFi είναι διαθέσιμο σε hotspots σε όλο το αεροδρόμιο, με τις πρώτες τέσσερις ώρες να προσφέρονται δωρεάν. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με την υγεία, κατευθυνθείτε προς την ιατρική κλινική του αεροδρομίου, η οποία παραμένει ανοικτή 24 ώρες την ημέρα. Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, αίθουσες καπνιστών, ΑΤΜ και τρεις διαφορετικές εταιρείες ανταλλαγής νομισμάτων (όλες βρίσκονται στην περιοχή αφίξεων του τερματικού Α).

Μείνετε ασφαλείς στο OR Tambo

Το OR Tambo είναι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με εγκαταστάσεις πρώτου κόσμου και ένα καλό ιστορικό ασφάλειας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ταξιδιώτες. Πρώτον, οι χειριστές αποσκευών του Γιοχάνεσμπουργκ είναι διαβόητοι για τα κολλώδη δάχτυλά τους.

Ανεξάρτητα από τον προορισμό σας, εάν οι τσάντες σας περνούν μέσω OR Tambo, είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε οτιδήποτε έχει αξία στις χειραποσκευές σας. Οι κλειδαριές αποσκευών δεν είναι απαραιτήτως επαρκές αποτρεπτικό - για λόγους ασφαλείας, θεωρήστε την τσάντα σας πλαστική περιτυλιγμένη πριν από το check-in επίσης. Κρατήστε τις χειραποσκευές σας στο πρόσωπό σας ανά πάσα στιγμή.

Η απάτη με πιστωτικές κάρτες συμβαίνει με εκπληκτική κανονικότητα και εδώ. Παρόλο που η χρήση της κάρτας σας για να πληρώσετε γεύματα και αγορές στο σημείο πώλησης είναι συνήθως ασφαλής, η άντληση χρημάτων από ένα ΑΤΜ είναι επικίνδυνη. Εάν είναι δυνατόν, φτάνετε στο αεροδρόμιο με αρκετά μετρητά για να σας διαρκέσει μέσα από την παραμονή σας. Τέλος, η OR Tambo απασχολεί επίσημους αχθοφόρους να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που την χρειάζονται. Εάν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει τις τσάντες σας σε εγγεγραμμένο υπάλληλο με άδεια ACSA και πορτοκαλί στολή. Να γνωρίζετε ότι αναμένεται μια συμβουλή - το R10 θεωρείται λογικό.