Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αφρική

Γιορτάζοντας το Νέο Έτος στην Αφρική

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται σε πολλές κοινότητες σε ολόκληρη την Αφρική. Στις περισσότερες αφρικανικές πόλεις, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ θα είναι γεμάτα από ερασιτέχνες που γιορτάζουν το Νέο Έτος. Κάθε χώρα στην Αφρική απολαμβάνει δημόσιες αργίες την 1η Ιανουαρίου, ανεξάρτητα από το αν γιορτάζουν το παραδοσιακό νέο έτος εκείνη την ημέρα. Η Αιθιοπία, για παράδειγμα, απολάμβανε έναν τεράστιο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2007, για να καλωσορίσει το έτος 2000 - αλλά η νυχτερινή ζωή της Αντίς Αμπέμπα θα κουνιστεί ακόμα την παραμονή της 31ης Δεκεμβρίου.

Πρωτοχρονιά στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αν σας αρέσουν τα μεγάλα πάρτι. Το Victoria and Alfred Waterfront στο Κέιπ Τάουν φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εκβολές της χώρας με πυροτεχνήματα, μουσική, χορό και πολλά άλλα. Άλλοι χώροι του Cape Town που φιλοξενούν μεγάλα πάρτυ μπορούν να βρεθούν εδώ. Μόλις τελειώσετε μέρος, μην ξεχάσετε να δείτε το μεγάλο καρναβάλι Minstrel την Πρωτοχρονιά.

Οι παραλίες του Durban είναι γεμάτες αυτή τη στιγμή του χρόνου και η προκυμαία με τα πολλά κλαμπ και τη νυχτερινή διασκέδαση είναι ιδανικά για να γιορτάσουν το νέο έτος με στυλ. Οι παραλίες κατά μήκος της διαδρομής Garden είναι επίσης γνωστές για όλα τα πάρτι νύχτας με drumming, τραγούδι και χορό.

Το Γιοχάνεσμπουργκ συνήθιζε να γιορτάζει το Νέο Έτος με πυροβολισμούς πυροβολισμών και ρίχνοντας ψυγεία από μπαλκόνια, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο τώρα. Αντ 'αυτού, μπορείτε συνήθως να κατευθυνθείτε στο κέντρο της πόλης προς την πλατεία Mary Fitzgerald Square στο Newtown και να κάνετε πάρτι τη νύχτα μακριά με 50.000 φίλους και καρναβαλικούς φίλους σας.

Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς πολλά από τα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα και μπαρ του Γιοχάνεσμπουργκ που έχουν προγραμματιστεί για όλες τις μεγάλες νύχτες.

Το Victoria Falls φιλοξενεί ένα υπέροχο καρναβάλι κατά τη διάρκεια των Νέων Χρόνων, με μερικούς σπουδαίους μουσικούς επισκέπτες σε μια τριήμερη εκδήλωση ... περισσότερα. Η διαμονή σε σκηνή δέντρου είναι προαιρετική!

Πρωτοχρονιά στη Βόρεια Αφρική

Αφρικανοί Μουσουλμάνοι απολαμβάνουν αρκετές γιορτές γύρω από αυτή τη χρονική περίοδο.

Υπάρχει το Eid ul-Adha που είναι ένα σημαντικό φεστιβάλ, συμβαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2016. Οι Τυνήσιοι, οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί θα απολαύσουν μια παραδοσιακή σφαγή αιγοπροβάτων και θα γιορτάσουν με μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Αν επισκέπτεστε το Μαρόκο, την Τυνησία ή την Αίγυπτο κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (στις 31 Δεκεμβρίου), δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην εύρεση ενός χώρου για να καλωσορίσετε στο νέο έτος με ένα φρυγανιά και μερικά ψηφίσματα. Οι τουριστικοί πράκτορες και τα ξενοδοχεία θα φροντίζουν όλοι να μην χάσετε. Το να λέμε γεια το 2016 είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό στην έρημο.

Πρωτοχρονιά στην Αιθιοπία και την Αίγυπτο

Φυσικά, στην Αιθιοπία ή την Αίγυπτο, οι Κοπτικοί Χριστιανοί γιορτάζουν το Νέο Έτος το Σεπτέμβριο και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου. Η Αιθιοπία γιόρτασε τη χιλιετία της με τεράστιες γιορτές το Σεπτέμβριο του 2007. Οι Αιγύπτιοι και οι Αιθίοπες εξακολουθούν να παίρνουν την 1η Ιανουαρίου μακριά, έτσι θα υπάρχουν πάρτι στα μεγάλα ξενοδοχεία και θέρετρα.

Προσωπικά, θα γιορτάζω στο σπίτι με την οικογένειά μου και θα εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχηθώ στον καθένα ένα πολύ ευτυχισμένο και ευημερούμενο νέο έτος, ή όπως λένε στο KiSwahili, Heri ya mwaka mpya .