Πού να ζήσετε στο Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα

Αν και μια μικρή πόλη με τα παγκόσμια πρωτεύοντα πρότυπα, το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών στέγασης. Υπάρχουν τα πανύψηλα συγκροτήματα condo στα δυτικά προάστια του Escazu και της Santa Ana, υπενοικιάσεις για φοιτητές στο San Pedro και μονοκατοικίες στο βόρειο προάστιο Heredia.

Όπου ζείτε θα πρέπει να αποφασίσετε αν έχετε αυτοκίνητο, εάν προτιμάτε μια χώρα ή μια πόλη, και όπου θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί βρίσκουν ένα μέρος για να ζήσουν μέσω της Κόστα Ρίκα craigslist ή περπατώντας γύρω από ψάχνει για «Se Aquila» σημάδια. Οι αλλοδαποί παραδοσιακά βαρύνονται στα βαρίδια και τις πόλεις.

Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα Γειτονιές

Barrio Amón / Barrio Escalante: Το ιστορικό τμήμα της πρωτεύουσας, η περιοχή αυτή φιλοξενεί δεκάδες ωραία εστιατόρια, όμορφα πάρκα, πολιτιστικά κέντρα και μουσεία. Είναι ιδανικό για κάποιον που προτιμά μια αστική ύπαρξη και του αρέσει να περπατάει με τα πόδια. Να είστε προειδοποίησε ότι αυτή η περιοχή είναι επίσης η πρωτεύουσα της βιομηχανίας του σεξουαλικού τουρισμού στην Κόστα Ρίκα και οι πόρνες και οι τραβεστίδες αφθονούν.

Belén: Αυτό το δυτικό προάστιο του Σαν Χοσέ έχει αναγνωριστεί από διάφορες οντότητες ως το καλύτερο διαχειριζόμενο δήμο στην Κόστα Ρίκα. Κοντά στο αεροδρόμιο, κοντά στην έδρα πολλών από τις πολυεθνικές εταιρείες και που συνορεύει με δύο μεγάλες εθνικές οδούς, το Belén απολαμβάνει κυρίως οικογένειες που αναζητούν ασφαλή γειτονιές και μονοκατοικίες.

Escazú / Santa Ana: Με τα ψηλά συγκροτήματα συγκυριαρχία και τα κομψά συγκροτήματα διαμερισμάτων, αυτά τα δυτικά προάστια διαθέτουν μερικά από τα ακριβά ακίνητα στην Κόστα Ρίκα. Κοντά σε πολυάριθμα εμπορικά κέντρα και εστιατόρια υψηλής ποιότητας και εύκολη μετακίνηση στο Σαν Χοσέ, το Escazu και η Santa Ana αντλούν μερικούς από τους πλουσιότερους ντόπιους και ξένους.

Heredia: Πρώτιστα μια μονοκατοικία οικιστική κοινότητα, η Heredia φιλοξενεί πολλά πανεπιστήμια και σπουδάζει στο εξωτερικό φοιτητές. Οι παλαιότεροι εκταμιευτές συρρέουν στην πλαγιά του βουνού, όπου τα σπίτια έρχονται με όμορφη θέα στην πόλη και αποσύρονται κάπως από τις έντονες αναπτυξιακές δραστηριότητες που πλήττουν άλλα μέρη της χώρας. Λόγω της κίνησης μέσα και έξω από την Heredia, αυτό το προάστιο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Los Yoses: Μια ήσυχη κατοικημένη γειτονιά στα ανατολικά περιθώρια του San José, Los Yoses φιλοξενεί πολλές πρεσβείες και μη κερδοσκοπικά γραφεία. Αυτή η γειτονιά είναι ιδανική για κάποιον που θέλει μια ειρηνική ύπαρξη, αλλά και για να βρεθεί σε κοντινή απόσταση από τα σούπερ μάρκετ, τις γραμμές λεωφορείων και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Rohrmoser / La Sabana: Νέοι επαγγελματίες ευδοκιμούν σε αυτό το τμήμα της πόλης. Κοντά στο πάρκο La Sabana και διασκορπισμένο με μπαρ και εστιατόρια διασκέδασης, αυτό είναι ένας τόπος συναντήσεως για εκείνους τους 20 ή 30 ετών. Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Σαν Χοσέ, το Rohrmoser και το La Sabana είναι καλές γειτονιές για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν με πειράζει να πληρώνουν για σύντομες βόλτες ταξί .

San Pedro / Curridabat: Η ζωή επικεντρώνεται γύρω από τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια εδώ - το Universidad de Costa Rica και το Universidad Latina.

Πολλοί φοιτητές και νέοι δάσκαλοι αγγλικής γλώσσας συσσωρεύονται στην περιοχή, μοιράζοντας το ενοίκιο σε σπίτια των τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων Μεγάλη για μεμονωμένους ανθρώπους στις ηλικίες των 20 ετών, το San Pedro έχει πολλά φθηνά γεύματα και πακέτα μπαρ. Το Curridabat είναι ο ανατολικός γείτονάς του. Το San Pedro και το Curridabat είναι φιλικά προς το λεωφορείο, λίγο πολύ απλωμένα για περπάτημα και είναι πολύ διακινούμενα για οδήγηση.