Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κόστα Ρίκα;

Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Κόστα Ρίκα είναι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο . Αν ψάχνετε για καλό καιρό, είστε σχεδόν εγγυημένοι ηλιόλουστοι ουρανοί και ημέρες χωρίς βροχή. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης υψηλή τουριστική εποχή, επομένως σχεδιάστε να πληρώσετε περισσότερα για το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Από το Μάιο έως τον Αύγουστο , αναμένετε καθαρό ουρανό το πρωί και βροχή το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της πράσινης εποχής, η βροχή μπορεί μερικές φορές να έρχεται σε ριπές τόσο ισχυρές ώστε να παραλύει την κίνηση και όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Το Σεπτέμβριο και ο Οκτώβριος είναι οι πιο αργοί μήνες της Κόστα Ρίκα, με βροχοπτώσεις που διαρκούν σχεδόν όλη την ημέρα. Αν συμβεί να κλείσετε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, μην ανησυχείτε. Αυτοί είναι οι πιο όμορφοι μήνες κατά μήκος της ακτής της Καραϊβικής της Κόστα Ρίκα . Προγραμματίστε να κατευθυνθείτε προς Cahuita, Puerto Viejo ή Tortuguero.

Ενώ χρησιμοποιούσατε το χρόνο σας με βάση τα καιρικά πρότυπα, η αλλαγή του κλίματος έριξε την Κόστα Ρίκα κάπως καμπύλη. Οι ντόπιοι διαπιστώνουν ότι η εποχή των βροχών μπορεί να μην είναι τόσο βροχερή και η περίοδος ξηρασίας μπορεί να έχει μερικές ντους. Έτσι σχεδιάστε να ταξιδέψετε σε αυτή την τροπική χώρα με ανοιχτό μυαλό.

Το παρακάτω χρονοδιάγραμμα των καιρικών συνόλων δεν είναι σταθερό και μπορεί να είστε σε μια έκπληξη (καλό ή κακό) κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εδώ.

Κεντρική κοιλάδα (Σαν Χοσέ)

Ακτή του Ειρηνικού ( Manuel Antonio , Tamarindo, Playa del Coco, χερσόνησος Osa, Mal Pais / Santa Teresa) Οι καιρικές συνθήκες τείνουν να αντικατοπτρίζουν εκείνη της Κεντρικής κοιλάδας.

Καραϊβική ακτή

Arenal, La Fortuna

Πού μπορώ να ελέγξω τον καιρό στην Κόστα Ρίκα;

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολόγων είναι η πηγή πηγής για ενημερώσεις καιρικών συνθηκών στην Κόστα Ρίκα. Ωστόσο, οι καιρικές εκθέσεις είναι σπάνια αξιόπιστες και το ποσοστό επιτυχίας τους για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών είναι αδύναμη σε σύγκριση με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Ενημερώθηκε από την Marina K. Villatoro