Ταξιδεύοντας στην Κεντρική Αμερική κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου

Η εποχή των βροχών της περιοχής δεν πρέπει να καταστρέψει τις διακοπές σας

Στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, η εποχή των βροχών συμβαίνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, δίνουν ή παίρνουν ένα ή δύο μήνες ανάλογα με την περιοχή. Θα βρέξει; Απολύτως - μερικές φορές, καταιγιστικά. Θα παρεμποδίσει τις δραστηριότητες; Ωρες ωρες. Θα καταστρέψει τις διακοπές μου; Με τίποτα. Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών της Κεντρικής Αμερικής, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Επωφεληθείτε από τις τιμές εκτός εποχής

Τα ταξίδια της Κεντρικής Αμερικής είναι φθηνότερα κατά την περίοδο των βροχών.

Επίσης, αυτό σημαίνει πολύ λιγότερους τουρίστες, κάτι που μπορεί να είναι φανταστικό όταν παίρνετε τα αξιοθέατα της Κεντρικής Αμερικής. Παρακολουθήστε εκπτώσεις για τις βροχερές εποχές, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων.

Σχεδιάστε δραστηριότητες γύρω από το πότε τυπικά βροχή

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχοπτώσεων της Κεντρικής Αμερικής, σπάνια βράζει όλη την ημέρα. Οι διαφορετικές περιοχές ποικίλλουν, αλλά συνήθως οι καταιγίδες τείνουν να κυλούν κατά τη διάρκεια του απογεύματος και του βράδυ, συχνά βροχή στη νύχτα.

Σχεδιάστε υπαίθριες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των ηλιόλουστων πρωινών. Μην κάνετε το λάθος να κατευθυνθείτε κάπου μακριά από μια καταιγίδα, γιατί ίσως να κολλήσετε. Για παράδειγμα, εάν είστε κάπου απομονωμένοι, τα πρησμένα ρεύματα μπορούν να καλύψουν τους δρόμους πίσω στον πολιτισμό. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε στην καταιγίδα μέχρι να σταματήσει η βροχή.

Όταν το απόγευμα βροχή έρχεται, να επωφεληθούν από αυτό το χρόνο διακοπής λαμβάνοντας μια σιέτα, διαβάζοντας, να πάρει μια θεραπεία spa ή να χαλαρώσετε γενικά. Μετά από όλα, είστε διακοπές και χρειάζεστε χρόνο για να επαναφορτίσετε.

Συσκευάστε το σωστό εργαλείο

Περιμένετε τη βροχή, οπότε πακέτο με σύνεση. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, οι βροχές μπορεί να είναι ζεστές ή δροσερές. Θα θελήσετε ένα windbreaker και παπούτσια που μπορούν να χειριστούν βροχή και λάσπη. Φέρτε αρκετές πτυσσόμενες πλαστικές ποπό για να τυλίξετε γύρω από τον εαυτό σας και το σακίδιο σας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγα τετράγωνα στη βροχή.

Άλλα αντικείμενα που πρέπει να φέρετε περιλαμβάνουν ένα βιβλίο για να το διαβάσετε όταν βρέχει, πλαστικές σακούλες για ηλεκτρονικά είδη, απωθητικό κουνουπιών και καθαρό, αδιάβροχο φακό και μπαταρίες.

Προσέξτε την Πράσινη Εποχή

Στην Κεντρική Αμερική, η εποχή των βροχών είναι επίσης γνωστή ως η «πράσινη εποχή», επειδή το τοπίο είναι πολύ μακρύτερο από ό, τι στους μήνες στεγνώματος. Θα δείτε τη ζούγκλα και τα καλύμματα να ανθίζουν πλήρως αυτήν την εποχή του χρόνου.

Προσοχή στη σεζόν του τυφώνα

Η βροχερή περίοδος είναι ένα πράγμα, αλλά η εποχή των τυφώνων είναι άλλη. Αν ταξιδεύετε στην περιοχή των Τυνησιών της Κεντρικής Αμερικής, όπως στις ακτές της Καραϊβικής του Μπελίζ και της Ονδούρας, δώστε προσοχή στις ειδήσεις και λάβετε υπόψη τυχόν προειδοποιήσεις καταιγίδας.

Να είσαι ευέλικτος

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό, γι 'αυτό θα πρέπει να παραμείνετε ευέλικτοι. Πάντα έχετε μια εφεδρική δραστηριότητα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας εδώ.

Για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις των πτήσεων , προγραμματίστε τις αφίξεις και αναχωρήσεις για το πρωί ή αργά το βράδυ. Άλλα ζητήματα μεταφοράς που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι πλημμυρισμένοι δρόμοι και οι καθυστερήσεις των πορθμείων ή των λεωφορείων ή ακόμη και οι ακυρώσεις.

Εξετάστε την αγορά ασφάλισης ταξιδιού

Εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για τη βροχή που επηρεάζει το ταξίδι σας, σκεφτείτε την αγορά ασφάλισης ταξιδιού πριν πάτε. Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση ταξιδιού είναι μια καλή ιδέα κάθε φορά που ταξιδεύετε διεθνώς.

Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλιση καλύπτει τόσο ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και ηλεκτρονικά σε περίπτωση βρεγμάτων.

Λάβετε Προφυλάξεις Υγείας

Οι κουνουπιές είναι πάντα μια ανησυχία στην Κεντρική Αμερική. Αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα μπορούν να διαδώσουν δάγκειο πυρετό, κίτρινο πυρετό και Zika. Φέρτε ψεκασμό DEET, βραχιόλια απωθητικά κουνουπιών και πουκάμισα και παντελόνια με μακριά μανίκια για να καλύψετε το δέρμα σας. Επίσης, φροντίστε να πάρετε εμβολιασμούς προτού φύγετε και να αποδείξετε ότι θα δείξουν αξιωματούχους όταν μπαίνουν στις χώρες.

Η υγρή περίοδος ή η ξηρή περίοδος, η βροχή ή η λάμψη, τα ταξίδια στην Κεντρική Αμερική είναι απίστευτα. Μην αφήνετε τη βροχή να επιβραδύνει τις περιπέτειές σας.