Το εκπληκτικό κρυστάλλινο τζαμί της Μαλαισίας

Σε αρκετές απόψεις, είναι ακριβές να πούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη λανθασμένη ιδέα για το Ισλάμ. Από την παραδοχή μεταξύ ορισμένων υποψηφίων για προεδρία ότι θα πρέπει να απαγορευτεί να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στην άγνοια μεταξύ των μη μουσουλμάνων RE: η ηλικιωμένη σιιτική-σουνιτική διαμάχη, οι παρεξηγήσεις για το Ισλάμ αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον τόσα προβλήματα όπως το ίδιο το Ισλάμ.

Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για το Ισλάμ είναι ότι όλοι οι μουσουλμάνοι ζουν στη Μέση Ανατολή - στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σχεδόν η πλειοψηφία.

Στα βόρεια μέρη της Ινδίας (που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον κόσμο), στις χώρες με πλειοψηφική ασιατική μουσουλμανική γλώσσα όπως το Μπρουνέι, η Ινδονησία και η Μαλαισία, οι μουσουλμάνοι απέχουν πολύ από τα παζάρια της Βαγδάτης, Το Κάιρο ή τις αγορές μπαχαρικών της Σάνα.

Ούτε μουσουλμάνοι ούτε ισλαμική αρχιτεκτονική, τουλάχιστον μη ισλαμική σύγχρονη αρχιτεκτονική. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγάλα θαύματα του σύγχρονου ισλαμικού κόσμου βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 4.000 μίλια μακριά από τη Μέκκα.

Ιστορία του κρυσταλλικού τζαμιού

Γνωστή ως "Masjid Kristal" στην Bahasa Malaysia , το Crystal Mosque άνοιξε το 2008 μετά από δύο χρόνια κατασκευής. Το τζαμί βρίσκεται στην Kuala Terannganu, μια πόλη στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Μαλαισίας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πάρκο ισλαμικής κληρονομιάς που άνοιξε το ίδιο έτος. Παρόλο που το τζαμί δανείζεται πολλά στοιχεία σχεδιασμού από την παράδοση (περισσότερο σε αυτά σε ένα δευτερόλεπτο), η σημασία του είναι περισσότερο για την πόλη της Kuala Teranggunu παρά για το ίδιο το Ισλάμ.

Όπως πολλές πόλεις και κωμοπόλεις στη Μαλαισία στο πρόσφατο παρελθόν, η Kuala Terangganu ήταν ένα ύπνο ψαροχώρι. Έπειτα, κάποιος ανακάλυψε πετρέλαιο κοντά και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Το κρυστάλλινο τζαμί, λαμπερό, λαμπερό και μοντέρνο, αλλά με κάποιες νεύσεις στην παράδοση, ενσωματώνει τέλεια την τροχιά της πόλης γύρω του: Μια ιστορία Σταχτοπούτας σχεδόν όλη τη νύχτα.

Crystal Τζαμί: Αρχιτεκτονικές Προδιαγραφές

Παρόλο που υπάρχει κάποιο πραγματικό κρύσταλλο που υπάρχει μέσα στη δομή του κρυσταλλικού τζαμιού, μεγάλο μέρος του σαφούς υλικού που βλέπετε καθώς πλησιάζετε είναι γυαλί. Προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης επίδραση της κρυσταλλικής εμφάνισης του τζαμιού, είναι καλύτερο να το επισκεφθείτε τη νύχτα, όταν ανάβει και σχεδόν φαντάζει σουρεαλιστικό.

Εκτός από αυτό, το Crystal Mosque είναι ενισχυμένο με χάλυβα, το οποίο σε συνδυασμό με το γυαλί και το κρύσταλλο του δίνει μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση που συνήθως δεν συνδέεται με τζαμιά, πόσο μάλλον με την ισλαμική θρησκεία. Παρόλο που το Τζαμί Κρίσταλ είναι μακριά από κάποια από τα παλαιότερα, μεγαλόσωμα τζαμιά που συναντάτε στον Ισλαμικό κόσμο, η μοναδική μοναδικότητα της κατασκευής του αξίζει την επίσκεψη.

Το Τζαμί του Κρυστάλλου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.500 άτομα ταυτόχρονα, αν και πολλά άλλα μπορεί να βρίσκονται έξω από αυτό σε δεδομένη στιγμή - αν συμβαίνει αυτό το δεδομένο χρόνο στο Ραμαζάνι, για το οποίο θα μιλήσω περισσότερο στο επόμενο τμήμα. Το τζαμί μπορεί να υπερηφανεύεται για τέσσερις μιναρέδες, τα οποία είναι τα πιο παραδοσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Πώς να επισκεφθείτε το κρυστάλλινο τζαμί

Το Kuala Terannganu είναι προσβάσιμο μέσω λεωφορείου και αυτοκινήτου, αλλά ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε σε αυτό, πραγματοποιώντας πτήση μέσω της Κουάλα Λουμπούρ, είτε στην AirAsia είτε στην Malaysia Airlines.

Το Crystal Mosque είναι το πιο πανταχού παρόν στην Kuala Terannganu, από μακριά, οπότε μόλις φτάσετε στο κέντρο της πόλης, είναι μια γρήγορη και εύκολη βόλτα ταξί (ή, ανάλογα με το πού μένετε, πόσο χρόνο έχετε και τι κάνει ο καιρός να κάνετε, να περπατήσετε) μακριά.

Μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Τζαμί Κρίσταλ (και μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία ή οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα για αυτό το θέμα) είναι κατά τη διάρκεια του Αγίου Μήνα του Ραμαζανιού, κατά την οποία τεράστια πλήθη πιστών δημιουργούν όχι μόνο μια ειδική, ορατή ενέργεια αλλά και εκπληκτικές ευκαιρίες φωτογραφίας. Ελέγξτε την ηλεκτρονική μάθηση όταν είναι το Ramadan ή το έτος που διαβάζετε αυτό το άρθρο.