Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία

Πότε για να πάει στη Μαλαισία: Ποιοι Μήνες έχουν τον καλύτερο καιρό και φεστιβάλ;

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία εξαρτάται από τον καιρό, τα πλήθη και τα φεστιβάλ. Λόγω της γεωγραφικής μορφής και της θέσης της Μαλαισίας, οι εποχές διαφέρουν από τη μία πλευρά της χερσονήσου στο άλλο και σε άλλους προορισμούς . Ο καιρός είναι συχνά διαφορετικός στην Ανατολική Μαλαισία (Borneo) από ό, τι στη χερσόνησο της Μαλαισίας. Ακόμα και στη χερσόνησο της Μαλαισίας, ο καιρός μπορεί να διαφέρει εντελώς μεταξύ του Penang, ενός δημοφιλούς νησιού στο βορρά και της Κουάλα Λουμπούρ.

Με εξαίρεση τα Cameron Highlands όπου τα βράδια είναι υγρά και ψυχρά αρκετά για να αξίζουν ένα σακάκι, η Μαλαισία παραμένει ζεστή και υγρή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η πρωταρχική ανησυχία είναι οι βροχοπτώσεις, και στην περίπτωση της επίσκεψης σε κάποια νησιά, οι θαλάσσιες συνθήκες.

Γενικά, λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται ο μουσώνος, τα νησιά στη δυτική πλευρά της Μαλαισίας (π.χ. Penang, Langkawi κ.λπ.) είναι καλύτερα να επισκέπτονται τους χειμερινούς μήνες μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, ενώ τα νησιά στην ανατολική πλευρά της Μαλαισίας (π.χ. , οι Perhentians και το νησί Tioman) είναι καλύτεροι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Καιρός στην Κουάλα Λουμπούρ

Η Κουάλα Λουμπούρ απολαμβάνει ένα τροπικό κλίμα: άφθονο ηλιοφάνεια και βροχή με υψηλή υγρασία μεταξύ των ντους όλο το χρόνο. Μην περιμένετε να έχετε μια εντελώς ξηρή επίσκεψη στην Κουάλα Λουμπούρ . η βροχή μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και ο μέγιστος μήνας του Ιουλίου, ο ξηρότερος μήνας, είναι κατά μέσο όρο 11 ημέρες βροχής.

Αν και η Κουάλα Λουμπούρ δέχεται άφθονες βροχοπτώσεις από το βορειοδυτικό μουσόνιο ανεξάρτητα από την εποχή, οι ξηροί μήνες είναι συνήθως τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος έχει συνήθως τον ελάχιστο αριθμό βροχερών ημερών.

Οι πιο βροχεροί μήνες στην Κουάλα Λουμπούρ είναι συνήθως τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οι καλύτερες προσφορές για Κουάλα Λουμπούρ.

Καιρός στο Penang

Οι ξηροί μήνες στο Penang , το μεγάλο νησί της Μαλαισίας που είναι διάσημο για γαστρονομικές απολαύσεις , είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι το πιο ιδανικό, αλλά είναι επίσης καυτό.

Οι θερμοκρασίες και η υγρασία ανέρχονται σε τρία επίπεδα ντους την ημέρα μέχρι τον Απρίλιο.

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι μακράν οι πιο υγροί μήνες στο Penang.

Δείτε κριτικές και κριτικές για ξενοδοχεία σε Penang με TripAdvisor.

Πότε να επισκεφθείτε τα Περτενιανά Νησιά

Τα δημοφιλή Περαιτιανά νησιά της Μαλαισίας έπληξαν την κορύφωσή τους τους καλοκαιρινούς μήνες. η στέγαση γίνεται πιο ακριβή και μπορεί να γεμίσει μέχρι και την ικανότητα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Οι ταξιδιώτες στον Perhentian Kecil κάποτε έπρεπε να κοιμούνται στην παραλία ή με ξένους, ενώ περιμένουν να απελευθερωθούν τα δωμάτια.

Παρόλο που μπορείτε να επισκεφθείτε τα Περτενιανά νησιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι κλειστά για την χαμηλή περίοδο. Οι άγονες θαλάσσιες συνθήκες μπορούν να φτάσουν στα νησιά μια δυσάρεστη πρόκληση μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Τα μικρά ταχύπλοα που μεταφέρουν επιβάτες μπροστά και πίσω έχουν έναν δύσκολο χρόνο να πάρουν τους ανθρώπους και τις προμήθειες στο νησί. Τα Λανγκάουι ή άλλα νησιά στη δυτική πλευρά της Μαλαισίας είναι καλύτερες επιλογές όταν οι Περαιτένιοι είναι συνήθως κλειστοί για την εποχή.

Οι καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Perhentian Islands.

Πότε θα επισκεφθείτε το Langkawi

Το δημοφιλές Pulau Langkawi, το πιο πολυσύχναστο τουριστικό νησί της Μαλαισίας , χτυπά την υψηλή σεζόν τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όταν ο καιρός είναι καλύτερος.

Αν και οι μέδουσες είναι ένα συνεχές πρόβλημα για τους κολυμβητές καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Αγοράστε ένα μικρό μπουκάλι ξίδι ή ρωτήστε μια κουζίνα εστιατορίων για μερικούς για να βοηθήσετε να χαλαρώσετε γρήγορα το τσίμπημα.

Πότε θα επισκεφτείτε το νησί Tioman

Το αφορολόγητο νησί Tioman (Pulau Tioman) στην ανατολική πλευρά της Μαλαισίας είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοντά στη Σιγκαπούρη. Οι ξηροί και πολυάσχολοι μήνες για το νησί Tioman είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Το νησί γίνεται σχετικά ήσυχο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι backpackers και άλλοι ταξιδιώτες βρίσκονται στα Perhentian Islands στην άλλη πλευρά της Μαλαισίας για πάρτι.

Το νησί Tioman είναι χαραγμένο σε πολλές ξεχωριστές, εντελώς διαφορετικές παραλίες. Ακόμη και κατά τους πολυάσχολους μήνες μπορείτε να βρείτε σχετική ειρήνη και απομόνωση.

Οι καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Pulau Tioman.

Ο καιρός στο Μαλαισιανό Βόρνεο

Το Μαλαισιανό Μπορνέο , ή Ανατολική Μαλαισία, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και ανατολικά της χερσονήσου της Μαλαισίας. Ο καιρός είναι καταλληλότερος τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος) για να επωφεληθούν από τις πολλές υπαίθριες περιπέτειες που προσφέρονται. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους διατηρούν τα τροπικά δάση ωραία και πράσινα για τους αραγκουατάους που απειλούνται με εξαφάνιση εκεί.

Οι υγροί μήνες για το Kuching στο Sarawak είναι Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Η βροχόπτωση μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη, διακόπτοντας τα σχέδια και μετατρέποντας τα μονοπάτια του εθνικού πάρκου σε λασπώδη ρέματα.

Το Φεστιβάλ Μουσικής του Παγκόσμιου Δρυμού που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι είναι μια σπουδαία στιγμή για να επισκεφθείτε το Kuching, την πρωτεύουσα του Sarawak. Μαζί με την απόλαυση συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την τοπική κουλτούρα Dayak στην έκθεση στα πολλά απογευματινά εργαστήρια.

Μάθετε πώς να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις προς Μπόρνεο .

Μεγάλα φεστιβάλ στη Μαλαισία

Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, μερικά μεγάλα φεστιβάλ και διακοπές στη Μαλαισία (και στην υπόλοιπη Ασία ) μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή ή ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Φτάστε νωρίς για να απολαύσετε ή να μείνετε μακριά από μια περιοχή μέχρι να τελειώσει το φεστιβάλ.