Τι είναι το Diwali και πώς να γιορτάσει;

Πώς να γιορτάσει Deepavali στην Ινδία - το φεστιβάλ των φώτων

Τι είναι το Diwali; Και πώς να γιορτάσουμε καλύτερα; Σίγουρα θα ακούσετε πολλά για αυτό, εάν ταξιδεύετε μέσω της Ασίας το φθινόπωρο .

Το Φεστιβάλ Diwali - γνωστό και ως «Φεστιβάλ των Φώτων» - είναι μια σημαντική διακοπή των ινδουιστών που γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία, τη Σρι Λάνκα , τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τις θέσεις με μεγάλους ινδικούς πληθυσμούς.

Ο Diwali λέγεται «dee-vahl-ee». μερικές άλλες ορθογραφίες για το Φεστιβάλ Diwali στην Ινδία περιλαμβάνουν: Deepavali, Devali, και Divali.

Το φεστιβάλ γιορτάζεται σε όλη την Ινδία, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις μεγάλες πόλεις όπως το Δελχί, το Βομβάη και το Τζαϊπούρ στο Ρατζαστάν.

Τι είναι το Diwali;

Το Diwali είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ πτώσης στην Ασία . Παρόμοια με το κινεζικό νέο έτος, το Diwali γιορτάζεται με οικογενειακές συγκεντρώσεις, νέα ρούχα, ειδικές περιποιήσεις και πυροτεχνήματα που απομακρύνουν τα κακά πνεύματα για να φέρουν την τύχη και την ευημερία στη νέα επιχειρηματική χρονιά.

Οι πόλεις λάμπουν με πολύχρωμα φώτα και φαναράκια ghee που απομένουν καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας ως γιορτή του καλού για το κακό και του θριάμβου του εσωτερικού φωτός πέρα ​​από την άγνοια. Οι συνεχείς πυροβολισμοί φοβίζουν τόσο τα κακά πνεύματα όσο και τους ανυποψίαστους τουρίστες.

Το φεστιβάλ Diwali διαρκεί πέντε ημέρες. Η κορυφή είναι συνήθως την τρίτη ημέρα που θεωρείται παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η τελευταία μέρα είναι ανοικτή για τους αδελφούς και αδελφές να περάσουν μαζί μαζί τους.

Οι ναοί είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με τελετουργίες και θρησκευτικές τελετές κατά τη διάρκεια του Diwali.

Να είστε σεβασμός και να καλύπτετε τον εαυτό σας εάν συμβεί μέσα. Μην φωτογραφίζετε τους προσκυνητές.

Πώς να γιορτάσει Diwali

Αν και οι επίσημοι λόγοι για τον εορτασμό του Diwali διαφέρουν, το γεγονός παρατηρείται από τους Ινδουιστές, τους Sikhs, τους Jains, ακόμα και τους Βουδιστές. Όλα συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα με λάμπες και πολύχρωμες διακοσμήσεις.

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να δείξετε ότι αναγνωρίζετε το Diwali είναι να ανάβετε φανάρια και κεριά μπροστά από το σπίτι σας.

Ακόμη μια σχετικά νέα ιδέα, το Φεστιβάλ Diwali γίνεται όλο και περισσότερο παρατηρείται σε όλη τη Δύση. Πολλές μεγάλες πόλεις στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, τώρα χορηγούν γιορτές. Το Diwali επικαλύπτεται συχνά με τις διακοπές Bonfire Night στο Ηνωμένο Βασίλειο - επίσης γιορτάζεται με πυρκαγιά και πυροτεχνήματα.

Το Diwali είναι μια εποχή για να κάνετε ειρήνη και να ξεκινήσετε εκ νέου. Στο παρελθόν, οι στρατιώτες της Ινδίας και του Πακιστάν είχαν ανταλλάξει ακόμη και γλυκά κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων. Το Diwali είναι επίσης καιρός για συγκεντρώσεις. Αναζητήστε και απευθυνθείτε σε απομακρυσμένα μέλη της οικογένειας ή αγαπημένα άτομα με τα οποία έχετε χάσει την επαφή.

Το 2009, ο Πρόεδρος Obama ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ για να γιορτάσει το Diwali στο Λευκό Οίκο. Το Σαν Αντόνιο, Τέξας, ήταν η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που διοργάνωσε επίσημη γιορτή Diwali.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Με τέτοιες ευρέως διαδεδομένες εορταστικές εκδηλώσεις και πολλούς ανθρώπους εκτός εργασίας για να επιστρέψουν στα χωριά τους, το Diwali θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στα ταξίδια σας στην Ινδία. Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα φράξουν τους ανθρώπους που επιστρέφουν στο σπίτι τους στις οικογένειες. τα τρένα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πρέπει να κρατηθούν πολύ νωρίτερα.

Ξενοδοχεία σε δημοφιλείς πόλεις μπορούν να γεμίσουν γρήγορα. Δείτε περισσότερα για την κράτηση των οικονομικών ξενοδοχείων στην Ινδία .

Πότε είναι το Φεστιβάλ Diwali;

Οι ημερομηνίες για το Diwali βασίζονται στο ινδουιστικό ημερολόγιο και αλλάζουν κάθε χρόνο, αλλά το φεστιβάλ συνήθως πέφτει μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.