Ο βασικός σας οδηγός για την απόκτηση Ε-Visa για την Ινδία

Κατανόηση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής θεώρησης της Ινδίας (Ενημέρωση)

Οι επισκέπτες της Ινδίας μπορούν είτε να υποβάλουν αίτηση για κανονική βίζα είτε για ηλεκτρονική θεώρηση. Η e-Visa δεν μπορεί να λάβει, αν και ισχύει για μικρότερη διάρκεια. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Ιστορικό

Η ινδική κυβέρνηση εισήγαγε μια τουριστική βίζα κατά την άφιξη την 1η Ιανουαρίου 2010. Αρχικά δοκιμάστηκε για πολίτες πέντε χωρών. Στη συνέχεια, ένα χρόνο αργότερα, επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει συνολικά 11 χώρες.

Από τις 15 Απριλίου 2014 επεκτάθηκε και η Νότια Κορέα.

Από την 27η Νοεμβρίου 2014, το εν λόγω καθεστώς θεώρησης κατά την άφιξη αντικαταστάθηκε από ένα ηλεκτρονικό σύστημα ηλεκτρονικής άδειας ταξιδίου (ETA). Έχει εφαρμοστεί σε φάσεις και προοδευτικά διατίθεται σε περισσότερες χώρες.

Τον Απρίλιο του 2015, το σχέδιο μετονομάστηκε σε "e-Tourist Visa" από την ινδική κυβέρνηση, για να καταργηθεί η σύγχυση σχετικά με την προηγούμενη δυνατότητα να αποκτηθεί θεώρηση κατά την άφιξη χωρίς να απαιτείται εκ των προτέρων.

Τον Απρίλιο του 2017, το καθεστώς επεκτάθηκε περαιτέρω στους κατόχους διαβατηρίων 161 χωρών (από 150 χώρες).

Η ινδική κυβέρνηση έχει διευρύνει επίσης το πεδίο εφαρμογής του καθεστώτος θεωρήσεων ώστε να συμπεριλάβει μαθήματα ιατρικής περίθαλψης μικρής διάρκειας και μαθήματα γιόγκα και περιστασιακές επαγγελματικές επισκέψεις και συνέδρια. Προηγουμένως, αυτές απαιτούσαν ξεχωριστές ιατρικές / φοιτητικές / επιχειρηματικές θεωρήσεις.

Στόχος είναι να καταστεί ευκολότερη η έκδοση ινδικής βίζας και να φθάσουν στη χώρα περισσότεροι επιχειρηματίες και ιατρικοί τουρίστες.

Για να διευκολυνθεί αυτή η αλλαγή, τον Απρίλιο του 2017, το πρόγραμμα "e-Tourist Visa" έγινε γνωστό ως "e-Visa". Επιπλέον, χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες:

Ποιος είναι κατάλληλος για μια ηλεκτρονική θεώρηση;

Κάτοχοι διαβατηρίων από τις ακόλουθες 163 χώρες: Αλβανία, Ανδόρρα, Ανγκουάλα, Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αρμενία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Βέλγιο, Μπελίζ, Βολιβία, Μπρουνέι, Βουλγαρία, Μπουρούντι, Καμπότζη, Δημοκρατία του Καμερούν, Καναδάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Κέιπ Τάουν, Χιλή, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Κολομβία, Κομόρες, Τσεχία, Δανία, Τζιμπουτί, Δομινίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανατολικό Τιμόρ, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Ερυθραία, Εσθονία, Φίτζι, Φινλανδία, Γαλλία, Γκαμπόν, Γκάμπια, Ιορδανία, Καζακστάν, Κένυα, Κιριμπάτι, Λάος, Λετονία, Λεσόθο, Λιβερία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαδαγασκάρη, Μαλάουι, Μαλαισία, Μάλι, Μάλτα, Νήσοι Μάρσαλ, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μικρονησία, Μολδαβία, Μονακό, Μογγολία, Μ Μολδαβία, Μυανμάρ, Ναμίμπια, Ναουρού, Κάτω Χώρες, Νέα Ζηλανδία, Νικαράγουα, Νιγηρία, Νιγηρία, Νορβηγία, Ομάν, Παλάου, Παλαιστίνη, Παναμάς, Παπούα Νέα Γουινέα, Παραγουάη, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Δημοκρατία Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σενεγάλη, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σολομώντα, Σενεγάλη, Σενεγάλη, Σενεγάλη, Σενεγάλη, Σενεγάλη, Σενεγάλη, Σαν Φρανσίσκο, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Τατζικιστάν, Τανζανία, Ταϊλάνδη, Τόνγκα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τουρκία και Κάικος, Τουβαλού, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, Βανουάτου, Βατικανό, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Ωστόσο, σημειώστε ότι εάν οι γονείς ή οι παππούδες σας γεννήθηκαν ή έζησαν στο Πακιστάν, δεν θα δικαιούστε να αποκτήσετε μια ηλεκτρονική θεώρηση ακόμα κι αν είστε πολίτης των παραπάνω χωρών. Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για κανονική βίζα.

Ποια είναι η διαδικασία για την απόκτηση μιας ηλεκτρονικής θεώρησης;

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε αυτή την ιστοσελίδα, τουλάχιστον τέσσερις ημέρες και όχι περισσότερες από 120 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού.

Εκτός από τις εισερχόμενες λεπτομέρειες ταξιδιού σας, θα πρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία του εαυτού σας με ένα λευκό φόντο που να πληροί τις προδιαγραφές που παρατίθενται στην ιστοσελίδα και τη σελίδα φωτογραφιών του διαβατηρίου σας που θα εμφανίζει τα προσωπικά σας στοιχεία. Το διαβατήριό σας θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες. Επιπρόσθετα έγγραφα μπορεί να απαιτούνται ανάλογα με τον τύπο της ηλεκτρονικής θεώρησης που απαιτείται.

Μετά από αυτό, καταβάλλετε το τέλος online με τη χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα. Θα λάβετε ένα αναγνωριστικό αίτησης και η ETA θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός τριών έως πέντε ημερών. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας εδώ. Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται η ένδειξη "GRANTED" πριν ταξιδέψετε.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα αντίγραφο της ΕΤΑ, όταν φτάσετε στην Ινδία, και να το παρουσιάσετε στο μετρητή μετανάστευσης στο αεροδρόμιο. Ένας αξιωματικός μετανάστευσης θα σφραγίσει το διαβατήριό σας με την ηλεκτρονική βίζα σας για την είσοδο στην Ινδία.

Τα βιομετρικά σας δεδομένα θα ληφθούν επίσης αυτή τη στιγμή.

Θα πρέπει να έχετε ένα εισιτήριο επιστροφής και αρκετά χρήματα για να περάσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ινδία.

Πόσο κοστίζει?

Το τέλος θεώρησης εξαρτάται από τη φύση της αμοιβαίας σχέσης μεταξύ Ινδίας και κάθε χώρας. Λεπτομερής πίνακας αμοιβών διατίθεται εδώ. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά ποσά τέλους, τα οποία ισχύουν ως εξής:

Εκτός από το τέλος θεώρησης, πρέπει να καταβληθεί τραπεζικό τέλος ύψους 2,5% του τέλους.

Πόσο είναι έγκυρη η Visa;

Τώρα ισχύει για 60 ημέρες (αυξήθηκε από 30 ημέρες), από τη στιγμή της εισόδου. Δύο καταχωρήσεις επιτρέπονται για θεωρήσεις e-Tourist και για θεωρήσεις ηλεκτρονικού επιχειρείν, ενώ επιτρέπονται τρεις εγγραφές σε θεωρήσεις ηλεκτρονικής ιατρικής. Οι θεωρήσεις είναι μη επεκτάσιμες και μη μετατρέψιμες.

Ποια σημεία εισόδου στην Ινδία δέχονται ηλεκτρονικές θεωρήσεις;

Τώρα μπορείτε να εισέλθετε στα ακόλουθα 25 διεθνή αεροδρόμια (που αυξήθηκαν από 16) στην Ινδία: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Calicut, Chennai, Chandigarh, Kochi, Coimbatore, Δελχί, Γκάγια, Γκόαχάτι, Lucknow, Μανγκαλόρ, Βομβάη, Νάγκπουρ, Πούνε, Τιρουτσίραπαλλι, Τριβάντρομ, Βαρανάσι και Βισακαπατνάμ.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στους ακόλουθους πέντε καθορισμένους θαλάσσιους λιμένες: Κότσι, Γκόα, Μανγκαλόρ, Βομβάη, Τσενάι.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν ξεχωριστά γραφεία μετανάστευσης και γραφεία βοήθειας για να βοηθήσουν τους ιατρικούς τουρίστες στα αεροδρόμια του Δελχί, του Μουμπάι, της Καλκούτα, της Chennai, του Μπανγκαλόρ και του Hyderabad.

Μόλις έχετε την ηλεκτρονική θεώρηση, μπορείτε να φύγετε από την Ινδία (και να επιστρέψετε) μέσω οποιουδήποτε σημείου μετανάστευσης.

Πόσο συχνά μπορείτε να πάρετε μια E-Visa;

Δύο φορές σε ένα ημερολογιακό έτος, μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου.

Επισκεφθείτε Προστατευόμενες / Περιορισμένες Περιοχές με την Ηλεκτρονική σας Visa

Η ηλεκτρονική θεώρηση δεν ισχύει για την είσοδο σε αυτές τις περιοχές, όπως το Arunachal Pradesh στη βορειοανατολική Ινδία, από μόνη της. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε μια ξεχωριστή Άδεια Προστατευόμενης Περιοχής (PAP) ή Άδεια Εσωτερικής Γραμμής (ILP), ανάλογα με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης περιοχής. Αυτό μπορεί να γίνει στην Ινδία μετά την άφιξή σας, χρησιμοποιώντας το e-Visa σας. Δεν χρειάζεται να έχετε τακτική τουριστική βίζα για να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για PAP. Ο ταξιδιωτικός σας ή ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να φροντίσει τις ρυθμίσεις για εσάς. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη βορειοανατολική Ινδία, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις αδειών εδώ.

Χρειάζεστε βοήθεια με την εφαρμογή σας;

Κλήση + 91-11-24300666 ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο indiatvoa@gov.in

Σημαντικό: Απάτες που πρέπει να γνωρίζετε

Όταν υποβάλετε αίτηση για την ηλεκτρονική σας θεώρηση, γνωρίζετε ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετοί εμπορικοί ιστοχώροι για να μοιάζουν με την κυβέρνηση της επίσημης ιστοσελίδας της Ινδίας και ισχυρίζονται ότι παρέχουν σε απευθείας σύνδεση υπηρεσίες θεωρήσεων στους τουρίστες. Αυτοί οι ιστότοποι είναι:

Οι ιστοσελίδες δεν ανήκουν στην κυβέρνηση της Ινδίας και θα σας χρεώσουν πρόσθετα τέλη.

Διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής σας θεώρησης

Αν χρειάζεστε να πάρετε βιαστικά την ηλεκτρονική σας θεώρηση, το iVisa.com προσφέρει ένα χρόνο επεξεργασίας 18 ωρών. Ωστόσο, έρχεται σε τιμή. Η αμοιβή τους για αυτή την υπηρεσία "Super Rush Processing" είναι $ 65, επιπλέον της αμοιβής εξυπηρέτησης των $ 35 και του τέλους e-Visa. Είναι όμως νόμιμη και αξιόπιστη εταιρεία θεωρήσεων.