Πώς να πάρετε την Visa κατά την άφιξη για την Ινδία

Λεπτομέρειες για τη νέα Ηλεκτρονική Τουριστική Βίζα της Ινδίας

Τελικά! Μετά από μήνες εργασίας, το σύστημα ινδικών θεωρήσεων για την άφιξη επεκτάθηκε στους πολίτες από 113 χώρες - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ενώ η νέα διαδικασία είναι εξορθολογισμένη - μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά και να λάβετε ηλεκτρονική εξουσιοδότηση ταξιδιού μέσα σε τέσσερις ημέρες - το σύστημα έχει μερικά μειονεκτήματα για τους μακροχρόνιους ταξιδιώτες.

Για τους τουρίστες που ταξιδεύουν για 30 ή λιγότερες ημέρες, το νέο σύστημα ETA (αποκαλούμενο "E-Tourist Visa" τον Απρίλιο του 2015) θα ξεδιπλώσει πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Η ινδική υποέκταση έχει πολλά να προσφέρει, αλλά πριν από τη μεταρρύθμιση των θεωρήσεων, η Ινδία δέχτηκε λιγότερους επισκέπτες από τη Μαλαισία ή την Ταϊλάνδη. Με την Ινδία πιο προσιτή από ποτέ, τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσετε το ταξίδι μιας ζωής !

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από την Visa κατά την άφιξη;

Από το 2016, συμπεριλήφθηκαν πάνω από 100 χώρες για την επιλεξιμότητα της E-Tourist Visa. Θα προστεθούν περισσότερα για να φέρετε το σύνολο σε 150 χώρες. Οι αλλαγές είναι πολύ καλές που η χώρα σας συμπεριλαμβάνεται στο νέο σύστημα. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ινδία για λιγότερο από 30 ημέρες, θα πρέπει σίγουρα να αναζητήσετε μια E-Tourist Visa.

Οι πολίτες εγκεκριμένων χωρών με πακιστανική προέλευση (γονείς ή παππούδες και γιαγιάδες) δεν είναι επιλέξιμοι για ινδική E-Tourist Visa κατά την άφιξη και θα πρέπει να ακολουθήσουν την παλιά διαδικασία.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν ελεγχόμενα εδάφη, όπως το Arunachal Pradesh, χρειάζονται ειδική άδεια και ενδέχεται να μην έχουν δικαίωμα θεώρησης κατά την άφιξή τους.

Πώς λειτουργεί η Νέα Visa κατά την άφιξη για την Ινδία

Θα πρέπει πρώτα να υποβάλετε αίτηση για την ΕΤΑ μέσω απλής, ηλεκτρονικής φόρμας. Θα πρέπει να φορτωθεί μια σάρωση της σελίδας φωτογραφιών του διαβατηρίου σας και μια πλήρη εικόνα του εαυτού σας σε λευκό φόντο.

Πληρώστε το ποσό των $ 60, και στη συνέχεια θα λάβετε ένα αναγνωριστικό εφαρμογής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσα σε τέσσερις ημέρες, θα πρέπει να λάβετε την ETA σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκτυπώστε αυτό το έγγραφο και παρουσιάστε το κατά τη μετανάστευση σε ένα από τα 16 συμμετέχοντα αεροδρόμια της Βιετνάμ κατά την άφιξη εντός 30 ημερών από την έγκριση. Στο αεροδρόμιο, θα λάβετε τη σφραγίδα σας για την θεώρηση κατά την άφιξη (E-Tourist) και θα είναι καλό να πάτε στην Ινδία για 30 ημέρες!

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ινδική βίζα κατά την άφιξη .

Η υπάρχουσα διαδικασία τουριστικών θεωρήσεων

Η υπάρχουσα διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την τουριστική βίζα στην Ινδία ήταν γεμάτη με παγίδες, μερικές από τις οποίες κατέστρεψαν τα ταξιδιωτικά σχέδια και διεκδίκησαν πολλά μη επιστρεπτέα τέλη αίτησης. Οι πιθανοί επισκέπτες στην Ινδία ήταν υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν μια μακρά και σύγχυση μορφή, στη συνέχεια, περιμένετε να ακούσετε πίσω.

Εάν σκοπεύετε να παραμείνετε στην Ινδία για περισσότερο από 30 ημέρες, θέλετε πολλαπλές συμμετοχές ή είστε από μία από τις χώρες που δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί, θα πρέπει ακόμα να υποβάλετε αίτηση για τουριστική βίζα μέσω της τακτικής αίτησης υποψηφιότητας .

Τι σημαίνει η Ινδία E-Tourist Visa σημαίνει για Backpackers

Η Ινδία είναι γελοία μεγάλη και ποικίλη. Οι Backpackers και οι μακροχρόνιοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν πολλές περιοχές της υποηχώρας, δεν θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη σύντομη διάρκεια της θεώρησης κατά την άφιξη μόλις 30 ημερών. Για να χειροτερέψει, η βίζα κατά την άφιξη δεν μπορεί να παραταθεί μόλις είστε ήδη στην Ινδία και δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλο είδος θεώρησης.

Σημείωση: Μπορείτε να λάβετε δύο μόνο E-Tourist Visas ανά ημερολογιακό έτος.

Για το λόγο αυτό, οι backpackers που επιθυμούν περισσότερο χρόνο στο έδαφος πιθανότατα θα είναι καλύτεροι χρησιμοποιώντας το παλιό έντυπο υποβολής αιτήσεων θεώρησης για την υποβολή αίτησης για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας. Από την άλλη πλευρά, η ινδική βίζα κατά την άφιξη είναι ιδανική για τους πολλούς επισκέπτες που έχουν μόνο χρόνο να ταξιδέψουν στο δημοφιλές τρίγωνο Δελχί-Άγρα-Τζαϊπούρ. Ένας εκπληκτικός αριθμός επισκεπτών στην Ινδία έρχονται μόνο για το Ταζ Μαχάλ ή μια σύντομη εισβολή στο Ρατζαστάν.

Μια πιθανή λύση θα ήταν να ταξιδέψετε στο κοντινό Νεπάλ ή στη Σρι Λάνκα - και οι δύο αξιόλογοι προορισμοί - στη συνέχεια να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για δεύτερη ETA και να πετάξετε σε διαφορετικό τμήμα της Ινδίας για άλλες 30 ημέρες. Αλλά θυμηθείτε, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ETA δύο φορές το χρόνο!