Όλα όσα έχετε θέσει ποτέ να ρωτήσετε έναν νοτιοαφρικανό φυλαχτό Safari

Μιλάμε για την οικονομία, τον τουρισμό και τον τοπικό αντίκτυπο των σαφάρι

Ο εκδότης βιώσιμων ταξιδιών Olivia Balsinger είχε πρόσφατα το προνόμιο να ξοδεύει χρόνο στο The Karongwe River Lodge στη Νότια Αφρική. Το Lodge είναι μέρος του The Karongwe Portfolio, με τις τέσσερις άλλες ιδιότητές του - το Kuname River Lodge, το Manor House, το στρατόπεδο Safari Chisomo και το The Shiduli Private Game Lodge. Όλα βρίσκονται στο πάρκο ιδιωτικού παιχνιδιού Karongwe, περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Εθνικό Πάρκο Kruger, το οποίο φιλοξενεί τα "μεγάλα πέντε" - λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ρινόκερους και ελέφαντες.

Η Karongwe River Lodge, όπως όλα τα ακίνητα του Portfolio, είναι γνωστή για την ήρεμη τοποθεσία του στην όχθη του ποταμού, την παναφρικανική κουζίνα και τα σαφάρι που αλλάζουν τη ζωή. Οι επισκέπτες χαλαρώνουν στη βεράντα του Lodge κάτω από τα αστέρια που φωτίζουν τον ουρανό και δοκιμάζουν τη μεγάλη ποικιλία από κορυφαίες μπύρες και κρασί της Νότιας Αφρικής. Ή να χαλαρώσετε δίπλα στην πισίνα και να ακούσετε τα ζευγάρια που ζευγαρώνουν τα μπαμπού μόλις λίγα μέτρα μακριά Αυτή η απρόσκοπτη πολυτέλεια που υφαίνεται στη φύση είναι αυτό που βίωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής της. Αλλά έπρεπε να μάθει περισσότερα. Αποφάσισε να πάρει συνέντευξη από τον Keenan Houareau, επικεφαλής φυλακτή στο ιδιωτικό αποθεματικό του παιχνιδιού The Karongwe.

OB: Γιατί η Νότια Αφρική είναι η χώρα προορισμού και ο προορισμός;

KH: Νομίζω ότι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να έρθουν στη Νότιο Αφρική για να καθορίσουν το σαφάρι τους είναι το επίπεδο επαγγελματισμού και εμπειρίας που κατέχουν οι οδηγοί μας. Οι επιθεωρητές πρέπει να περάσουν από διάφορες ασκήσεις εκπαίδευσης και θεωρητικές εξετάσεις πριν καν αγγίσουν ένα όχημα.

Οι γνώσεις μας μαζί με την αγάπη για τον φυσικό θάμνο και την ποικιλομορφία της άγριας πανίδας και χλωρίδας στη Νότια Αφρική καθιστούν το κάθε παιχνίδι μοναδική εμπειρία.

OB: Τι γίνεται με τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι τα σαφάρι κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο φυσικό περιβάλλον;

KH: Οι τουρίστες δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται ότι θέτουν σε κίνδυνο φυσικά ενδιαιτήματα ή απειλητικά ζώα σε σαφάρι.

Όλοι οι ερασιτέχνες ή οδηγοί είναι καλά εκπαιδευμένοι για το πώς να αποτρέψουμε κάποιες καταστάσεις και να βεβαιωθούμε ότι είναι πάντα ο πιο ηθικός οδηγός που είναι δυνατόν. Οι Ρέιντζερς αγαπούν τον θάμνο πάρα πολύ για να τον αφήσουν να καταστραφεί και θα κάνουν ό, τι μπορούν για να τον προστατεύσουν. Είναι η επιβίωσή μας.

OB: Έτσι ακούμε ότι είσαι αρκετά ο οδηγός, βλέποντας πάντα τα Big Five και πολλά άλλα. Ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο για να εντοπίσετε;

KH: Το αγαπημένο μου ζώο είναι πάντα ο λεοπάρδαλος, γνωστός και ως «φάντασμα του θάμνου». Οι λεοπαρδάλοι είναι ένα φευγαλέο πλάσμα και σίγουρα το πιο δύσκολο να βρεθείς από το Big Five.Αυτό το κάνει τόσο συναρπαστικό να βρεις τους ... εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν ένα πεντάχρονο το πρωί των Χριστουγέννων κάθε φορά που βλέπω μία από αυτές τις εκπληκτικά όμορφες γάτες!

OB: Μετακίνηση σε μια πιο οικονομική συνομιλία για λίγο. Πώς θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία από τα σαφάρι του τουρισμού;

KH: Ο τουρισμός είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής στην τοπική οικονομία μας. Σε προοπτική ο τουρισμός είναι υπεύθυνος για μία στις δώδεκα θέσεις εργασίας στη Νότιο Αφρική. Η τοπική κοινότητα που περιβάλλει το απόθεμά μας εξαρτάται από τα καταλύματά μας. Διαθέτουμε μεγάλο προσωπικό από την τοπική κοινότητα και αυτές οι θέσεις εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά. Η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε διατρέχει σχεδόν αποκλειστικά τον τουρισμό.

Χωρίς τους τουρίστες που έρχονται να δουν την άγρια ​​ζωή μας και χωρίς καταλύματα τότε θα υπήρχε ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας. Έτσι ο τουρισμός θα έλεγα ότι κρατάει την οικονομία μας να πηγαίνει και να αφήσουμε τους ανθρώπους μας και τα ενδιαιτήματα να επιβιώσουν.

OB: Αποφασίσαμε ότι θέλουμε να το σαφάρι. Τώρα πώς επιλέγουμε τι να κλείσουμε;

KH: Οι επισκέπτες δεν πρέπει να αναζητούν περισσότερα από ένα όνομα όταν κάνουν κράτηση για ένα σαφάρι. Το μεγαλύτερο πράγμα είναι η ποιότητα ενός παιχνιδιού. Κοιτάξτε το Facebook, το Instagram και το Trip Advisor. Όλα τα καταλύματα χρησιμοποιούν τώρα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να κρατούν τους τηλεθεατές ενημερωμένους με τις εμφανίσεις της ημέρας. Επίσης, σίγουρα θα έλεγα ότι οι τουρίστες πρέπει να δουν πώς τα καταφύγια είναι βιώσιμα και πώς προστατεύουν την άγρια ​​φύση. Οι τουρίστες θα πρέπει να εμπλακούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια.

OB: Έχουμε ακούσει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σαφάρι. Δώστε μας την εσωτερική σέσουλα - που είναι καλύτερα;

KH: Προτείνω ένα ιδιωτικό σαφάρι αντί για ένα δημόσιο. Ένα ιδιωτικό σαφάρι σας δίνει την πιο οικεία και προσωπική επαφή. Σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε την ομάδα σας και σας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσετε τα ζώα που δεν μπορείτε να κάνετε σε κάποια δημόσια σαφάρι. Ως ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες την πιο προσωπική εμπειρία. Θα είσαστε μέλος της οικογένειάς μας όταν φύγετε.

OB: Υπάρχουν μερικές αρνητικές συσχετίσεις με σαφάρι. Εξηγήστε τη λαθροθηρία και τη σοβαρότητα της.

KH: Η λαθροθηρία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά στην Αφρική στο σύνολό της. Η λαθροθηρία θα έρθει σε μορφές μικρότερων περιστατικών, όπως η λαθροθηρία για "κρέας Μπους" και στη συνέχεια τα μεγαλύτερα σοβαρότερα ζητήματα όπως η λαθροθηρία των ρινόκερων και των ελέφαντες. Η λαθροθηρία για το κρέας Μπους είναι όταν οι ντόπιοι αναζητούν μικρότερα είδη τροφίμων για να επιβιώσουν. Αυτό αποτελεί μεγάλη ανησυχία για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη γης, καθώς πρόκειται για απώλεια εισοδήματος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το θέμα της λαθροθηρίας των ρινόκερων. Οι ρινόνοι σκοτώνονται και τα κέρατα τους αφαιρούνται. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν γίνεται ανθρώπινα και είναι περισσότερο σφαγείο παρά κυνήγι. Οι ρινόκεροι μερικές φορές αφήνεται να περπατήσουν γύρω με τα πρόσωπά τους κυριολεκτικά hacked μακριά. Αυτή η λαθροθηρία γίνεται καθαρά για οικονομικό όφελος, καθώς το κέρας του ρινόκερου αξίζει περισσότερο από τον χρυσό και την κοκαΐνη στη σημερινή μαύρη αγορά. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι "θεραπείες" και "δυνάμεις" που μπορεί να πάρει κάποιος από το κέρας του ρινόκερου είναι πλάνες. Το κέρας Rhino αποτελείται από την ίδια ουσία με τα νύχια των δακτύλων. Έτσι, δυστυχώς, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο που προσπαθεί να προστατέψει αυτά τα όμορφα πλάσματα. Ελπίζω ότι μπορούμε να το σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Θα ήθελα τα παιδιά μου να δουν τα ρινόκετρα σε άγρια ​​κατάσταση, αλλά είναι μια υπόσχεση που δεν μπορώ να κρατήσω αυτή τη στιγμή.

Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε την πόνο πόνο κατάσταση είναι η εκπαίδευση. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της προστασίας των ζώων σε παγκόσμια κλίμακα.

OB: Αυτό ήταν μεγάλη πληροφορία και σίγουρα ενθαρρυντικό να πάρεις ένα σαφάρι. Μια τελευταία ερώτηση. Η αγαπημένη σας στιγμή σαφάρι. Πηγαίνω.

KH: Η αγαπημένη μου στιγμή στο παιχνίδι οδήγησης θα έπρεπε να είναι η μέρα που είδα ένα άλμα αρσενικού λιονταριού στο θάμνο και να πιάσω ένα pangolin. Είναι σπάνιο να βλέπεις να συμβαίνει μπροστά σου ένα "σκοτώμα", αλλά να το δει να συμβεί στο σπανιότερο ζώο στον θάμνο ήταν κάτι άλλο.