Ορισμός βιώσιμων ταξιδιών.

Πώς συνειδητοί εμπειρογνώμονες ταξίδια ορίζουν να ταξιδεύουν με βιώσιμο τρόπο και με σκοπό.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το OhThePeopleYouMeet κλήθηκε να επιβλέπει το site του About.com's Sustainable Travel - μερικά από τα θέματα που είμαστε πιο παθιασμένοι. Κάθε μήνα, διοργανώνουμε μερικούς από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του χώρου. Τα θέματα που καλύπτει κυμαίνονται από τη βιώσιμη υποστήριξη των κοινοτήτων στις οποίες επισκέπτεστε, από τα καλύτερα οικολογικά ξενοδοχεία, την προστασία της άγριας φύσης και από τα εξαιρετικά δύσκολα ζητήματα όπως η εμπορία ανθρώπων.

Ενώ έχω δεσμευτεί να κάνω την έρευνά μου πριν από τα ταξίδια μου και να προσπαθήσω να κάνω τις πιο βιώσιμες και υπεύθυνες αποφάσεις που σχετίζονται με το ταξίδι μου, ακόμη και εγώ, ένας έμπειρος ταξιδιώτης που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ταξιδιών και των μέσων ενημέρωσης, έχουν κάνει αβλαβή λάθη στην πορεία.

Πίσω το 2014, η ομάδα μου παραγωγής βίντεο και εγώ προσλήφθηκε για να κινηματογραφήσει στη Ζιμπάμπουε και τη Μποτσουάνα για να δημιουργήσουμε μερικά καταπληκτικά βίντεο σύνταξης για τους προορισμούς, καθώς και δύο εμπορικά κομμάτια για έναν χειριστή σαφάρι που ονομάζεται Camps African Bush - τσουγκράνα. Μεγαλώνοντας στο Σαιντ Λούις, στο Μισσούρι, δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πάρα πολλά από το Αφρικανικό BIG 5 με το όνομα, αλλά σε αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι, παρουσιάστηκα τόσο στον Cecil the Lion όσο και στον σύντροφό του, Jericho.

Τον Απρίλιο του 2015, λίγους μήνες πριν οι διεθνείς ειδήσεις έσπαγαν τον Κάτσιλ να πυροβολήθηκε από έναν οδοντίατρο από τις ΗΠΑ και λιγότερο από ένα χρόνο από το να γνωρίσω το ζώο, είχα προσκληθεί να περπατήσω με λιοντάρια.

Ως κάποιος που έχει περάσει πολύς χρόνος στα σαφάρι τα τελευταία χρόνια, αυτό μου φαινόταν σαν μια δοκιμασμένη εμπειρία για μένα, αλλά δυστυχώς μπόρεσα να επισκεφθώ επειδή ήταν ένα ερευνητικό κέντρο που ανακάλυψε προφανώς το υπολειπόμενο γονίδιο του albino (λευκό) λιοντάρια.

Όσο δεν το μισώ να το παραδεχτώ, το πρώτο μικρό λιοντάρι που έτρεξε και πήδηξε πάνω μου ήταν πολύ χαριτωμένο.

Όπως και οι δύο κυνηγοί τίγρης που κυλούν γύρω (σημειώστε ότι οι τίγρεις είναι από την Ασία και όχι από την Αφρική). Βρήκα τον άντρα από το ερευνητικό κέντρο να είναι αρκετά αμυντικός, αλλά τον αγνόησα και τον παλέψαμε με το μικρό μικρό. Λίγο αργότερα μας πήγαν να περπατήσουμε με τα "εφηβικά" λιοντάρια. Καθώς περπατούσαμε, άρχισα να θέτω ερωτήσεις σχετικά με το πόσοι ήταν και γιατί ήταν σε ένα τόσο μικρό κλουβί. Εννοώ αυτά είναι μεγάλα ζώα που καλύπτουν κάποια σοβαρή περιοχή. Και όταν ρώτησα τι συνέβη όταν τα λιοντάρια ήταν πολύ μεγάλα για να περπατήσουν, με γνώρισα με κάποιες πολύ ασαφείς απαντήσεις και τους είπαν ότι αποστέλλονται σε αγροκτήματα για συντήρηση. Χμμμ ...

Αργότερα εκείνο το βράδυ, δημοσίευσα μια φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που παίζω με ένα από τα λιοντάρια του μωρού. ΟΥΑΟΥ! Η απάντηση ήταν πολωτική. Οι μισοί από τους ανθρώπους αγάπησαν το λιοντάρι του μωρού (είπε, είναι αξιολάτρευτος) και το άλλο 50% μου είπε ουσιαστικά ότι ήμουν δολοφόνος ζώων. Αυτό φαινόταν λίγο ακραίο, αλλά άρχισα να αναπνέω λίγο.

Παρά την καλύτερη κρίση μου, προσπαθώντας να γίνω δημοσιογράφος και να παρουσιάσω και τις δύο πλευρές της ιστορίας, ξεκίνησα τον Οδηγό του Πρώτου Χρονοδιακόπτη για τη Νότια Αφρική, παρουσιάζοντας πώς το ερευνητικό κέντρο παρουσίασε την ιστορία τους και μια διαφορετική άποψη για το πώς το περπάτημα με λιοντάρια οδήγησε σε κονσέρβες κυνήγι .

Λοιπόν, ας πούμε απλά, έχω κάποιο μίσος από την Αφρική. Στη συνέχεια ένας κυνηγός (ο οδοντίατρος από τις ΗΠΑ) πυροβόλησε τον Cecil. Τώρα, ενώ δεν είμαι απαραιτήτως ένας τεράστιος ανεμιστήρας του κυνηγιού, ειδικά του BIG 5, πρέπει να πω, αισθάνθηκα μια συμπάθεια για τον οδοντίατρο. Στην υπεράσπισή του, προσέλαβε ό, τι σκέφτηκε ότι ήταν μια εύγευστη κυνηγετική εταιρεία για να τον καθοδηγήσει και πλήρωσε ένα όμορφο τέλος για τις υπηρεσίες του.

Αυτοί οι "οδηγοί" πήραν τον κυνηγό σε μια παράνομη περιοχή, όπου ο Cecil, ένα από τα δύο λιοντάρια που ξέρω ονομαστικά, συνάντησε τον πρόωρο θάνατό του.

Έτσι, αν έχω μιμηθεί ταχυδρομείο πριν, τώρα πήρα να πετάξει. Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να αναγνωρίσω ότι παρόλο που το περπάτημα με τα λιοντάρια ήταν χαριτωμένο, δεν ήταν υπεύθυνο ούτε βιώσιμο. Τραβήξαμε γρήγορα το πρωτότυπο βίντεο που παρουσιάζει και τις δύο πλευρές του περπατήματος με τα λιοντάρια κάτω από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το αναδιαμορφώσαμε και το διανεμήσαμε χωρίς αυτή την εμπειρία.

Και με τη βοήθεια ειδικών φίλων στη βιομηχανία, ως μέλος μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ένωσης Εμπορικών Ταξιδιών Adventure, εκδώσαμε μια επίσημη δήλωση λιονταριού.

Δίνω αυτό το παράδειγμα ως μία από τις πολλές παγίδες που ακόμη και οι πολύ καλύτεροι ταξιδιώτες μπορούν να περπατήσουν δεξιά. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά εξαρτάται από εσάς, να κάνετε την εργασία σας εκ των προτέρων και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Η προσωπική ευθύνη είναι πρωταρχικής σημασίας. Ακριβώς επειδή είναι ΜΚΟ δεν σημαίνει ότι πρόκειται για βιώσιμη επιχείρηση. Σκέψου το. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στο Siem Reap της Καμπότζης, επισκεπτόμενοι τους εικονικούς ναούς και στη συνέχεια σας προσκαλούν να τραγουδήσετε παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο. OMG είναι αξιολάτρευτο, κρατούν το χέρι μου, και θέτουν τόσο γλυκά για τη φωτογραφία!

Ω και να δούμε τις συνθήκες στις οποίες ζουν, φυσικά θέλετε να βοηθήσετε. ΚΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ PAUSE. Αν αυτά τα παιδιά ζουν σε ένα ορφανοτροφείο, γιατί πετάνε τους δρόμους και όχι στο σχολείο στη μέση της ημέρας; Ας πούμε ακόμη ότι αυτό είναι πραγματικά ένα επιχειρησιακό ορφανοτροφείο, δίνοντας χρήματα σε αυτά τα παιδιά δεν συμβάλλετε στην επαινετική οικονομία εναντίον της προώθησης αυτών των παιδιών να αποκτήσουν εκπαίδευση για να βοηθήσουν στον τερματισμό του κύκλου της φτώχειας; Ενώ εργάζομαι σε ένα ενημερωτικό βίντεο για το πώς να είμαι υπεύθυνος ταξιδιώτης σε μέρη όπως η Καμπότζη, προτείνω εν τω μεταξύ να διαβάσω την έκθεση της UNICEF για την κατάσταση της εκπαίδευσης στην Καμπότζη, καθώς και την σκέψη της Elizabeth Becker για την πρόκληση βιβλίων σχετικά με τον προορισμό.

Ξέρω, είναι σκληρά, χαριτωμένα παιδιά και λιοντάρια μωρών. Έχω πέσει για αυτό και εγώ συνειδητοποίησα τον αντίκτυπο που είχαν οι αποφάσεις μου στους ίδιους τους ανθρώπους, τους τόπους και τα ζώα που ήλπιζα να βοηθήσω.

Ζήτησα λοιπόν κάποιους ειδικούς στον τομέα αυτό, τους οποίους διαβουλεύομαι τακτικά για να μοιραστώ τους ορισμούς τους για το τι σημαίνει SustainableTravel. Πρώτον, ο Shannon Stowell, ο πρόεδρος του εμπορικού σωματείου Adventure Travel, ο οποίος βοήθησε να με προπονήσει μέσω πολλών παροιμιώδεις νάρκες, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης των λιονταριών του 2015. Η Amy Merrill, συνιδρυτής στο Journey, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Καμπότζη. Gilad Goren, για τον οποίο είχα την ευχαρίστηση να δουλεύω στο Travel + Social Good με τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και η Daniela Papi Thornton, η οποία όχι μόνο μοιράστηκε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τρίτοι παγκόσμιοι προορισμοί όπως η Καμπότζη που δουλεύω σε video docu-series, αλλά που έχει μια πολύ ενημερωτική τηλεοπτική σειρά της δικής της, βοηθώντας να εκπαιδεύσει τους ταξιδιώτες για το πώς να είναι υπεύθυνος. Βρείτε τους ορισμούς αυτών των αξιόπιστων εμπειρογνωμόνων σχετικά με το τι συνεπάγεται το Βιώσιμο Ταξίδι και να κάνετε το δικό σας ρόλο για να κάνετε μια θετική διαφορά.

# 1 Shannon Stowell: "Τα βιώσιμα ταξίδια είναι για βοήθεια, όχι για βλάβη. Πρόκειται για ταξίδια που επικεντρώνονται στην προστασία του τόπου και των ανθρώπων που συνδέονται με τον προορισμό. Πρόκειται για τη μείωση του αποτυπώματος αλλά και της αύξησης της αποτύπωσης χειρός. Δεν υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας στον βιώσιμο τουρισμό - μόνο επιτυχημένες ιστορίες! Είναι μια διαδικασία. "

# 2 Amy Merrill: "Ορίζω βιώσιμη διαδρομή μέσα από το φακό μιας τριπλής βάσης: άνθρωποι, πλανήτης, κέρδος. Όταν μπορείτε να ταξιδέψετε και να κάνετε καλά και τα τρία, το ταξίδι σας είναι καθαρό θετικό. Στο Journey συνδυάζουμε βιώσιμα ταξίδια με crowdfunding κοινωνικά καλά έργα και βιώνουν αντίκτυπο, για να μεταμορφώσουμε τα άτομα σε πιο ενσυναισθητικά, συνειδητά ανθρώπινα όντα που προσεγγίζουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις ως μια παγκόσμια κοινότητα ».

# 3 Gilad Goren: "Τα βιώσιμα ταξίδια είναι μια πράξη ταξιδιού που σχεδιάζεται και εκτελείται με όλες τις πτυχές των επιπτώσεων που λαμβάνονται υπόψη. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ελαχιστοποιείται και αντισταθμίζεται. Όταν ο προϋπολογισμός του ταξιδιώτη δαπανάται για προϊόντα και επιχειρήσεις που ανήκουν στην τοπική κυβέρνηση και πιστοποιούνται για την δική τους κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο προορισμός που επισκέπτεται πραγματικά ωφελείται από τον τουρισμό. Είναι ταξίδι που ενισχύει τον πολιτισμό και την κοινωνία που χρησιμεύει ως προορισμός του ταξιδιώτη. Τέλος, ο βιώσιμος τουρισμός είναι εκεί όπου όλα τα μέρη της ταξιδιωτικής εξίσωσης: ταξιδιώτης, προορισμός και κόσμος, ωφελούν άμεσα και εξίσου ".

# 4 Daniela Papi Thornton: "Πιστεύω ότι το βιώσιμο ταξίδι όχι μόνο ενσωματώνει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα (υπεύθυνη για τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις) και την πολιτιστική βιωσιμότητα (έχοντας επίγνωση και σεβασμό για τους τοπικούς πολιτισμούς), αλλά απαιτεί και μια εκπαιδευτική συνιστώσα. πολιτιστικές διαφορές, δεν μπορούμε να τις προσυπογράψουμε Αν δεν μάθουμε για κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές ταξιδιού, τότε δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε Επιλέγοντας να ταξιδέψετε με βιώσιμο τρόπο απαιτεί να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας προτού αναχωρήσετε Έχουμε περισσότερες σκέψεις σχετικά με αυτό , ειδικά σχετικά με τα ταξίδια εξυπηρέτησης, και learningingservice.info "