Μια ποικιλία δρομολογίων για το Χονγκ Κονγκ

Πιθανώς το πιο δημοφιλές ερώτημα που μας ζητάμε. τι πρέπει να κάνω στο Χονγκ Κονγκ σε δύο ημέρες ή σε μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες ή οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο για την οποία μένει επισκέπτης. Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι πάντα προσωπική. Εξαρτάται από αυτό που σας ενδιαφέρει. από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου και τη μεγαλύτερη ελεύθερη γέφυρα ανάρτησης, που τρώνε ακριβώς το Dim Sum και στη συνέχεια το Dim Sum.

24 ώρες - 48 ώρες στο Χονγκ Κονγκ

Έχετε μόνο μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο ή κλείνετε ένα επαγγελματικό Σαββατοκύριακο;

Μην αφήσετε τον περιορισμένο χρόνο σας να σταματήσει να βλέπετε τι προσφέρει το Χονγκ Κονγκ.

Σε 24 ώρες μπορείτε ακόμα να δείτε μια βρασμένη έκδοση της πόλης. για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι οι ουρανοξύστες και ο ορίζοντας. Ναι, το Χονγκ Κονγκ έχει ένα υπέροχο ύπαιθρο , αλλά το πνεύμα της πόλης βρίσκεται στα υψηλά του ύψη και στους δρόμους της Κεντρικής . Κάντε μια βόλτα στο Peak για μια ματιά από το πτηνό, πάρτε μια αίσθηση για τον εθισμό στα ψώνια της πόλης με μια επίσκεψη στην εμπορική περιοχή Causeway Bay ή την ηλεκτρική νυχτερινή αγορά στο Temple Street.

Δεύτερον, μόνο στον ορίζοντα της πόλης στον κατάλογο των αξιοθέατων είναι τα εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ. Αυτή είναι μια πόλη που πορεύεται στο στομάχι της και τα περισσότερα γεύματα από τους περισσότερους ανθρώπους τρώγονται στα εστιατόρια - πράγμα που σημαίνει άφθονη επιλογή. Ενώ το Χονγκ Κονγκ είναι σωστά φημισμένο για το εξαιρετικό δυτικό φαγητό του, αν είστε μόνο εδώ για μια σύντομη παραμονή ραβδί στην καντονέζικη κουζίνα . Σιγουρευτείτε ότι παίρνετε χοιρινό μπάρμπεκιου (char siu) και ρύζι και εξετάστε μερικά φρέσκα θαλασσινά, μια ειδικότητα του Χονγκ Κονγκ για δείπνο.

Εάν βρίσκεστε στην πόλη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει κάποιο Dim Sum την δεύτερη μέρα - αυτά τα μανιακά εστιατόρια είναι τόσο μεγάλη εμπειρία όσο το εξαιρετικό φαγητό.

Δείτε αυτή τη μέρα στην περιοδεία του Χονγκ Κονγκ για πιο λεπτομερή διαδρομή.

3 ή 4 ημέρες στο Χονγκ Κονγκ

Με μερικές ακόμα ημέρες στην πόλη, ήρθε η ώρα να δούμε την άλλη πλευρά του νερού.

Kowloon, πολλοί άνθρωποι θα υποστηρίζουν, είναι μια πιο ακριβής αντανάκλαση του χαρακτήρα της πόλης. Είναι δύσκολο να μην συμφωνήσουμε και οι αγορές και τα οικογενειακά καταστήματα εδώ είναι καπιταλισμός στο γυμνό του καλύτερο.

Η οδός Nathan είναι η μεγαλοπρεπής οδός του Χονγκ Κονγκ. γεμάτη με καταστήματα, hawkers και διαφημιστικά σήματα νέον. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τα αρχοντικά Chungking και την καλύτερη αγορά του Χονγκ Κονγκ στην οδό Temple Street .

1 εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ

Μια εβδομάδα είναι πραγματικά η ιδανική χρονική περίοδος στο Χονγκ Κονγκ. Μπορείτε να εξερευνήσετε όλα τα κύρια αξιοθέατα, να γεμίσετε τις τσάντες για ψώνια σας και επίσης να δείτε τη λιγότερο εξερευνημένη άγρια ​​πλευρά της πόλης.

Τόσο τα νέα εδάφη, το πράσινο τμήμα μεταξύ Kowloon και τα κινεζικά σύνορα και οι δεκάδες κατοικημένων απομακρυσμένων νησιών αξίζουν μια επίσκεψη. Αν έχετε μόνο χρόνο για μια μονοήμερη εκδρομή, το κάνετε στο νησί Lamma . Αυτό το χαλαρό νησί δεν έχει αυτοκίνητα και άφθονο πνεύμα. Υπάρχουν μερικά φανταστικά μονοπάτια πεζοπορίας, χρυσαφένιες παραλίες και φτηνά εστιατόρια με θαλασσινά με φθηνά αλιεύματα. Το νησί είναι προσβάσιμο με τακτικά δρομολόγια πλοίων από την Κεντρική.

Επίσης στο δρομολόγιό σας θα πρέπει να επισκεφθείτε το Stanley στη νότια πλευρά του νησιού του Χονγκ Κονγκ. Αυτό είναι το καλύτερο παραθαλάσσιο χωριό του Χονγκ Κονγκ και θα βρείτε πολλά al fresco φαγητό και ποτό, καθώς και μια αξιοπρεπή παραλία.

Με τις επτά ολόκληρες ημέρες, αξίζει επίσης να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο Μακάο . Αυτό το πρώην πορτογαλικό έδαφος έχει ακόμα αρκετή ιβηρική γοητεία και μπορείτε να δοκιμάσετε μακεδονική κουζίνα, να δείτε υπολείμματα πορτογαλικής αρχιτεκτονικής και να επισκεφθείτε ένα καζίνο ή τρία. Είναι ένα γρήγορο μονοήμερη ακτοπλοϊκή μεταφορά από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο.

2 εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ

Με δύο εβδομάδες μπορείτε να πάρετε μια πιο χαλαρή προσέγγιση σε πολλά από τα παραπάνω. Είναι σίγουρα αξίζει να προσθέσετε μια διαμονή σε ένα από τα απομακρυσμένα νησιά - το ξενοδοχείο Tai Po κληρονομιά στο νησί Lantau είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Επίσης, πάρτε μερικές μέρες έξω για ένα ταξίδι στην ηπειρωτική Κίνα. Το Shenzhen είναι η πλησιέστερη πόλη, ακριβώς στα σύνορα Χονγκ Κονγκ / Κινέζικα, αλλά ένας απρόσμενος προορισμός. Μόνο δύο ώρες με το τρένο από το Χονγκ Κονγκ είναι το Guangzhou . Η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ είναι όπου ξεκίνησε η κινεζική έκρηξη και παραμένει έμπνευση για μεγάλο μέρος του έθνους.

Αν θέλετε να δείτε πού κινείται η Κίνα, επισκεφθείτε το Guangzhou.

Μεγάλα από τα καλύτερα του Χονγκ Κονγκ είναι στους δρόμους και για μικρά ταξίδια, δεν θα προτείνουμε κανονικά ταξίδια σε μουσεία. Αλλά αν είστε εδώ για δύο εβδομάδες υπάρχει ένα ζευγάρι που αξίζει μια επίσκεψη. Το καλύτερο είναι το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Χονγκ Κονγκ - όπου μπορείτε να περάσετε τη σύντομη αλλά γεμάτη ιστορία ιστορία του Χονγκ Κονγκ.