Οι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ μιλούν αγγλικά

Ένα από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα σχετικά με το Χονγκ Κονγκ είναι ότι οι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ μιλούν αγγλικά. Η απάντηση είναι κάπως πολύπλοκη και οι περισσότεροι άνθρωποι θα απογοητευθούν να ακούσουν ότι η ομιλία στα αγγλικά στο Χονγκ Κονγκ είναι κάπως πιο δύσκολη από ό, τι επιχειρεί να απεικονίσει η πόλη.

Λόγω του ρόλου του Χονγκ Κονγκ ως πρώην βρετανικής αποικίας, οι άνθρωποι φθάνουν συχνά στο Χονγκ Κονγκ με υψηλές προσδοκίες για το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας.

Σε γενικές γραμμές, θα είναι απογοητευμένοι. Το Χονγκ Κονγκ απέχει πολύ από το άπταιστο της αγγλικής γλώσσας και σίγουρα δεν είναι η δεύτερη μητρική γλώσσα. Τούτου λεχθέντος, το Χονγκ Κονγκ είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο, εκτός από τους Σιγκαπούρους , χρήστες αγγλικών στην περιοχή της Ασίας.

Ποιος μιλάει αγγλικά στο Χονγκ Κονγκ;

Τα αγγλικά είναι μια επίσημη γλώσσα στο Χονγκ Κονγκ, ώστε όλα τα επίσημα σήματα και οι ανακοινώσεις να είναι τόσο στα καντονέζικα όσο και στα αγγλικά. Όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών της αστυνομίας και των μεταναστών, υποχρεούνται να έχουν επικοινωνιακό επίπεδο αγγλικής γλώσσας και, γενικότερα, το κάνουν.

Σε γενικές γραμμές, οι βοηθοί των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και το προσωπικό του ξενοδοχείου στις κύριες τουριστικές περιοχές, όπως η Κεντρική, Wan Chai , Causeway Bay και Tsim Sha Tsui, θα είναι αρμόδια στην αγγλική γλώσσα. Τα μενού στα εστιατόρια στις περιοχές αυτές θα παρέχονται επίσης στα αγγλικά. Επειδή οι τουρίστες είναι σπάνια έξω από αυτές τις περιοχές, αυτό σημαίνει ότι τα αγγλικά πρέπει να ομιλούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Πιθανά σημεία προβλημάτων περιλαμβάνουν τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι σπάνια μιλούν αγγλικά. Ωστόσο, θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με κάποιον με βάση το ραδιόφωνο που μιλάει αγγλικά. Εκτός από τις παραπάνω περιοχές, αναμένετε σχετικά βασικά αγγλικά, ειδικά σε μικρότερα καταστήματα και εστιατόρια. Η προφορά της αγγλικής γλώσσας στο Χονγκ Κονγκ είναι επίσης αρκετά έντονη και μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να προσαρμοστεί στις λεπτομέρειες.

Γενικά, η ποιότητα της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας μειώνεται, τόσο λόγω της μεταβίβασης από τη Βρετανία στην Κίνα όσο και λόγω της αυξανόμενης σημασίας του Mandarin. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βελτιώσει τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και ελπίζουμε ότι οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές πολύ νωρίς.