Ταξίδι μεταξύ Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα

Αν επισκέπτεστε το Χονγκ Κονγκ για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή, είναι πιθανό να θέλετε να ταξιδέψετε στην ηπειρωτική Κίνα από την ανεξάρτητη ειδική διοικητική περιοχή. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για τους τουρίστες και τους επισκέπτες να έρθουν από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα ανάλογα με τον ακριβή προορισμό σας, τον διαθέσιμο χρόνο, τον προϋπολογισμό που διατίθεται και την περιπέτεια.

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα για οποιονδήποτε επισκέπτη στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα είναι να βεβαιωθεί ότι οι διαβατήριές σας και οι ταξιδιωτικές βίζες είναι εντάξει πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας - καθώς δεν θα είστε σε θέση να ταξιδέψετε μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνας χωρίς να περάσετε από ξεχωριστά τα κέντρα μετανάστευσης και τα πρακτορεία διαβατηρίων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ λειτουργεί ως δική του κυρίαρχη διοικητική περιφέρεια με δική του διαδικασία μετανάστευσης, τελωνεία, νόμισμα και ακόμη και υπηρεσίες διοίκησης διαβατηρίων, που σημαίνει κάθε φορά που ταξιδεύετε μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και αυτής της μεγάλης πόλης, θα πρέπει να παρουσιάσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα .

Να φτάσετε στο Χονγκ Κονγκ με αυτοκίνητο

Είναι δυνατό να οδηγήσετε τον εαυτό σας από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα, παρόλο που η οδήγηση δεν συνιστάται καθώς έρχεται με μερικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η εναλλαγή μεταξύ των πλευρών του δρόμου για να οδηγήσετε (οι οδηγοί της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιούν αντίθετες πλευρές του δρόμου) για να διαβάσετε τα σχεδόν άχρηστα οδικά σήματα.

Ως αποτέλεσμα, ο πιο άνετος και βολικός τρόπος να ταξιδέψετε είναι να αφήσετε κάποιον άλλο να σας οδηγήσει. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να πάρετε την υπηρεσία door-to-door χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε με την ενοικίαση αυτοκινήτου ή λιμουζίνας. και οι δύο επιλογές είναι ευρέως διαθέσιμες αν δεν είναι λίγο ακριβό ποσοστό κυμαίνεται από $ 400 έως πάνω από $ 800 (HKD) ανά ώρα ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου και της υπηρεσίας που χρειάζεστε.

Προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε ένα κατ 'αποκοπή ποσό από την παραλαβή έως το σημείο προορισμού, καθώς η κίνηση μπορεί να είναι συμφόρηση μέσα και γύρω από τη διέλευση των συνόρων. ένα καλό ποσοστό μπορεί γρήγορα να γίνει υπερβολικό όταν πληρώνετε ωριαία.

Πάρτε ένα τρένο στο Χονγκ Κονγκ

Το τρένο είναι ένας αξιόπιστος (και οικονομικά προσιτός) μεταφορικός κρίκος μεταξύ Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής χώρας, ενώ ο KCR ( Kowloon-Canton Railway ) συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Shenzhen (Lo Wu), το Dongguan και το Guangzhou.

Το πιο απομακρυσμένο από αυτά τα σημεία, Guangzhou, μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο ώρες, αλλά οι χρόνοι ταξιδιού μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το πόσο καιρό υπάρχουν οι γραμμές στα γραφεία μετανάστευσης, επομένως προγραμματίστε ανάλογα το ταξίδι σας για να αποφευχθεί η καθυστέρηση λόγω της αντιμετώπισης του διαβατηρίου διαχείριση.

Εάν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται στην πλευρά Kowloon, χρειάζεστε το σταθμό Hunghom. Αν βρίσκεστε στο νησί του Χονγκ Κονγκ, πιάστε το MTR, κατεβείτε στο Kowloon Tong και ακολουθήστε τις πινακίδες για το KCR. Οι ναύλοι κυμαίνονται από $ 145 έως $ 250 (HKD), ανάλογα με την κατηγορία των δρομολογίων και των δρομολογίων.

Ταξιδέψτε με φέρι ή αεροπλάνο στο Χονγκ Κονγκ

Η λήψη του πλοίου είναι μια γρήγορη και άνετη επιλογή για να φτάσετε στην ηπειρωτική Κίνα και τα οχηματαγωγά αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Kowloon και το Χονγκ Κονγκ και λειτουργούν από ξεχωριστές εταιρείες πορθμείων. Από οποιοδήποτε σημείο μπορείτε να φτάσετε σε πολλούς προορισμούς στην Κίνα, όπως το Shekou (Shenzhen) και το Fuyong (αεροδρόμιο Shenzhen). Οι τιμές είναι λογικές και κυμαίνονται από $ 120 έως $ 300 (HKD) με κάθε τρόπο, ανάλογα με την κατηγορία και τον προορισμό.

Για ταξίδια στη βόρεια και κεντρική Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη), θα θέλετε ένα ταχύτερο τρόπο μεταφοράς και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ συνδέεται με 40 εσωτερικούς προορισμούς στην Κίνα. Ωστόσο, αυτές οι πτήσεις θεωρούνται διεθνείς πτήσεις και στο αεροδρόμιο θα υπολογιστεί ένα τέλος ύψους 90 $ (HKD), οπότε θα χρειαστεί να έχετε μετρητά (αμερικάνικες ή πιστωτικές κάρτες μη αποδεκτές).