Πώς να μην παζαρεύουν όταν ταξιδεύουν

Πώς να μην βρεθεί μια συμφωνία στο δρόμο

Για πολλούς ταξιδιώτες, το παζάρι μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική προοπτική. Και πρέπει να το ξέρω, γιατί είμαι ένας από αυτούς.

Ναι, παρά τα έξι χρόνια που ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και βρίσκω διαπραγματεύσεις σε πολλές εκατοντάδες καταστάσεις, εξακολουθώ να νιώθω νευρικός όταν ξέρω ότι θα το κάνω. Παρά την αμηχανία μου, όμως, κατάφερα να βγάλω αρκετές συμβουλές για να σας βοηθήσω.

Αν ανησυχείτε μήπως πρέπει να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε για διαφορετική τιμή, είτε είστε εξαπατημένοι είτε όχι, ή αν παραβιάζετε τον πωλητή, αυτός είναι ο οδηγός για εσάς.

Μετά από όλα, ας το παραδεχτούμε: το παζάρι μπορεί να είναι μια πολιτιστική πρόκληση που μπορεί να προσγειωθεί ένας ταξιδιώτης σε ζεστό νερό, αν δεν είναι προσεκτικοί.

Εδώ είναι πώς να μην παζαρεύω.

Να θυμάστε όταν δεν λαμβάνετε την τιμή που ζητάτε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους επιτυχούς παλαίωσης είναι να ξεκινήσετε ένα επιχείρημα. Απλά αστειεύομαι. Αν δεν θυμώνεστε αν δεν λάβετε την τιμή που θέλετε, μεταχειρίστε το παιχνίδι και γελάτε αν δεν καταφέρετε να διαπραγματευτείτε τον πωλητή με την τιμή που ελπίζατε. Χαμόγελο, παραμείνετε ευγενικοί, και αν δεν νομίζετε ότι μπορείτε να τους παγιδέψετε πια, απλά με τα πόδια.

Το να θυμώνεις απλά αναστατώνει τον πωλητή και το καθιστά ακόμα πιο πιθανό να μην επιβάλει να μειώσει τις τιμές του. Θα καταλήξετε να εξουδετερώσετε και να προσβάλλετε έναν τοπικό σε μια συρρίκνωση.

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, πολλοί πάγκοι θα προσφέρουν παρόμοια προϊόντα για παρόμοιες τιμές, οπότε το γέλιο και το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε τι είναι μια καλή συμφωνία.

Αν ο πωλητής δεν σας τηλεφωνήσει όταν φύγετε, γνωρίζετε ότι θα πρέπει να προσφέρετε περισσότερα στο επόμενο στάβλο. Όσο πιο ευτυχισμένοι και πιο ευχάριστοι είστε στον πωλητή, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα μειώσουν τις τιμές τους.

Μην προχωρήστε σε έρευνες για τις τιμές

Γιατί δεν αρέσει να εκπλαγείτε όταν ταξιδεύουν;

Αντί να αφήσετε τα πάντα για τη μοίρα και έχοντας καμία ιδέα τι είδους τιμή θα πρέπει να στοχεύει, να αποφασίσει τι θα θέλατε να αγοράσετε εκ των προτέρων και να ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο στις τιμές των τιμών που πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε αν είναι κάτι που θα πρέπει να παζαρεύεστε, να γνωρίζετε το είδος της κλίμακας τιμών που πρέπει να στοχεύετε, ώστε να μην προσβάλλετε ή να εξαπατηθείτε και μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη στιγμή.

Αποφασίστε να μην παζαρεύεστε καθόλου

Εάν είστε ντροπαλοί και νευρικοί για να αλληλεπιδράσετε με έναν ξένο, το παζάρι μπορεί να φανεί σαν το πιο τρομακτικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, ειδικά επειδή είναι τόσο σπάνιο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός ακριβώς ήταν ο τρόπος που αισθάνθηκα να παζαρεύω όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το ταξίδι.

Σε πολλές χώρες εκτός των ΗΠΑ, όμως, αναμένεται ότι θα παζαρέψετε και οι ντόπιοι θα σκέφτονται λιγότερο από εσάς εάν δεν το κάνετε. Ναι, είναι αλήθεια. Εάν δεν παζαρεύετε, θα νομίζουν ότι είστε αδύναμοι να σκέφτεστε και να φτιάξετε χρήματα. Ο καθένας αναμένεται να παζαρέψει, οπότε δεν θα μπερδευτείτε με τους ντόπιους εάν δεν επιλέξετε.

Αντί να είστε εκφοβισμένοι από τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε την ευκαιρία για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σας και να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε τις μικρές και να δοκιμάσετε διαπραγματεύσεις για μια τιμή που είναι λιγότερο δολάριο, ή μπορείτε ακόμη να σταθείτε και να παρακολουθήσετε άλλους ανθρώπους που διαπραγματεύονται μέχρι να το κρεμάσετε.

Εάν αισθάνεστε άβολα σε οποιοδήποτε σημείο, κουνήστε το κεφάλι σας, χαμογελώντας και αφήστε το.

Αγοράστε κάτι που δεν χρειάζεστε

Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα αναμνηστικά από όλο τον κόσμο που μπορεί να είναι δελεαστικά να αγοράσετε, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι θα πρέπει να μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο σακίδιο σας . Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ρεπλίκα 12 ιντσών υψηλό του Angkor Wat, θα πρέπει είτε να βρείτε μια τρύπα μεγέθους Angkor Wat στο σακίδιο σας για να το χωρέσετε, ρίχνοντας το μισό από τα ρούχα σας στη διαδικασία ή να πληρώσετε πολλά χρήματα για να το αποσταλεί στο σπίτι.

Αντί να αγοράσετε αναμνηστικά, επιλέξτε να εστιάσετε στην οικοδόμηση μόνιμων αναμνήσεων από τα μέρη που επισκέπτεστε, λαμβάνοντας πολλές φωτογραφίες και κρατώντας ένα ημερολόγιο. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε κάτι να θυμάστε το ταξίδι σας, γιατί να μην συλλέξετε κάτι σαν μαγνήτες ή καρτ ποστάλ που δεν θα πάρουν πολύ χώρο στο σακίδιο σας;

Εάν μπαίνω στον πειρασμό να αγοράσω αυθόρμητα κάτι στο δρόμο, συνήθως δίνω στον εαυτό μου μια περίοδο 24 ωρών για να το σκεφτώ. Πηγαίνω μακριά, ξοδεύω την επόμενη μέρα να μιλάω για το αν θα ήθελα ή όχι και στη συνέχεια να επιστρέψω για να το αγοράσω αν το κάνω. Τις περισσότερες φορές, δεν το κάνω.

Αγοράστε κάτι ψεύτικο επειδή είναι ουσιαστικά το ίδιο Τέλος πάντων

Είναι εύκολο να πάρεις scammed όταν ταξιδεύετε , έτσι ώστε να το αποφύγετε, κάνετε κάποια έρευνα εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει ποιοι είναι οι αξιοπρεπείς πωλητές, πού μπορείτε να τις βρείτε και πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ένα στοιχείο είναι γνήσιο ή όχι. Το τελευταίο σουβενίρ που θέλετε από τις διακοπές σας είναι κάτι που έχει γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μέρη όπως η Τουρκία, όπου είναι τόσο εύκολο να εξαπατηθείτε όταν αγοράζετε ένα τούρκικο χαλί. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι χειροποίητα και μπορεί να είναι απίστευτα υπερτιμημένα για αυτό που παίρνετε.