Πρέπει να μείνετε με φίλους για τις επόμενες διακοπές σας;

Τα έξοδα διαμονής αποτελούν μεγάλο μέρος οποιουδήποτε ταξιδιωτικού προϋπολογισμού. Όταν αρχίζετε να ψάχνετε τρόπους για να περικόψετε τα έξοδα ταξιδιού σας, η διαμονή με φίλους μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για δωμάτιο ξενοδοχείου και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τους οικοδεσπότες σας στο δείπνο, έτσι;

Στην πραγματικότητα, η παραμονή με τους φίλους μπορεί να είναι αγχωτική και όχι χαλαρωτική. Θα ζείτε στο σπίτι κάποιου άλλου, διακόπτοντας τη ρουτίνα του ξενιστή σας και αντιμετωπίζοντας ένα πρόγραμμα που δεν έχετε προγραμματίσει.

Είναι η εξοικονόμηση αξίας να παραιτηθεί από τον έλεγχο ενός μέρους των διακοπών σας;

Αφού εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαμονής με τους φίλους σας στις επόμενες διακοπές σας, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να κλείσετε ένα δωμάτιο σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αποφασίσετε ότι τα πράγματα θα λειτουργούν θαυμάσια. Αν ναι, πάρτε το τηλέφωνο και δώστε στον φίλο ή τον συγγενή σας μια κλήση. Θυμηθείτε να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση για αυτό το δείπνο ευχαριστιών.

Πλεονεκτήματα της διαμονής με φίλους

Δωρεάν διαμονή

Ανάλογα με το πού ζουν οι φίλοι σας, θα εξοικονομήσετε χρήματα από $ 50 - $ 250 (ή περισσότερα) ανά νύχτα.

Δωρεάν γεύματα ή με χαμηλό κόστος

Δεν μπορείτε να φτάσετε σε πολλά τοπικά εστιατόρια, αλλά θα εξοικονομήσετε χρήματα με την κατανάλωση γευμάτων στο σπίτι των φίλων σας. Θυμηθείτε, τα ευγενικά σπιτάκια τσιπ για τα παντοπωλεία.

Συμβουλές Ταξιδιωτικών Συντακτών

Οι φίλοι σας μπορούν να σας δείξουν τα καλύτερα καταστήματα, εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Κανένας ταξιδιωτικός οδηγός δεν μπορεί να σας δώσει τις συμβουλές που μπορείτε να δώσετε στους οικοδεσπότες σας.

Βοήθεια μεταφοράς

Οι οικοδεσπότες σας θα είναι πιθανότατα πρόθυμοι να σας πάρουν από το αεροδρόμιο, το σιδηροδρομικό σταθμό ή το τερματικό σταθμό λεωφορείων όταν φτάσετε. Αν είστε τυχεροί, θα σας προσφέρουν επίσης να σας μεταφέρουν από και προς τους σταθμούς του μετρό ή τις στάσεις των λεωφορείων κάθε μέρα, εξοικονομώντας σας έξοδα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Εγκαταστάσεις πλυντηρίων

Έχοντας ένα μέρος για να πλένετε τα ρούχα είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για τις χρεώσεις αποσκευών αν είστε σε θέση να πλύνετε τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Η βαλίτσα σου θα είναι και ελαφρύτερη.

Βοήθεια έκτακτης ανάγκης

Είναι παρήγορο να ξέρεις ότι μπορείς να τηλεφωνήσεις στους οικοδεσπότες σου αν τα πράγματα πάνε στραβά.

Μειονεκτήματα της διαμονής με φίλους

Πρόγραμμα κάποιου άλλου

Η ζωή σας θα περιστρέφεται γύρω από την καθημερινή ρουτίνα των οικοδεσποτών σας. Τα κατοικίδια ή τα παιδιά μπορεί να σας ξυπνήσουν νωρίτερα. Μπορεί να χρειαστεί να είστε ντυμένοι και έτοιμοι μέχρι τις 6:30 π.μ. στις εργάσιμες ημέρες για να πάρετε έναν ανελκυστήρα στο μετρό. Μπορεί να βρεθείτε να μένετε αργά ή να κοιμάστε νωρίς, ειδικά αν κοιμάστε στο σαλόνι.

Σχέδιο μενού κάποιου άλλου

Τα σπιτικά γεύματα είναι υπέροχα, αλλά τι συμβαίνει εάν παραμείνετε με τον αδερφό σας χορτοφάγους ή με φίλους που γευματίζετε με κοτόπουλο και καλαμπόκι; Είστε κολλημένοι με τα γεύματα που σερβίρονται σε σας, εκτός αν προγραμματίζετε να τρώτε σε εστιατόρια κάθε μέρα.

Λιγότερο Προσωπικό Απόρρητο - Ή Καμία Καμία

Θα μοιραστείτε μάλλον ένα μπάνιο και μπορεί να κοιμάται στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού. Αναμείνετε νωρίς να ανεβείτε πάνω από το κρεβάτι σας για να αφήσετε το σκυλί έξω ή να ζεσταθεί τα αυτοκίνητά τους.

Καναπέδες-κρεβάτια ή στρώματα αέρα

Εάν οι οικοδεσπότες σας δεν έχουν δωμάτιο, θα πρέπει να κοιμηθείτε όπου υπάρχει χώρος - και δεν θα πάρετε την επιλογή σας από κρεβάτια.

Τα κατοικίδια ζώα

Μάθετε εάν οι οικοδεσπότες σας έχουν κατοικίδια ζώα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια διακοπή της συμφωνίας εάν είστε αλλεργικός στα ζώα.

Η διαδρομή για περιηγήσεις κάποιου άλλου

Οι οικοδεσπότες σας είναι ντόπιοι και γνωρίζουν το δρόμο τους. Θα σας μεταφέρουν εκεί που θέλετε να πάτε; Είναι δύσκολο να επιμείνετε ευγενικά στο να δείτε το Εθνικό Μουσείο Οδοντιατρικής εάν ο οικοδεσπότης σας θέλει να σας μεταφέρει στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος.

Αξιοποιήστε στο έπακρο την επίσκεψή σας

Ζητήστε ειλικρίνεια όταν προτείνετε την επίσκεψή σας. Να είστε έτοιμοι να χειριστείτε την απόρριψη. Τα ταξιδιωτικά σας σχέδια μπορεί να μην συμπίπτουν με τη διαθεσιμότητα των φίλων σας.

Μείνετε με ανθρώπους που πραγματικά απολαμβάνετε να είστε μαζί σας και προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται τον ίδιο τρόπο για σας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Η φιλοξενία στο δείπνο είναι στοχαστική, αλλά πρέπει επίσης να προσφέρετε βοήθεια για είδη παντοπωλείου, χρήματα φυσικού αερίου και δουλειές. Οι οικοδεσπότες σας ενδέχεται να απορρίψουν την προσφορά σας, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε.

Μην ξεπερνάτε την υποδοχή σας. Συμφωνείτε στις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης με τους οικοδεσπότες σας. Εκτός από την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τηρήστε το προγραμματισμένο πρόγραμμα ταξιδιού σας.

Πάρτε μετά τον εαυτό σας. Κανείς δεν αρέσει να φιλοξενεί ένα ανυπότακτο σπίτι.

Η αποδοχή της φιλοξενίας σημαίνει ότι πρέπει να είστε έτοιμοι να την προσφέρετε σε αντάλλαγμα. Ενθαρρύνετε τους οικοδεσπότες σας να σας επισκεφθούν και να τους υποδεχτείτε με ανοιχτές αγκάλες όταν φτάσουν.

Θυμηθείτε να γράψετε μια ευχαριστήρια σημείωση.