Περιπέτεια προορισμού: Νότια Ντακότα

Όσον αφορά τους προορισμούς ταξιδιού περιπέτειας, η Νότια Ντακότα είναι σίγουρα ένα παραβλεπόμενο στολίδι. Συνδυασμένη μεταξύ της άνω-μεσσηνίας της Αμερικής και των εξαιρετικά δημοφιλών ορεινών κρατών, προσφέρει ένα φανταστικό μείγμα και των δύο αυτών πολιτισμών. Το κράτος είναι γεμάτο με φιλικούς, φιλόξενους ανθρώπους που είναι ευτυχείς να μοιράζονται τους πλούσιοι φυσικούς πόρους τους με τους επισκέπτες. Και ενώ αυτοί οι φυσικοί πόροι μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο τα Βραχώδη Όρη, είναι εντυπωσιακοί και δέος εμπνευσμένοι από μόνα τους.

Μεγάλο μέρος του ανατολικού τμήματος της Νότιας Ντακότα μοιάζει με τις επίπεδες εκτάσεις λιβαδιών που είναι κοινές σε όλη τη Μεσόγειο. Αυτό είναι ένα μέρος του κράτους που είναι περισσότερο ποιμενικό και, ενώ είναι όμορφο με τον δικό του τρόπο, δεν εμπνέει απαραιτήτως τους ταξιδιώτες να κάνουν το ταξίδι για να επισκεφτούν. Αλλά κατευθυνθείτε προς το δυτικό άκρο της Νότιας Ντακότα και θα ανακαλύψετε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Ένας όπου οι λόφοι μπορούν να είναι εκπληκτικά όμορφοι και οι ευκαιρίες για υπαίθρια περιπέτεια αφθονούν. Υπάρχουν ακόμη και εκεί μέρη που μοιάζουν περισσότερο με την επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη, παρά με κάτι που μπορεί να βρείτε εδώ στη Γη.

Το Rapid City αποτελεί το κέντρο από το οποίο οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα έχουν πρόσβαση στα τοπία της Νότιας Ντακότα. Αυτή η ζωντανή και μοντέρνα πόλη προσφέρει άφθονα υπέροχα μέρη για διαμονή και φαγητό και διαθέτει μερικές εξαιρετικές εγκαταστάσεις για μια ποικιλία διαφορετικών τύπων ψυχαγωγίας. Μεταξύ αυτών είναι η ζυθοποιία Firehouse, η οποία προσφέρει νόστιμα γεύματα με μερικές εξαιρετικές μπύρες που παρασκευάζονται στο χώρο του ξενοδοχείου.

Σε ένα τετράγωνο μακριά, το Independent Ale House διατηρεί ανά πάσα στιγμή 40 διαφορετικές μπύρες, με νέες προσθήκες να προστίθενται σε τακτική βάση.

Όσο καλό είναι τα φαγητά και τα ποτά στην Rapid City, σίγουρα θα θέλετε να κατευθυνθείτε προς τη γύρω περιοχή για να δείτε τι προσφέρει. Οι πιθανότητες είναι, αν είστε ταξιδιώτης περιπέτειας ή λάτρεις της υπαίθρου, δεν θα απογοητευτείτε.

Με πάνω από 400 μίλια μονοπατιών ποδηλασίας μονοπατιών σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη, υπάρχει πάντα ένα εξαιρετικό μέρος για να οδηγούν κοντά. Πετάξτε την πρόσβαση σε έναν πρωτοφανή αριθμό δημόσιων εκτάσεων και οι επισκέπτες θα βρουν έναν εκπληκτικό αριθμό μονοπατιών για πεζοπορία ή τρέξιμο, για να μην αναφέρουμε μερικά υπέροχα μέρη για να πάτε κάμπινγκ.

Φυσικά, οι Black Hills είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να επισκεφθείτε. Αυτή η μικρή αλυσίδα βουνών εκτείνεται από τις πεδιάδες μέχρι το Wyoming, καλύπτοντας μια περιοχή μήκους περίπου 125 μιλίων και πλάτους 65 μιλίων. Καλυμμένα σε πυκνά δάση, οι λόφοι χαρακτηρίζονται από αμέτρητους βραχώδεις σχηματισμούς, πεντακάθαρες λίμνες, πλατειά λιβάδια και απόκρημνα φαράγγια. Αυτό το καθιστά ιδανικό προορισμό για ορειβάτες, πεζοπόρους και backpackers.

Ο πιο διάσημος προορισμός στους Black Hills είναι χωρίς αμφιβολία το Mt. Ρούσμορ. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή για να παρακολουθήσουν την τεράστια γλυπτική στην πλευρά ενός βουνού που διαθέτει τέσσερις διάσημους Αμερικανούς προέδρους. Αυτά τα πρόσωπα ανήκουν στον George Washington, τον Thomas Jefferson, τον Teddy Roosevelt και τον Abraham Lincoln. Βλέποντας εκείνους τους διάσημους άντρες που πέφτουν πέτρες είναι ένας ενθουσιώδης τόπος, με την κατασκευή που είναι ισοδύναμη με μερικά από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου.

Αποκλείοντας οποιαδήποτε απρόβλεπτη καταστροφή, εκείνα τα πρόσωπα θα παραμείνουν εκεί, χαραγμένα στο βράχο, για χιλιάδες χρόνια, βάζοντας το Mt. Rushmore σε παρόμοιο επίπεδο με τη Μεγάλη Σφίγγα στην Αίγυπτο ή μεγάλες δομές που χτίστηκαν στον αρχαίο κόσμο.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Νότιας Ντακότα καλύπτεται σε δημόσια εδάφη και εθνικά δάση, είναι επίσης το σπίτι σε ένα από τα πιο μοναδικά εθνικά πάρκα που θα επισκεφθείτε ποτέ. Το Εθνικό Πάρκο Badlands καλύπτει περίπου 244.000 στρέμματα και διαθέτει ένα τοπίο που μοιάζει με κάτι που θα ήταν πιθανότερο να βρείτε στο φεγγάρι ή στον Άρη. Ανθεκτικοί και απαιτητικοί, οι Badlands είναι ένας τόπος έντονης ομορφιάς που απλά πρέπει να θεωρηθεί ότι πιστεύεται. Οι οδοντωτοί βράχοι έβαλαν το γεωλογικό χρονοδιάγραμμα σε πλήρη εμφάνιση, με πολύχρωμες γραμμές στρωματοποίησης που σηματοδότησαν το πέρασμα του χρόνου με δραματικό τρόπο.

Η πεζοπορία στα Badlands είναι μια εκπληκτικά ικανοποιητική εμπειρία, φέρνοντας μια πραγματική αίσθηση του θαύματος στους ταξιδιώτες. Το Badlands National Park, που δεν είναι το έρημο, άψυχο μέρος που υποδηλώνει το όνομά του, είναι γεμάτο με άγρια ​​λουλούδια, πράσινα χορτάρια και εξαιρετική άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθεκτικών κουνελιών και εκπληκτικά σπάνιων κατσικών ορεινών που μπορούν να εντοπιστούν συνήθως ψηλά στις βραχώδεις εξωκλήσεις. Αλλά προσέξτε, το ζεστό, ξηρό κλίμα του πάρκου το κάνει επίσης το ιδανικό σπίτι για κρουστά, επομένως παρακολουθήστε το βήμα σας όταν πεζοπορείτε εκεί.

Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Νότιας Ντακότα είναι το Custer State Park, ένα ευρύτερο τοπίο, το οποίο βρίσκεται εύκολα σε ίση θέση με πολλά εθνικά πάρκα από την άποψη της φυσικής ομορφιάς. Το πάρκο φιλοξενεί περισσότερους από 1300 άγριους βίσονες, καθώς και αιχμές, ελάφια και βουνά. Έχει επίσης μια από τις πιο γραφικές εξωτερικές εγκαταστάσεις που θα βρείτε οπουδήποτε με τη μορφή της λίμνης Sylvan, για να μην αναφέρουμε εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια των δασών για να εξερευνήσετε.

Οι πεζοπόροι που αναζητούν μια καλή πρόκληση θα θέλουν να περάσουν στην κορυφή του Harney Peak, το υψηλότερο σημείο του κράτους στα 7242 πόδια (2207 μέτρα). Το μονοπάτι για τη σύνοδο κορυφής διαρκεί περίπου δύο ώρες για να ολοκληρωθεί, με κάποια προκλητικά κέρδη ανύψωσης να ξεπεράσουν την πορεία. Στην κορυφή, οι επισκέπτες θα βρουν έναν παλιό πύργο παρατηρητών που κάποτε χρησιμοποιείται για να εντοπίσει τις πυρκαγιές στην περιοχή. Από εδώ και καιρό εγκαταλείφθηκε για τους σκοπούς αυτούς, αλλά κάνει ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρει το τοπίο γύρω, και να έχουν ένα μεσημεριανό πικνίκ.

Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις καθιστά το ιδανικό μέρος όχι μόνο για πεζοπορία αλλά και για κατασκήνωση, καθώς πολλά από τα δημόσια εδάφη είναι επίσης ανοιχτά για δρομολόγηση μονοπατιών, ορεινή ποδηλασία, ιππασία και οδήγηση off-road σε 4x4's και ATV's. Αυτό δεν επιτρέπεται φυσικά στα εθνικά πάρκα, αλλά τα περισσότερα άλλα δημόσια εδάφη προσφέρουν άφθονη πρόσβαση για όσους θέλουν να βγουν στην έρημο, αλλά δεν θέλουν κατ 'ανάγκη να περάσουν εκείνα τα μονοπάτια για να το κάνουν. Οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες, και με τόσα πολλά δημόσια εδάφη διαθέσιμα, οι επισκέπτες δεν είναι ποτέ μακριά από έναν παράδεισο άγριας φύσης, που είναι πιθανό να έχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου στον εαυτό τους.

Φυσικά, καμία επίσκεψη στη Νότια Ντακότα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να πέσει από το περίφημο φαρμακείο τοίχων στην υπνηλία της μικρής πόλης Wall 818. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση είναι γνωστή για τα δελεαστικά σημάδια της οδού της, τα οποία μπορούν να βρεθούν για εκατοντάδες μιλίων σε όλες τις κατευθύνσεις. Αναμειγνύεται με ένα κομμάτι του kitsch, το Wall Drug προσφέρει όλα τα είδη διασκέδασης για οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων που είναι γεμάτα με τουριστικά αντικείμενα, ένα ψηλό τζάκαλο έξι ποδιών, ένα πολύ πεινασμένο T-rex που τρώει κάθε 15 λεπτά και μια καφετέρια που εξυπηρετεί ένα μέσο μπιφτέκι βουβάλου. Μερικοί αναμφισβήτητα θα βρουν τον τόπο να είναι υπερβολικά τρελοί, αλλά αν αγκαλιάσετε την κουλτούρα του Wall Drug, είναι δύσκολο να αγνοήσετε τις γοητείες του.

Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για ό, τι Νότια Ντακότα έχει να προσφέρει. Οι επισκέπτες θα βρουν πολλές άλλες επιλογές για να τους βοηθήσουν να τους διασκεδάσουν επίσης. Από το καλό φαγητό μέχρι την υπαίθρια περιπέτεια, υπάρχει κάτι για όλους εκεί.