Από και προς Λισαβόνα και Φάρο, Πορτογαλία

Το ταξίδι μεταξύ της πορτογαλικής πρωτεύουσας και του Αλγκάρβε είναι ένα γρήγορο

Η λιμενική πόλη του Faro, στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας, είναι ένα κανονικό σημείο άφιξης για τους επισκέπτες στην Πορτογαλία. Οι ηλιόλουστες ακτές του Αλγκάρβε προσελκύουν πολλές πτήσεις, οι οποίες φέρνουν τους τουρίστες σε αναζήτηση διασκέδασης το καλοκαίρι. Αλλά η Πορτογαλία είναι πολιτιστικά πλούσια και αξίζει να εξερευνήσετε και το Faro είναι το τέλειο σημείο για να εξερευνήσετε τη Λισαβόνα. Η πρωτεύουσα προσελκύει πολλούς καλοκαιρινούς τουρίστες και διαθέτει μια σειρά από ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για περιηγήσεις στην Πορτογαλία από τη Λισαβόνα και να κάνετε ημερήσιες εκδρομές τόσο από τη Λισσαβώνα όσο και από το Faro

Αν πετάτε μόνο στο Φάρο για να πάρετε ένα τρένο στη Λισαβόνα, σκεφτείτε να πάτε μέσω του Porto - οι συνδέσεις του με τη Λισαβόνα είναι καλύτερες και η πόλη και τα γύρω κρασιά είναι ένας ζωντανός προορισμός το καλοκαίρι.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το ταξίδι

Το τρένο είναι λίγο πιο γρήγορα από το λεωφορείο μεταξύ Φάρο και Λισαβόνα, αλλά είναι επίσης λίγο πιο ακριβό. Εάν δεν σας πειράζει το λεωφορείο, θα μπορούσατε να κάνετε την επιλογή σας βάσει του σταθμού που βρίσκεται πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας στη Λισαβόνα. Faro είναι τόσο μικρό που το είδος των μεταφορών που θα επιλέξετε δεν θα επηρεάσει την ευκολία της αναχώρησής σας από εκεί έναν τρόπο ή τον άλλο.

Τρένο και λεωφορείο: Φτηνές και βολικές

Υπάρχουν δύο τύποι τρένων που μεταβαίνουν από τη Λισαβόνα προς το Φάρο. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες αν πάρετε το γρήγορο τρένο, που ονομάζεται Alfa Pendular, ή τρεις ώρες και 45 λεπτά αν πάρετε το Intercidade .

Κόστος περίπου το ίδιο.

Το λεωφορείο από τη Λισαβόνα προς το Φάρο, όπως και η Intercidade, διαρκεί περίπου τρεις ώρες και 45 λεπτά, αλλά κοστίζει λίγο λιγότερο από το τρένο. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο λεωφορείου από την Rede Expressos ή την RENEX. Και οι δύο εταιρείες λεωφορείων προσφέρουν συγκρίσιμες τιμές και χρόνους ταξιδιού.

Ελέγξτε αυτή τη λίστα με τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων της Λισαβόνας και τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων του Faro για να βρείτε την πιο γρήγορη διαδρομή.

Αυτοκίνητο: γραφικό, αλλά προσέξτε τους δρόμους διοδίων

Αν σας αρέσουν οδικά ταξίδια και επιθυμείτε να έχετε την άνεση ενός αυτοκινήτου για να κάνετε στάσεις κατά μήκος της διαδρομής σας και κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Λισαβόνα, η οδήγηση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Το ταξίδι από τη Λισαβόνα προς το Φάρο διαρκεί περίπου δύο ώρες και 45 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι περίπου 280 χιλιόμετρα ή 175 μίλια και ταξιδεύει κυρίως από τον δρόμο Α2. Το A2 είναι ένας δρόμος με διόδια και αυτό θα μπορούσε να ωθήσει σημαντικά τα έξοδα ταξιδιού σας. Αλλά αν δεν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για το να έχετε αυτοκίνητο στη Λισαβόνα και αν ταξιδεύετε με ένα πλήρες αυτοκίνητο, μπορεί να το βρείτε φθηνότερο και πιο εύκολο να ταξιδέψετε με λεωφορείο ή τρένο.

Ενώ μπορεί να είναι μια πιο ακριβή επιλογή, η κίνηση είναι γραφική, και σας δίνει τη δυνατότητα να σταματήσετε στην Evora και τις περιοχές κρασιού Alentejo .

Αεροπλάνο: Η πιο ακριβή αλλά πιο γρήγορη επιλογή

Μπορείτε να πάρετε μια πτήση από τη Λισαβόνα στο Faro, αλλά θα σας κοστίσει πολλές φορές την τιμή ενός εισιτηρίου τρένου ή λεωφορείου. Οι πτήσεις παίρνουν 45 λεπτά, αλλά όταν προσθέτετε το χρόνο που χρειάζεστε για να μεταβείτε από και προς το αεροδρόμιο και το check in, η διαφορά στο χρονικό διάστημα που οι δύο επιλογές μειώνονται.