Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στο Πόρτο

Οι επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία έχει δύο πραγματικά κοσμήματα για πόλεις που πρέπει να αποτελούν μέρος οποιασδήποτε περιπέτειας της Ιβηρικής. Επιπλέον, η μεταφορά μεταξύ των δύο είναι γρήγορη, εύκολη και φθηνή, καθιστώντας την μη ελπιδοφόρα για να επισκεφθείτε τόσο όταν επισκέπτεστε την Πορτογαλία.

Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να φτάσετε από τη Λισαβόνα στο Πόρτο με λεωφορείο, τρένο, αυτοκίνητο και πτήσεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη Λισαβόνα στο Πόρτο;

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ του λεωφορείου και της αμαξοστοιχίας , οπότε θα έπαιρνα το πολύ ταχύτερο τρένο.

Αλλά αν μένετε κοντά στο σταθμό των λεωφορείων, μπορείτε να προτιμήσετε αυτή την επιλογή αντί να μετακομίσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Αλλά γιατί να μην θεωρήσετε μια στάση καθ 'οδόν; Η πανεπιστημιακή πόλη Coimbra είναι μια φανταστική στάση κατά μήκος του δρόμου μεταξύ Πόρτο και Λισαβόνας. Εναλλακτικά, η στάση του λεωφορείου στη Φάτιμα.

Πόρτο ως ημερήσιο ταξίδι από τη Λισαβόνα

Με τρένα που φεύγουν από τη Λισαβόνα στις 6πμ, 7πμ και 8πμ και με το τελευταίο τρένο πίσω στις 9μμ, μπορείτε να πάρετε μια ολόκληρη μέρα από μια ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο. Νομίζω ότι το Πόρτο αξίζει περισσότερο χρόνο από μια μέρα, αλλά αν ο κύριος στόχος σας είναι να δοκιμάσετε το κρασί Port σε μια γευστική συνεδρίαση από τον ποταμό, μπορείτε σίγουρα να το κάνετε αυτό σε μια μέρα.

Διαμονή στο Πόρτο

Ακόμα, θα έλεγα ότι το Porto αξίζει τουλάχιστον μια διανυκτέρευση. Αν θέλετε να επιστρέψετε γρήγορα στη Λισαβόνα, το καλύτερο σας στοίχημα είναι να μείνετε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Campanha στο Πόρτο. Ωστόσο, αν μένετε περισσότερο στην πόλη, η διαμονή κοντά στο σταθμό Sao Bento θα σας δώσει καλύτερη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

Παίρνοντας το τρένο

Υπάρχουν συχνά τρένα από τη Λισαβόνα στο Πόρτο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και κοστίζει περίπου 25 ευρώ.

Τα τρένα αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Santa Apolonia και Oriente. Η Santa Apolonia είναι ο πιο κεντρικός σταθμός και είναι πιο πιθανό να είναι εκεί που θέλετε να πάρετε το τρένο, αν και το Oriente είναι πιο κοντά στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.

Βιβλίο από τη σιδηροδρομική Ευρώπη

Λισαβώνα στο Πόρτο με λεωφορείο

Το λεωφορείο από Λισαβόνα προς Πόρτο διαρκεί περίπου 3:30 και κοστίζει περίπου 20 €. Υπάρχουν λεωφορεία κάθε ώρα ή μισή ώρα όλη την ημέρα. Ο σταθμός λεωφορείων, που ονομάζεται Sete Rios, είναι λίγο στα βόρεια της πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είναι ευκολότερο να φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Βιβλίο από την Rede Expressos .

Οδήγηση στο Πόρτο από τη Λισαβόνα

Το ταξίδι από τη Λισαβόνα στο Πόρτο διαρκεί τρεις ώρες και είναι περίπου 300χλμ.

Αξίζει να πετάς;

Υπάρχουν πτήσεις από Λισαβόνα προς Πόρτο, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Οι πτήσεις μπορεί να είναι φτηνές καθώς επιστρέφουν 80 €, αλλά το τρένο είναι φθηνότερο και πιο γρήγορο όταν λαμβάνετε υπόψη το check in στο αεροδρόμιο.