Η έρευνα λέει ότι οι ανήσυχοι γονείς είναι οι πιο ενοχλητικοί ταξιδιώτες

Οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να ξεφύγουν από τον έλεγχο στις διακοπές είναι οι πιο ενοχλητικοί ταξιδιώτες όλων. Λοιπόν, λένε σχεδόν τρία τέταρτα (72%) των ερωτηθέντων σε μια έρευνα της Expedia.com σχετικά με την εθιμοτυπία του ξενοδοχείου.

Οι ταξιδιώτες που τρέχουν άσχημα

Σε ένα πεδίο επιβαρυντικών φιλοξενουμένων του ξενοδοχείου, οι μη προσεκτικοί γονείς ψηφίστηκαν για τους δεύτερους διαδοχικούς ταξιδιώτες, τους δεύτερους διαδοχικούς ρυθμούς, τους οποίους απλά χτύπησαν τους κερκαστήρες στο διάδρομο (69%, οι οποίοι μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν τα παιδιά που τρέχουν στους διαδρόμους) 59%), καταγγέλλοντες (53%), κακοποιούς (35%), ζευγαρώματα ερωτευμένα ζευγάρια (29%), καταρράκτες δίπλα στην πισίνα (28%), καπνιστές (22% chatterboxes (9%).

Εάν υποψιάσατε ότι οι άνθρωποι κρίνουν τη συμπεριφορά των παιδιών σας, δεν φαντάζεστε πράγματα. Για τους γονείς, η απογείωση είναι ότι η εκτίμηση για τους συναδέλφους σας μπορεί να προχωρήσει πολύ. Αν ανυψώνετε ένα παιδί με υψηλό πνεύμα, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα παιδιά ή μια γραμμή κρουαζιέρας ή να εξετάσετε μια ενοικίαση διακοπών όπου η οικογένειά σας θα έχει περισσότερη ιδιωτικότητα.

Hotel εθιμοτυπία

Η έρευνα της Expedia έδειξε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) συνειδητοποιούν τους νοικοκυραίους τους , καθιστώντας τους τον πλέον επικεφαλής υπάλληλο του ξενοδοχείου. Άλλες συνηθειές περιλαμβάνουν:

Παραδόξως, σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανών φιλοξενούμενων ξενοδοχείων (30%) δεν συμβουλεύει κανένα υπάλληλο του ξενοδοχείου καθόλου.

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών (74%) θεωρούν ότι η υπηρεσία δωματίου είναι πολυτέλεια, ενώ το υπόλοιπο 26% θεωρεί αναγκαιότητα. Έξι τοις εκατό των επισκεπτών του ξενοδοχείου παζαρεύουν στην τιμή του δωματίου τους κατά το check-in.

Shady Hotel συνήθειες

Μεταξύ των ελευθεριών που παίρνουν οι Αμερικανοί στα ξενοδοχεία:

Κορυφαίες προτεραιότητες

Όταν ερωτήθηκαν για τους παράγοντες που είναι "πολύ σημαντικοί" στην επιλογή ενός ξενοδοχείου, σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των ερωτηθέντων ονόμασαν τιμή. Άλλοι παράγοντες που ταξινομήθηκαν υψηλά:

Οι πιο επιθυμητές παροχές

Το Expedia 2016 Hotel Etiquette Study έλεγξε 1.018 Αμερικανούς σχετικά με τη συμπεριφορά που εκτίθενται από τους συναδέλφους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Η μελέτη τέθηκε σε εφαρμογή από τη Expedia και διεξήχθη από την GfK, μια ανεξάρτητη παγκόσμια εταιρεία έρευνας αγοράς.