Τα πιο δημοφιλή νησιά (Cayes) του Μπελίζ

Περίπου 450 νησιά του Μπελίζ και οι νησίδες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Μπελίζ, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο. Τα νησιά του Μπελίζ είναι γνωστά ως cayes, έντονα "κλειδιά" (όπως το Florida Keys ). Τα μεγαλύτερα κάγκελα του Μπελίζ, το ενεργητικό Ambergris Caye και το χαλαρωμένο Caye Caulker, είναι φαβορί για τους ταξιδιώτες, ενώ οι πιο απομονωμένες καγιές και ατολίες αποτελούν παραδείγματα της απελπισμένης φαντασίας του νησιού.

Βόρεια Cayes & Atolls

Ambergris Caye

Το Ambergris Caye (το οποίο λέγεται am-BUR-gris key ή am-BUR-key grease) είναι το μεγαλύτερο νησί της Μπελίζ, που εκτείνεται κατά μήκος του υφάλμυρου φράγματος του Μπελίζ, μέχρι τη χερσόνησο του Μεξικού Yucatan. Ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού είναι η πόλη του Σαν Πέδρο, ένα πολυσύχναστο χωριό που φιλοξενεί τα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και ξενοδοχεία του νησιού. Άλλα ξενοδοχεία και θέρετρα διεκδικούν τις θέσεις τους στη βόρεια ακτή. ακόμη και τα πιο πολυτελή διατηρούν μια ξεκάθαρα μπελιζέζικη ατμόσφαιρα. Όπως και σε άλλα κάγκελα του Μπελίζ, το Ambergris Caye είναι ένας φανταστικός προορισμός για θαλάσσια σπορ, ειδικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν επίσης το νησί ως βάση για να εξερευνήσετε άλλα νησιά του Μπελίζ, ακόμα και αξιοθέατα στην ηπειρωτική χώρα, όπως το Altun Ha και τα σπήλαια του Μπελίζ.

Caye Caulker
Το Caye Caulker είναι το μικρό νησί αδελφής του Ambergris Caye: μια μικρότερη, χαλαρή έκδοση, πιο δημοφιλής στους backpackers από τους ταξιδιώτες πολυτελείας. Τα αξιοθέατα του Caye Caulker ενδέχεται να είναι μικρότερα από την Ambergris Caye, αλλά είναι εξίσου σπουδαία.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο Caye Caulker, μόνο τα καροτσάκια του γκολφ, τα ποδήλατα και η κυκλοφορία των ποδιών - που αντιπροσωπεύουν τα σημάδια "Go Slow" που έχουν τοποθετηθεί σε αρκετούς φοίνικες του νησιού του Μπελίζ. Δεν υπάρχει πολύς τρόπος για πολυτελή θέρετρα - ακόμη και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία έχουν μόνο μια δωδεκάδα δωμάτια ή έτσι - αλλά υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Caye Caulker, condos και backpacker ξενώνες.

Τέλος, δεν υπάρχουν πρώτες παραλίες στον Caye Caulker. Ωστόσο, το "Split" βόρεια της πόλης είναι ιδανικό για κολύμπι και κοινωνικοποίηση, ενώ η απίστευτη καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι μια γρήγορη βόλτα με βάρκα.

Ατόλη Τουρφέφ
Λίγο ανατολικά της πόλης του Μπελίζ, η Ατλέρτη Turneffe είναι η μεγαλύτερη στολή της Μπελίζ. Η ατούλη φημίζεται για τις καταδύσεις τοίχων, που συχνά αναζητούνται από δύτες σε ημερήσιες εκδρομές από το Ambergris Caye ή το Caye Caulker. Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν, υπάρχουν δύο high-end θέρετρα στην Atoll Turneffe.

Caye του Αγίου Γεωργίου
Πιστεύετε ή όχι, τον 18ο αιώνα, ο μεγαλύτερος οικισμός στη Μπελίζε - τότε γνωστός ως βρετανική Ονδούρα - ήταν για τον Caye του Αγίου Γεωργίου. Σε τιμή μιας μάχης που κέρδισε εναντίον των Ισπανών εκεί το 1798, η Μπελίζε γιορτάζει το Caye Daye του Αγίου Γεωργίου σε εθνικό επίπεδο στις 10 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, το νησί φιλοξενεί το πολυτελές θέρετρο Caye του Αγίου Γεωργίου (μόνο για ενήλικες).

Φάρος του Φάρου και Μεγάλη Μπλε Τρύπα
Η μπλε τρύπα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα του Μπελίζε - και όλων των Κεντρικής Αμερικής. Ένα μέρος του Lighthouse Reef, του Great Blue Hole είναι μια γιγαντιαία καταβόθρα που φημίζεται για τον Jacques Cousteau όταν το ονόμασε ένα από τα κορυφαία δέκα καταδύσεις παγκοσμίως. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν την κατάδυση σε ημερήσιες εκδρομές από το Ambergris Caye ή το Caye Caulker. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να παραμείνουν σε βασικές καμπίνες στο Long Caye του Lighthouse Reef.

Southern Cayes & Atolls

Καπνός Caye
Το Tobacco Caye δεν είναι για τους ταξιδιώτες που αναζητούν ζωντανή νυχτερινή ζωή, καταλύματα πέντε αστέρων, ή οποιαδήποτε άλλη σκηνή εκτός από ζεστά νερά, φοίνικες και ένα αστεροειδές ουρανό. Το μικροσκοπικό νησί Μπελίζ είναι το σπίτι σε έναν πληθυσμό μόλις είκοσι πέντε, να δώσει ή να πάρει, καθώς και πολλοί ταξιδιώτες που κατοικούν στη χούφτα του νησιού των ξενώνων εκείνη την εποχή. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό ή δύο για να περπατήσετε στο Tobacco Caye, και λίγα λεπτά για να περπατήσετε γύρω του. Σε αυτό το απομακρυσμένο νησί, τα αξιοθέατα είναι απλά αλλά σούπερ: καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, υπεραγορές, φαγητό της ημέρας και χαλάρωση σε αιώρα κάτω από τις παλάμες.

Νότιο νερό Caye
Όπως το Tobacco Caye, το South Water Caye είναι ένα απομακρυσμένο νησί του Μπελίζ που προσελκύει ταξιδιώτες που αναζητούν παρηγοριά πάνω από πλήθη και χαλάρωση σε πολυτελές στυλ θέρετρο.

Σε δεκαπέντε στρέμματα, το South Water Caye είναι λίγο μεγαλύτερο από το Tobacco Caye και διαθέτει μια σπάνια αμμώδη παραλία στο νότιο άκρο του νησιού.

Ατόλη του Reef του Glover
Προφανώς, καταδύσεις, ψαροντούφεκο και ψάρεμα είναι μεγάλες στα νησιά του Μπελίζ. Ωστόσο, η Atoll Reef του Glover, η νοτιότερη από τις ατολίες του Μπελίζ, μπορεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για εξερευνητές της Καραϊβικής. Η βιοποικιλότητα στο αποθεματικό θαλάσσιων υφάλων του Glover είναι ασύγκριτη. έχει ονομαστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς σύμφωνα με τη Σύμβαση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Glover's Reef εργάζονται στον σταθμό Marine Research Conservancy Wildlife Conservancy, αλλά οι ταξιδιώτες μπορούν να παραμείνουν σε κοιτώνες, καλαμιές ή στο στρατόπεδο στο Glover's Reef Resort.