Τυφώνας Κατηγορίες 1 Μέχρι 5

Μια μεγάλη καταιγίδα μπορεί να καταστρέψει τα σχέδια διακοπών σας, γι 'αυτό οι ειδικοί συνιστούν να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις κατά το σχεδιασμό ενός ταξιδιού κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Εποχή τυφώνα

Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού είναι έξι μήνες, από 1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου, με την περίοδο αιχμής από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι τυφώνες τείνουν να συμβαίνουν σε κράτη που βρίσκονται κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής και του Κόλπου του Μεξικού, καθώς και του Μεξικού και της Καραϊβικής.

Ανησυχείτε για το ταξίδι σε αυτούς τους προορισμούς κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα ; Στατιστικά, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος ότι μια καταιγίδα θα επηρεάσει τις διακοπές σας. Μια τυπική εποχή των τυφώνων θα φέρει 12 τροπικές καταιγίδες με συνεχείς ανέμους 39 mph, εκ των οποίων οι έξι θα μετατραπούν σε τυφώνες και τρεις θα γίνουν μεγάλες τυφώνες στην κατηγορία 3 ή υψηλότερη.

Τροπικές καταιγίδες εναντίον τυφώνων

Τροπική κατάθλιψη: Ταχύτητα ανέμου κάτω από 39 mph. Όταν μια περιοχή χαμηλής πίεσης που συνοδεύεται από καταιγίδες παράγει μια κυκλική ροή ανέμου με ανέμους κάτω από 39 mph. Οι περισσότερες τροπικές καταθλίψεις έχουν μέγιστους ανέμους μεταξύ 25 και 35 mph.

Τροπική καταιγίδα: Ταχύτητα ανέμου 39 έως 73 mph. Όταν οι καταιγίδες έχουν ταχύτητα ανέμου πάνω από 39 μίλια / ώρα, τότε ονομάζονται.

Τυφώνας Κατηγορίες 1 Μέχρι 5

Όταν μια καταιγίδα καταγράφει συνεχείς ανέμους τουλάχιστον 74 μίλια ανά ώρα, χαρακτηρίζεται ως τυφώνας. Πρόκειται για ένα τεράστιο σύστημα καταιγίδας που σχηματίζεται πάνω από το νερό και κινείται προς τη γη.

Οι κυριότερες απειλές από τους τυφώνες περιλαμβάνουν ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες σε παράκτιες και εσωτερικές περιοχές.

Σε άλλες περιοχές του κόσμου, αυτές οι μεγάλες καταιγίδες ονομάζονται τυφώνες και κυκλώνες.

Οι τυφώνες κατατάσσονται σε κλίμακα από 1 έως 5 χρησιμοποιώντας τη ζυγαριά ανεμοστρόβιλου Saffir-Simpson (SSHWS). Οι τυφώνες κατηγορίας 1 και 2 μπορούν να προκαλέσουν βλάβες και τραυματισμούς σε ανθρώπους και ζώα.

Με ταχύτητες ανέμου 111 μίλια ανά ώρα ή υψηλότερες, οι τύποι 3, 4 και 5 τυφώνων θεωρούνται σημαντικές καταιγίδες.

Κατηγορία 1: Ταχύτητα ανέμου 74 έως 95 mph. Αναμείνετε μικρές ζημιές στην ιδιοκτησία εξαιτίας των υπολειμμάτων που πετούν. Γενικά, κατά τη διάρκεια καταιγίδας κατηγορίας 1, τα περισσότερα παράθυρα γυαλιού παραμένουν άθικτα. Μπορεί να υπάρξουν βραχυπρόθεσμες διακοπές ρεύματος λόγω σπασμένων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ή πεσμένων δέντρων.

Κατηγορία 2: Ταχύτητα ανέμου 96 έως 110 mph. Αναμείνετε πιο εκτεταμένες ζημιές στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης ζημιάς σε στέγες, παρακαμπτήριες εργασίες και γυάλινα παράθυρα. Η πλημμύρα μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο στις περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Αναμείνετε εκτεταμένες διακοπές ενέργειας που μπορεί να συνεχιστούν για λίγες μέρες έως μερικές εβδομάδες.

Κατηγορία 3: Ταχύτητα ανέμου 111 έως 130 mph. Αναμένετε σημαντικές ζημιές ιδιοκτησίας. Τα κινητά και ανεπαρκώς κατασκευασμένα σπίτια πλαισίων μπορεί να καταστραφούν, και ακόμη και τα καλά κτισμένα σπίτια πλαισίων μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές. Οι εκτεταμένες εσωτερικές πλημμύρες συχνά έρχονται με καταιγίδα κατηγορίας 3. Διακοπές ρεύματος και έλλειψη νερού μπορεί να αναμένονται μετά από μια καταιγίδα αυτού του μεγέθους.

Κατηγορία 4: Ταχύτητα ανέμου 131 έως 155 mph. Αναμένουμε κάποιες καταστροφικές βλάβες στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των κινητών κατοικιών και των σπιτιών πλαισίου. Οι τυφώνες της κατηγορίας 4 προκαλούν συχνά πλημμύρες και μακροχρόνιες διακοπές ενέργειας και έλλειψη νερού.

Κατηγορία 5: Ταχύτητα ανέμου άνω των 156 mph. Η περιοχή θα είναι ασφαλώς υπό εκκαθάριση. Αναμείνετε καταστροφικές ζημιές στην ιδιοκτησία, τους ανθρώπους και τα ζώα και την πλήρη καταστροφή των κινητών κατοικιών, σπιτιών πλαισίου. Σχεδόν όλα τα δέντρα της περιοχής θα ξεριζωθούν. Οι τυφώνες της κατηγορίας 5 προκαλούν μακροχρόνιες διακοπές ενέργειας και έλλειψη νερού και οι περιοχές μπορεί να είναι κατοικημένες για εβδομάδες ή μήνες.

Παρακολούθηση και εκκένωση

Ευτυχώς, οι τυφώνες μπορούν να ανιχνευθούν και να εντοπιστούν πολύ πριν από την άφιξη στην ξηρά. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο μονοπάτι της καταιγίδας συχνά λαμβάνουν προειδοποίηση αρκετών ημερών.

Όταν ένας τυφώνας απειλεί την περιοχή σας, είναι σημαντικό να μείνετε ενήμεροι για τις καιρικές προβλέψεις, είτε στην τηλεόραση, είτε στο ραδιόφωνο είτε με μια προειδοποίηση για τον τυφώνα . Απαίτηση εντολής εκκένωσης. Εάν μένετε σε παράκτια περιοχή ή σε περιοχή με χαμηλό έδαφος, να έχετε κατά νου ότι ένας μεγάλος κίνδυνος είναι η τοπική πλημμύρα.

Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher