Ο χαλκός του ποταμού Αλάσκας βασιλιάς σολομός

Γιατί οι άνθρωποι τους αγαπούν και πού είναι πιασμένοι

Κάθε χρόνο, από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου, ο σολομός μεταναστεύει στον ποταμό Χαλκού στην Αλάσκα, όπου οι αλιείς τον αλιεύουν και τα πωλούν σε εστιατόρια και αγορές σε ολόκληρη την Αμερική, ειδικά στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Βορειοδυτικά λάτρεις των θαλασσινών απολαμβάνουν την άφιξη του συγκεκριμένου είδους τόσο πολύ, στην πραγματικότητα, ότι έχουν μετατρέψει την εποχή του βασιλικού σολομού του ποταμού Χαλκού σε ετήσια γιορτή. Οι εστιάτορες και οι αγορές του Σιάτλ ανταγωνίζονται για να είναι οι πρώτοι που θα βγάλουν ένα παγωμένο φορτίο του φρέσκου σολομού και οι εφημερίδες της περιοχής θα γεμίσουν με διαφημίσεις που θα ανακοινώνουν τη διαθεσιμότητα σε εκλεκτά εστιατόρια.

Ο ποταμός του χαλκού ρέει μέσω της κατάστασης της Αλάσκας με ισχυρά ρεύματα που περνούν μέσα από τα βουνά Αγίου Ηλία Wrangell και Chugach. Περίπου 300 μίλια μήκος, αυτό το άγριο τρεχούμενο ποτάμι έρχεται στον Πριγκίπισσα Ουίλλιαμ Ήμ στην πόλη Κόρδοβα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του σολομού αλιεύονται στο μέσο του ταξιδιού τους κατάντη.

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τον ποταμό χαλκού King Salmon

Ο σολομός που προέρχεται από τα παρθένα νερά του ποταμού Χαλκού της Αλάσκας αμφισβητείται από το μήκος του και τα ισχυρά, δροσερά του ρεύματα. Ως εκ τούτου, ο σολομός του ποταμού Χαλκού είναι ισχυρά, εύρωστα πλάσματα με υγιεινό κατάστημα φυσικών ελαίων και σωματικού λίπους για να τα πάρουν και από τους χώρους αναπαραγωγής τους. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τον σολομό ανάμεσα στα πλουσιότερα και πιο γευστικά ψάρια στον κόσμο.

Ευτυχώς, ο λιπαρός βασιλικός σολομός του Copper River είναι καλός για εσάς, καθώς είναι φορτωμένο με έλαια Omega-3, τα οποία συνιστώνται από την American Heart Association. Η καρδιά σας δεν είναι το μόνο μέρος του σώματός σας που επωφελείται από την κατανάλωση σολομού: οι μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση τέτοιων παθήσεων όπως η ψωρίαση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος του μαστού και οι ημικρανίες.

Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι κάνουν μεγάλη δουλειά για αυτό το συγκεκριμένο είδος σολομού είναι ότι μια ομάδα αλιέων της Αλάσκας και ένας σύμβουλος επιχειρήσεων που ονομάζεται Jon Rowley συγκεντρώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80 και επινόησαν μια εκστρατεία μάρκετινγκ για να παρουσιάσουν αυτά τα ψάρια για υψηλότερες τιμές στην εγχώρια αγορά Σιάτλ από ό, τι είχαν στη διεθνή ναυτιλία στην Ιαπωνία.

Ο ποταμός του χαλκού: χώρος αναπαραγωγής για τον βασιλιά σολομού

Πάνω από δύο εκατομμύρια σολομοί χρησιμοποιούν την λεκάνη απορροής του ποταμού Χαλκού για να αναπαράγουν τους νέους τους κάθε χρόνο και οι επιχειρήσεις αλιείας στέλνουν ψαράδες για να πιάσουν τη λαϊκή φυλή σολομού βασιλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος τους από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, η αλιεία κατά μήκος του ποταμού γρήγορα επεξεργάζεται και να τα αποσταλεί στις τοπικές αγορές και εστιατόρια στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Παρόλο που επιτρέπεται η αλιεία θηραμάτων κατά μήκος του ποταμού όλο το χρόνο, ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε τα χέρια σας σε έναν βασιλικό σολομό του ποταμού Χαλκού είναι να αγοράσετε ένα σε μια τοπική αγορά ή να παραγγείλετε ένα σε ένα εστιατόριο που προσφέρει ένα σε ένα εποχιακό γεύμα.

Αν συμβεί να αγοράσετε ένα κατά την επίσκεψη στο κράτος ή να το πιάσετε ενώ αλιεύετε στον ποταμό χαλκού, τόσο το Alaska Seafood Marketing Institute όσο και ο ποταμός χαλκού / Prince William Sound Marketing Association προσφέρουν συνταγές και πόρους για την προετοιμασία αυτού του διάσημου ψαριού.