Λίμα, πρωτεύουσα του Περού

Πόλη των Βασιλέων

Η πρωτεύουσα του Περού βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, και το καλοκαίρι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να είναι με τη χρυσή άμμο που περιβάλλεται από τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά είναι το επιχειρηματικό κέντρο της χώρας, και τα μεγαλύτερα κτίρια της πόλης ανταγωνίζονται για να έχουν την καλύτερη θέα πάνω από τον ωκεανό.

Για τον επισκέπτη, η Λίμα είναι ένα πολυσύχναστο και συναρπαστικό μέρος για να επισκεφθείτε, με πολλά αξιοθέατα για να εξερευνήσετε και μια σειρά από ενδιαφέρουσες γειτονιές που έχουν τη δική τους προσωπικότητα, και ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Αμερικής, είναι πραγματικά ένα αρκετά εύκολο μέρος να επισκεφθεί για πρώτη φορά επισκέπτη.

Επισκεφθείτε τη θάλασσα στη Λίμα

Αν υπάρχει μια περιοχή της Λίμα που θα αρχίσει να συλλάβει την καρδιά ενός επισκέπτη για πρώτη φορά, είναι σίγουρα το καταπληκτικό περιβάλλον των βράχων Miraflores σε μια φωτεινή ημέρα που θα πάρει τη φαντασία.

Αυτό είναι πολύ δημοφιλές ως ιστότοπος αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς η πτώση από την κορυφή των βράχων προς την κάτω παραλία προσφέρει ένα μεγάλο σημείο εκτόξευσης και θα δείτε δεκάδες αψίδες υφασμάτων που επιπλέουν στα ρεύματα αέρα πάνω από την παραλία σε μια καλή μέρα . Εάν θέλετε να πάρετε μια συγκίνηση και μια καλή θέα της πόλης, υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ταξίδια παράλληλων αλεξίπτωτων με έναν οδηγό εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο της πτήσης για σας.

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά και τα μουσεία

Υπάρχουν μερικά όμορφα κτίρια και αποικιακή αρχιτεκτονική που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη και η συνοικία Pueblo Libre είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για να επισκεφτείτε και εδώ ο θρυλικός απελευθερωτής Simon Bolivar έζησε για μια περίοδο.

Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας, Ανθρωπολογίας και Περουβιανής Ιστορίας είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να επισκεφθείτε την περιοχή, ενώ το La Cruz del Viajero είναι ένα άλλο μνημείο στην περιοχή και είναι ένας σταυρός που χτίστηκε εκεί από τους φραγκισκανόμενους μοναχούς τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Η γέφυρα των στεναγμών στην περιοχή Barranco είναι ένα άλλο δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε στη Λίμα, καθώς είναι μια ξύλινη γέφυρα που είναι ένας προορισμός για ζευγάρια ιδιαίτερα για να απολαύσετε τη ρομαντική τοποθεσία, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία.

Τι να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Λίμα

Η πόλη της Λίμα ιδρύθηκε από τους conquistadors, αλλά υπάρχουν μερικά Inca ερείπια σε Pucllana και Pachacamac που αξίζει να επισκεφθείτε, αν και δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτά που βρίσκονται αλλού στη χώρα.

Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο είναι ένα θαυμάσιο αξιοθέατο για τις οικογένειες, καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία της περουβιανής σοκολάτας και ακόμη και να έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη δική σας σοκολάτα. Για όσους απολαμβάνουν την ελκυστική αρχιτεκτονική, η εξερεύνηση της εκκλησίας του Σαν Φρανσίσκο είναι επίσης μια καλή εμπειρία.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στην πόλη

Οι δύο πιο δημοφιλείς περιοχές όπου οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν είναι εκείνοι κοντά στο κέντρο, δηλαδή Barranco και Miraflores, και εκείνοι κοντά στην προκυμαία θα είναι συνήθως τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία.

Για όσους έχουν προϋπολογισμό, το Barranco έχει μερικές ωραίες ξενώνες, αλλά έχετε κατά νου ότι είναι η περιοχή της Νυχτερινής Ζωής της Λίμας, ώστε να διαπιστώσετε ότι είναι λίγο πιο θορυβώδης από άλλες περιοχές.

Απολαμβάνοντας τη Κουζίνα και τον Πολιτισμό της Λίμα

Αν ταξιδεύετε στη Λίμα, σιγουρευτείτε ότι έχετε χρόνο να περάσετε μια πολιτιστική βραδιά στην πόλη, καθώς υπάρχουν λέσχες που ονομάζονται Πένες, όπου παίζεται το Criollo και η Αφρο περουβιανή μουσική και μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή περουβιανή μουσική.

Αυτές οι βραδιές συνοδεύονται συχνά από ένα ωραίο γεύμα για μια ενιαία τιμή και προσφέρουν μια γεύση από την περουβιανή κουζίνα και τον πολιτισμό μαζί.