Οδηγός για το αεροδρόμιο της Λίμα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού Callao, μέρος της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής του Λίμα. Απέχει περίπου 7 μίλια από το ιστορικό κέντρο της Λίμα και περίπου 11 μίλια από τη δημοφιλή παράκτια περιοχή Miraflores. Το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε το 1960 και ονομάστηκε προς τιμήν του Jorge Chávez, ενός από τους ήρωες της Περού.

Αεροπορικές εταιρείες

Το αεροδρόμιο λειτουργεί ως κόμβος για όλες τις κύριες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες του Περού : LAN, StarPerú, TACA, Περουβιανές Αερογραμμές και LC Busre.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τον διεθνή αερολιμένα Jorge Chávez περιλαμβάνουν τις αεροπορικές εταιρείες Aerolíneas Argentinas, Air Canada, Air France, Alitalia, American Airlines, Delta Airlines και Iberia. Για μια πλήρη λίστα, ανατρέξτε στη σελίδα των αεροπορικών εταιρειών στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Λίμα.

Τέλη αεροδρομίου

Πριν από χρόνια, όλοι οι επιβάτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez έπρεπε να πληρώσουν ένα αερολιμενικό τέλος (Ενιαίο Επιτόκιο Χρήσης Αεροδρομίου, ή TUUA). Αυτή η αμοιβή περιλαμβάνεται τώρα στην τιμή του εισιτηρίου, οπότε οι επιβάτες δεν πρέπει πλέον να παραμείνουν στην γραμμή για να πληρώσουν μια πρόσθετη αμοιβή στο αεροδρόμιο.

Φαγητό και Αγορές

Το αεροδρόμιο της Λίμα διαθέτει μια καλή επιλογή από εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού και καφετέριες. Το Peru Plaza, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του αεροδρομίου, φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς αλυσίδες όπως McDonald's, Dunkin 'Donuts, Papa John's Pizza και Metro. Θα βρείτε επίσης περουβιανά κέντρα όπως το Pardo's Chicken και το Manos Morenas.

Περισσότερα καφέ και εστιατόρια βρίσκονται στη διεθνή περιοχή αναχωρήσεων, όπως το εστιατόριο Manacaru Cafe, το καφέ και σνακ μπαρ Huashca και το εστιατόριο La Bonbonnierre.

Οι εμπορικές περιοχές βρίσκονται εντός των διεθνών και εγχώριων χώρων αναχώρησης και γύρω από το Peru Plaza. Θα βρείτε καταστήματα που ειδικεύονται σε αξεσουάρ ταξιδιού, κοσμήματα, ρούχα και βιβλία. υπάρχει επίσης ένα φαρμακείο στο Περού Plaza.

Για ένα μπουκάλι περουβιανού pisco τελευταίας στιγμής, κατευθυνθείτε στο El Rincon del Pisco στη διεθνή περιοχή αναχωρήσεων.

Αλλες υπηρεσίες

Γενικές τουριστικές πληροφορίες διατίθενται σε αριθμό θυρωρείων της IPERU που βρίσκονται στις διεθνείς και οικιακές περιοχές αναχώρησης και στους τερματικούς σταθμούς και στις περιοχές επιβίβασης.

Για να ανταλλάξετε χρήματα, αναζητήστε έναν μετρητή διατραπεζικών συναλλαγών (διεθνείς αφίξεις, εγχώριες αφίξεις ή Peru Plaza). Τα μηχανήματα Global Net ATM βρίσκονται σε όλο το αεροδρόμιο.

Για να νοικιάσετε ένα κινητό τηλέφωνο ή να συμπληρώσετε την πίστωση, σταματήστε σε ένα μετρητή Claro ή Movistar. Η περιοχή Movistar στο βόρειο Mezzanine διαθέτει τηλεφωνικούς θαλάμους και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θα βρείτε ένα ταχυδρομείο Serpost στο κεντρικό ημιώροφο.

Για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Λίμα, αναζητήστε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων Budget, Avis και Hertz σε διεθνείς και εσωτερικές αφίξεις.

Άλλες υπηρεσίες που βρίσκονται εντός του αεροδρομίου περιλαμβάνουν αποθήκευση αποσκευών, γραφεία εισιτηρίων τρένων (Peru Rail και Inca Rail) και κέντρο μασάζ στην περιοχή διεθνών αναχωρήσεων.

Λίμα Αεροδρόμιο Ξενοδοχεία

Το Ramada Costa del Sol Lima Airport Hotel είναι το μόνο ξενοδοχείο που βρίσκεται στα όρια του Διεθνούς Αεροδρομίου Jorge Chávez. Τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, μπαρ, σπα και δωρεάν Wi-Fi πρόσβαση στο internet.

Το κτίριο είναι ηχομονωμένο για να κρατήσει τον θόρυβο από το περιβάλλον αεροδρόμιο.

Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Λίμα

Η περιοχή γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez είναι σύντομη για τα αξιοθέατα - δεν είναι επίσης ιδιαίτερα ασφαλής. Οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται απευθείας στο ιστορικό κέντρο της Λίμα ή σε παράκτιες περιοχές όπως Miraflores και Barranco.

Ο ταχύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να φτάσετε από το αεροδρόμιο στον ξενώνα ή το ξενοδοχείο σας είναι με ταξί. Οι ακόλουθες τρεις εταιρείες ταξί είναι εγγεγραμμένες στο αεροδρόμιο:

Αυτές οι καμπίνες περιμένουν στη γραμμή λίγο έξω από το κύριο κτίριο αφίξεων. Μπορείτε να σημάνετε μια καμπίνα έξω από τα όρια του αεροδρομίου, αλλά δεν αξίζει πραγματικά τον κίνδυνο. Τα ταξί στο Περού - ειδικά στη Λίμα - δεν είναι πάντα ασφαλή ή αξιόπιστα, οπότε αξίζει να ξοδέψετε λίγο επιπλέον για μία από τις επίσημα εγγεγραμμένες καμπίνες.