Αποστολή σε ετικέτα σημαντικών αντιγράφων εγγράφων ταξιδιού

Αυτό το πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε πριν από την έξοδο

Μια μεγάλη συμβουλή για ταξίδια που συνιστώ πάντα για όλους είναι η σάρωση αντιγράφων όλων των σημαντικών εγγράφων σας. Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα γιατί αν καταλήξετε να χάσετε το διαβατήριο ή τη χρεωστική σας κάρτα, θα το καταστήσει πολύ πιο εύκολο να το αντικαταστήσετε. Δημιουργήστε αντίγραφα πριν φύγετε από το σπίτι και αποθηκεύστε ένα σετ στο ταξιδιωτικό σας περιοδικό ή κάπου μακριά από τα πρωτότυπα. Στέλνω συνήθως ένα αντίγραφο στον εαυτό μου και στους γονείς μου, έτσι ώστε να γνωρίζω ότι μπορώ πάντα να τους έχω πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο.

Ακολουθούν τα έγγραφα που πρέπει να συμπεριληφθούν και πώς να τα διατηρήσετε ασφαλή:

Βήμα 1: Σάρωση σημαντικών ταξιδιωτικών εγγράφων

Εάν δεν θέλετε να το χάσετε, θα ξέρετε ότι πρέπει να το σαρώσετε. Αν δεν έχετε σαρωτή, δοκιμάστε έναν χώρο παροχής γραφείου όπως ο Kinko, διαφορετικά μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία στο τηλέφωνό σας ή την κάμερα και να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που μπορεί να θέλετε να σαρώσετε περιλαμβάνουν:

Βήμα 2: Αποθηκεύστε κάθε έγγραφο ως αρχείο .jpeg ή .gif

Μετά τη σάρωση σας, θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε την αποθήκευση ως έγγραφο JPG, GIF ή PDF. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές είναι ωραία, αλλά θα πάω συνήθως για ένα .JPG, επειδή ξέρω ότι θα μπορώ να το ανοίξω σε οποιοδήποτε υπολογιστή σε όλο τον κόσμο.

Βήμα 3: Στείλτε τα αρχεία ηλεκτρονικά στον εαυτό σας

Εύκολο peasy: το επόμενο βήμα σας είναι να στείλετε τα αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε σαρώσατε τα έγγραφά σας είτε τραβήξατε μια φωτογραφία με το τηλέφωνό σας. Απλώς μεταφέρετε τη φωτογραφία / σάρωση στον υπολογιστή σας συνδέοντας την κάρτα USB ή SD σας, στη συνέχεια, συνδέστε αυτό το αρχείο σε ένα email και στείλτε το στον εαυτό σας.

Στέλνω επίσης ένα αντίγραφο στους γονείς μου και σε μερικούς από τους στενούς φίλους μου, έτσι ώστε εάν χάσω την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, θα μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα ενώ βρίσκομαι στο εξωτερικό. Τα έγγραφα που αποθηκεύετε σε ένα μόνο σημείο είναι έγγραφα που δεν σας πειράζουν να χάσετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τα αντίγραφα σας σε πολλά μέρη.

Βήμα 4: Αφήστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον διακομιστή

Ελέγξτε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν φύγετε από το σπίτι και βεβαιωθείτε ότι τα έγγραφα που έχετε στείλει τον εαυτό σας ήρθαν σωστά. Συνήθως στέλνω τα έγγραφα στον εαυτό μου χωρίς θέμα, μόνο σε περίπτωση που ο λογαριασμός μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κτυπείται και θα τα αποθηκεύσω σε ένα φάκελο, ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω της λειτουργίας αναζήτησης στα εισερχόμενά μου.

Επιπλέον, θα κρατήσω μια φωτογραφία με όλα τα σημαντικά έγγραφα στο τηλέφωνό μου και στο φορητό υπολογιστή μου, έτσι ώστε να μπορώ εύκολα να τα έχω πρόσβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Λήψη σημαντικών ταξιδιωτικών εγγράφων Πότε και πού τα χρειάζεστε

Τα έγγραφα μπορούν πλέον να μεταφορτωθούν από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο email σας. Εκτυπώστε τα έγγραφα και έχετε αντίγραφα για να ξεκινήσετε την αντικατάστασή τους. Ο πρώτος σας λιμένας θα είναι πιθανότατα η πρεσβεία εάν χάσετε το διαβατήριό σας ή τηλεφωνήσετε στην τράπεζά σας εάν χάσατε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα.

Ποια ταξιδιωτικά έγγραφα θα χρειαστώ;

Μάθετε για όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα που μπορεί να χρειαστείτε ή θέλετε, όπως διεθνείς άδειες οδήγησης και πολλά άλλα - αποφασίστε αν θα τα χρειαστείτε τώρα, επειδή με ορισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως οι εγγραφές εμβολιασμών, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσετε νωρίς για να τα πάρετε πριν εσύ φεύγεις.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.