Πώς να γράψετε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό σαν επαγγελματίας

Ποτέ δεν θα ξεχάσετε το ταξίδι ονείρου σας με αυτές τις εύχρηστες συμβουλές

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομνημονεύσετε το ταξίδι σας μιας ζωής είναι μέσω ενός ταξιδιωτικού περιοδικού. Σίγουρα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη λήψη ειδικών στιγμών, αλλά δεν θα μπορέσουν να σας πουν το όνομα της καφετέριας που επισκεφθήκατε ή ποιο ήταν το όνομα εκείνου του δροσερού Σουηδού κοριτσιού που συναντήσατε σε ένα ξενώνα. Οι φωτογραφίες δεν θα σας πει πόσο αισθανθήκατε εκείνη την στιγμή - τι έπνιξε ο αέρας, ποια συναισθήματα νιώσατε, τους ήχους που σας περιόρισαν ή τι ήταν στο μυαλό σας.

Πληκτρολογήστε: το περιοδικό ταξιδιού σας.

Γιατί πρέπει να κρατάτε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό;

Αυτοί οι λόγοι που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φυλάξετε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό. Περισσότερο από τις φωτογραφίες, οι λέξεις σε χαρτί θα σας βοηθήσουν να θυμηθείτε εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που θα ξεθωριάζουν μνήμη, θα συλλαμβάνουν τις μυρωδιές και τους ήχους και θα σας ενθαρρύνουν να σκάψετε βαθιά για το πού βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι οι μόνοι λόγοι, όμως:

Για να δείξετε στους συγγενείς σας: Πόσο δροσερό θα είναι μέσα σε 50 χρόνια να καθίσετε με τα εγγόνια σας και να τους δείξετε ένα ρεκόρ όταν ταξίδεψατε σε όλο τον κόσμο; Τι γίνεται με τους γονείς σας όταν επιστρέφετε; Ή οι φίλοι σου; Αν κρατάτε το περιοδικό σας για τον εαυτό σας και μοιράζεστε ιδιωτικές αναμνήσεις, σκεφτείτε πόσο θαυμάσιο θα είναι να κοιτάξετε πίσω σε αυτά σε μια δεκαετία ή έτσι έχουν όλες τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις σας πλημμυρίζουν πίσω σε σας.

Για να έχετε μια λεπτομερή καταγραφή του ταξιδιού σας: Οι επιβεβαιώσεις και οι φωτογραφίες σας μιλούν μόνο για την ιστορία.

Αν έχετε ταξιδιωτικό περιοδικό που αναφέρει λεπτομερώς κάθε τόπο που επισκεφθήκατε, πώς φτάσατε εκεί, όταν ήσασταν εκεί, θα έχετε μια λεπτομερή διαδρομή για να ανατρέξετε αργότερα. Εάν ένας φίλος σας ζητήσει συμβουλές για ταξίδια, θα μπορείτε να μοιραστείτε αμέσως το μέρος που μοιάζει με αυτούς. Αν προσπαθείτε απεγνωσμένα να θυμηθείτε το όνομα ενός χαριτωμένου καφέ που πήγατε ή του χαριτωμένου backpacker που συναντήσατε, όλα θα γράφονται στο περιοδικό σας.

Λιγότερες παρεκτροπές: Όταν γράφετε τις σκέψεις σας με ένα στυλό και χαρτί αντί να δακτυλογραφείτε σε ένα φορητό υπολογιστή, βρίσκω ότι είστε περισσότερο αυτή τη στιγμή. Το γράψιμο διαρκεί περισσότερο, έτσι σας δίνει την ευκαιρία πραγματικά να σκεφτείτε τι έχετε να πείτε και πώς αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις για να σας απομακρύνουν από το περιοδικό σας όπως και όταν γράφετε ηλεκτρονικά. Για μένα, οδηγεί σε μια πολύ σαφέστερη καταγραφή του ποιο ήταν το ταξίδι μου.

Για να σας δώσει κάτι να κάνετε: Το ταξίδι ακούγεται σαν να είναι μια διαρκής περιπέτεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν συχνά στιγμές καθαρότητας. Όπως και όταν δεν έχετε συνδέσει με κανέναν στο ξενώνα και καθίστε σε ένα πολυάσχολο εστιατόριο για να φάτε το δείπνο μόνοι σας. Ή όταν εισάγετε τη δέκατη πέμπτη ώρα σε ένα ταξίδι με το τρένο σε όλη την Ευρώπη , έχετε χάσει τη μπαταρία σε όλες τις συσκευές σας και δεν έχετε τίποτα να κάνετε. Κρατώντας ένα ταξιδιωτικό περιοδικό είναι ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που αισθάνεστε βαρεθεί και δεν έχετε τίποτα να κρατήσετε τον εαυτό σας διασκεδασμένο.

Για έμπνευση: Όταν ταξιδεύετε, συναντάτε τόσους πολλούς ανθρώπους που λένε εκπληκτικές ιστορίες για τα μέρη που έχουν ταξιδέψει. Ένα ταξιδιωτικό περιοδικό είναι ο ιδανικός τρόπος για να παρακολουθείτε όλα τα μέρη που έχετε πείσει να επισκεφθείτε στο μέλλον.

Ίσως κατευθυνθείτε σε μια νέα πόλη και κάποιος σας έδωσε μια σύσταση σχετικά με το πού να φάτε ή πάντα ήθελα να πάτε στην Ινδία και κάποιος να σας λέει την αγαπημένη τους πόλη και πού να μείνετε ενώ βρίσκεστε εκεί. Τραβήξτε όλα αυτά τα μέρη ως μελλοντική έμπνευση, οπότε ποτέ δεν θα ξεχάσετε γι 'αυτά και κάποια στιγμή θα τα φτιάξετε μόνοι σας!

Τι πρέπει να έχετε για την εφημερίδα;

Το περιοδικό σας είναι, φυσικά, το ημερολόγιό σας, οπότε αυτό για το οποίο γράφετε είναι τελείως επί εσάς! Αν είστε κάτι σαν εμένα, όμως, ψάχνετε πάντα την έμπνευση για το τι να συμπεριλάβετε στη δική σας. Μετά από όλα, θα πάρετε μόνο αυτό το ταξίδι μια φορά, έτσι θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ένα αρχείο από αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα να συμπεριλάβω στην τσάντα μου:

Τα στάδια σχεδιασμού: Το ταξίδι σας δεν ξεκινά όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο. αυτό αρχίζει μόλις αποφασίσετε να το πάρετε!

Πάντα μου αρέσει να τεκμηριώνω τα στάδια σχεδιασμού του ταξιδιού μου: πώς αισθάνομαι στην πορεία προς την μεγάλη ημερομηνία αναχώρησης, τα είδη ταξιδιού που έχω αγοράσει για το ταξίδι, τους εμβολιασμούς που είχα, τα αποχαιρετιστήρια που έχω κοινή χρήση. Αγαπώ επίσης να μοιράζομαι τις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους μου για την περιπέτεια μου - που ελπίζω να κερδίσω από το ταξίδι και τις εμπειρίες που θα ήθελα να έχω.

Εβδομαδιαίες στρογγυλοποιήσεις: Ένας τρόπος διασκέδασης για την καταγραφή μερικών από τις μικρές λεπτομέρειες του ταξιδιού σας είναι μέσω της γραφής εβδομαδιαίες στρογγυλοποιήσεις. Το δικό μου περιλαμβάνει τα μέρη που έχω επισκεφθεί, το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο που γνώρισα, τον καλύτερο ξενώνα στον οποίο έμεινα, το καλύτερο γεύμα που έφαγα, το πιο απροσδόκητο πράγμα που έκανα και το πιο άσχημο πράγμα που μου συνέβη.

Οι άνθρωποι που συναντάς: Ένα πράγμα που δεν συνειδητοποίησα πριν ταξίδευα ήταν πόσο θα ξεχάσω τους καταπληκτικούς ανθρώπους που γνώρισα στο δρόμο. Τα ονόματα γρήγορα ξεθωριάζουν, όπως και τα πρόσωπα και οι εθνότητες, και μετά μερικά χρόνια αργότερα, θα θυμάμαι ξαφνικά μια εμπνευσμένη συνομιλία που είχα σε ένα ξενώνα με κάποιον, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα γι 'αυτά. Τώρα, φροντίζω να συμπεριλάβω λεπτομέρειες για κάθε άτομο που συναντώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Γράψω το όνομά τους, τι μοιάζουν και μερικά πράγματα για τα οποία μιλήσαμε, ώστε να μπορώ να το κοιτάξω πίσω και να θυμηθώ όλους τους φοβερούς ανθρώπους που γνώρισα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Διευθύνσεις: Στις ημέρες ταξιδιού, φροντίζω πάντα να γράψω τη διεύθυνση του ξενώνα που μένω σε περίπτωση που χρειάζεται να το δείξω σε έναν ταξιτζή ή σε κάποιον που ζητώ οδηγίες. Στο πίσω μέρος του περιοδικού μου γράφω την ημερομηνία, το όνομα του ξενώνα και τη διεύθυνση. Στην αρχή, δεν ήμουν πραγματικά μέρος του journaling μου, αλλά τώρα βρίσκω ότι κοιτάζοντας πίσω στη λίστα όπου έμεινα φέρνει πίσω διασκεδαστικές αναμνήσεις. Μου θυμίζει το χρόνο που χάθηκα στη Σαγκάη και τη στιγμή που ένας ντόπιος στο Μαρακές με με οδήγησε στην μπροστινή πόρτα του ξενώνα μου.

Επαγγελματικές κάρτες και εισιτήρια: Πάντα έχω μαζί μου ένα μικρό ραβδί κόλλας, έτσι ώστε να μπορώ να παραλάβω μικρά αναμνηστικά για να κολλήσω στο ταξιδιωτικό μου περιοδικό. Μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι να βλέπω τις επαγγελματικές κάρτες από τα εστιατόρια (γράφοντας μια φράση για το τι έφαγα εκεί όταν το επισυνάφω σε μια σελίδα), εισιτήρια λεωφορείων και τρένων (μαζί με μια σημείωση για το ταξίδι) από τα τουριστικά γραφεία ή από τα εισιτήρια για τα αξιοθέατα που επισκέφτηκα. Όλα βοηθούν να ζωγραφίσετε μια πιο καθαρή εικόνα των εμπειριών μου στο δρόμο.

Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για περιοδικό ταξίδι;

Το ταξιδιωτικό σας περιοδικό: Φυσικά θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό! Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για ταξιδιωτικά περιοδικά, οπότε δεν πρέπει να έχετε προβλήματα με την εύρεση της ιδανικής για εσάς.

Αν θέλετε ένα περιοδικό υψηλής ποιότητας, ανθεκτικής, σαφούς εμφάνισης (ώστε να προσελκύει λιγότερη προσοχή), πηγαίνετε για ένα Moleskine. Είναι ένα από τα καλύτερα περιοδικά γύρω και είναι δύσκολο να καταστραφούν. Εάν, όπως και εγώ, είστε geek χάρτη, υπάρχουν πολλές επιλογές για τα περιοδικά με τους χάρτες που εκτυπώνονται στο εξώφυλλο. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι χάρτες παλιών σχολικών στυλ! Διαφορετικά, περιηγηθείτε στο Amazon για "ημερολόγιο ταξιδιού" ή "περιοδικό ταξιδιού" και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας.

Στυλό και / ή μολύβια: Τα τυποποιημένα στυλό και τα μολύβια θα είναι ωραία για την εκτύπωση, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι ιδιαίτερο. Εάν είστε δημιουργικός άνθρωπος και μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να σκιαγραφεί μικρές σκηνές στο περιοδικό σας και να κρατάτε τα πράγματα πολύχρωμα, ρίξτε μια ματιά σε έναν διοργανωτή μολυβιών για το ταξίδι σας, καθώς θα σας βοηθήσει να κρατήσετε όλα τα μολύβια σας καθαρά και οργανωμένα.

Μια κόλλα κόλλας: Προτείνω ιδιαίτερα να ταξιδεύετε με ένα μικρό ραβδί κόλλας ώστε να μπορείτε να σηκώσετε μικρές στιγμές και να τις συνδέσετε στις σελίδες ή στο περιοδικό σας. Χρησιμοποιώ αυτά τα κολλητά κολλητών εξαιρετικής αντοχής από το Elmer's για να διασφαλίσω ότι όλα μένουν στη θέση του. Εάν δεν θέλετε να ταξιδέψετε με ένα stick stick, τότε πάρτε ακριβώς μια ντουζίνα κλιπ για να κρατήσετε τα πάντα στη θέση σας μέχρι να φτάσετε στο σπίτι.

Αυτοκόλλητα ταξιδιού: Αυτό δεν είναι σίγουρα ένα journaling απαραίτητο, αλλά κάνει για μια διασκεδαστική προσθήκη στο ημερολόγιό σας, αν μπορείτε να δικαιολογήσετε τη λήψη τους μαζί σας. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές για αυτοκόλλητα με θέμα το ταξίδι στο Amazon, που κυμαίνονται από σφραγίδες τύπου διαβατηρίου, ταξιδιωτικά εισαγωγικά, χάρτες και πολλά άλλα! Είναι σίγουρα αξίζει να ψάξετε για να τραγουδήσετε το περιοδικό σας και να του δώσετε λίγο περισσότερη προσωπικότητα!