Μικρή εναντίον Μεγάλου: Ποιο Κρουαζιερόπλοιο Αλάσκα είναι για σας;

Είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που ταξίδεψαν την Αλάσκα πέρυσι; Εάν ναι, πλέατε σε ένα τεράστιο πλοίο με πολλαπλά καταστρώματα και ατελείωτες δραστηριότητες εκτός και εκτός του σκάφους ή σε ένα μικρό σκάφος στο οποίο γνωρίζατε όλους τους επιβάτες; Ή, ίσως, δεν θα μπορούσατε ακόμα να αποφασίσετε και κοιτάτε φέτος.

Η κρουαζιέρα αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού επισκεπτών της Αλάσκας και καθώς η βιομηχανία αναπτύσσεται μεταξύ των πόλεων της λιμνοθάλασσας Inside Passage της Νοτιοανατολικής περιοχής.

Τα πλοία ταξιδεύουν από τα τέλη Απριλίου μέχρι το Σεπτέμβριο, προσφέροντας στους επισκέπτες εποχιακές ευκαιρίες για να παρακολουθήσουν το εκπληκτικό τοπίο της Αλάσκας, την άφθονη άγρια ​​φύση και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, όλες στο πλαίσιο της αποτελεσματικής οργάνωσης.

Προφανώς, το μέγεθος είναι σημαντικό όταν εξετάζετε μια κρουαζιέρα σε οποιαδήποτε τοποθεσία, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική στην Αλάσκα, όπου δραστηριότητες αναψυχής και προορισμούς μπορούν ή δεν μπορούν να προσεγγιστούν από κάποια σκάφη. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα η προσεκτική εξέταση των δυνατοτήτων και των επιθυμιών ταξιδιού σας, σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα που σκοπεύετε να περάσετε στην Αλάσκα.

Για τους σκοπούς της συζήτησης, παρακάτω είναι μια κατανομή του deliniation της βιομηχανίας για τα μεγάλα εναντίον των μικρών πλοίων.

Μεγάλα πλοία: 2.000-4.000 επιβάτες

Μεσαία πλοία: 1.000-2.000 επιβάτες

Μικρά πλοία: Κάτω από 1.000 επιβάτες

Σημείωση: Η Αλάσκα έχει επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό πολύ μικρών κρουαζιερόπλοιων, που φθάνουν κάτω από 500 επιβάτες, και αυτά είναι τα πλοία στα οποία θα αναφερθώ στις παρακάτω πληροφορίες.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτά τα ερωτήματα:

1. Πώς μου αρέσει να ταξιδεύω γενικά;

Εάν είστε ο τύπος του παραθεριστή που απολαμβάνει ένα στυλ πλήρους εξυπηρέτησης ταξιδιού, τότε ένα μεγαλύτερο πλοίο , με προγραμματισμένες δραστηριότητες, πιο επίσημο δείπνο και περιηγήσεις μεγαλύτερων ομάδων μπορεί να σας προσελκύσει. Από την υπηρεσία δωματίου μέχρι τα βραδινά πάρτυ, τα μεγαλύτερα πλοία έχουν μια ευρύτερη προσφορά υπηρεσιών και πολλοί επιβάτες εκτιμούν αυτή την πτυχή, ειδικά όταν ταξιδεύουν με μεγαλύτερες οικογενειακές ομάδες πολλών γενεών.

GoTip: Ακόμη και τα μεγαλύτερα πλοία έχουν διαφορετικό στυλ κρουαζιέρας, κάνουν το σπίτι σας και διερευνούν τις διάφορες επιλογές για δραστηριότητες, φαγητό και ζωή στο πλοίο.

2. Είναι τα ταξίδια για χαλάρωση ή εξερεύνηση;

Θα προτιμούσατε να σκαρφαλώσετε με ένα βιβλίο σε ένα κάθισμα παραθύρου και να παρακολουθήσετε το σκηνικό να περνάει ή να πηδήσετε σε ένα καγιάκ και να πετάξετε κατά μήκος ενός βραχώδους όρμου; Οι μικρότερες γραμμές κρουαζιέρας, ενώ παράλληλα παρέχουν πολλές ευκαιρίες για ένα διάλειμμα, λειτουργούν με έναν πιο περιπετειώδη ταξιδιώτη στο μυαλό. Πεζοπορία, καγιάκ, επιβίβαση στο σκάφος stand-up; ο κατάλογος συνεχίζει τις δραστήριες περιπέτειες σε ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο . GoTip: Μικρότερα πλοία συνήθως στέλνουν επιβάτες έξω για δραστηριότητες βροχή ή λάμψη, έτσι γνωρίζοντας την προσδοκία για την περιπέτεια είναι σημαντική.

3. Πόσο καιρό θα μείνω στην Αλάσκα;

Εάν το ταξίδι σας στο τελευταίο σύνορο περιλαμβάνει ταξίδια στην ξηρά, ειδικά ταξίδια από το έδαφος σε πιο απομακρυσμένα τμήματα της πολιτείας, μπορείτε να απολαύσετε τα μεγαλύτερα στοιχεία της ευκολίας και της πολυτέλειας του πλοίου πριν ή μετά από λίγες μέρες στη ξηρά σε ένα RV ή backcountry lodge. Εάν, ωστόσο, αισθάνεστε μια αίσθηση περιπέτειας και έχετε μικρότερη διάρκεια παραμονής, ένα μικρό πλοίο, με την ικανότητα να μύριζε σε απομονωμένες γωνιές και κόλπους της Νοτιοανατολικής Αλάσκας, μπορεί να είναι ακριβώς το πράγμα που χρειάζεστε για να ελέγξετε την Αλάσκα από τη λίστα κουβάδων σας .

GoTip: Πολλές μικρότερες γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν επίσης οικεία περιηγήσεις στην ξηρά που ενσωματώνουν πολλές πτυχές των τομέων εστίασής τους στον πολιτισμό, την ιστορία και την άγρια ​​φύση.

4. Ποιο είναι το επίπεδο ικανότητάς μου;

Τα μικρά πλοία γενικά τεντώνονται σε μήκος μεταξύ 70 και 500 ποδιών σε μήκος, ανάλογα με το σκάφος και συνεπώς δεν έχουν τη δυνατότητα για κάποια βοηθήματα προσβασιμότητας όπως ντους με ρολό, ανελκυστήρες και τα παρόμοια. Έτσι, τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να βρουν ένα μεγαλύτερο πλοίο που αντιμετωπίζει δυσκολίες όπως στέκεται, περπατά, σηκώνει τα πόδια (καθώς τα μικρότερα πλοία έχουν επίσης υδατοστεγείς πόρτες και ίντσες-υψηλές μεταλλικές σφραγίδες γύρω από τα διάδρομα). Σημαντικό επίσης να σημειωθεί: Οι γονείς των νηπίων και των μικρών παιδιών δεν θα βρουν υπηρεσίες όπως η φροντίδα των παιδιών ή πολλοί χώροι για να επιτρέψουν την εξερεύνηση των παιδιών που επισκέπτονται το νεόκτιστο ή το περπάτημα λόγω των περιορισμών μεγέθους.

5. Τι μπορώ να αντέξω;

Σε γενικές γραμμές, όσο μικρότερη είναι η γραμμή κρουαζιέρας, τόσο πιο ακριβή είναι η εμπειρία. Μερικές φορές αναφέρονται ως " κρουαζιέρες μπουτίκ ", μικρά κρουαζιερόπλοια ή γιοτ παρέχουν την μέγιστη δυνατή προσοχή, εξυπηρέτηση και γευστικότατο δείπνο. Τούτου λεχθέντος, μερικές γραμμές κρουαζιέρας εξυπηρετούν επίσης τους ανεξάρτητους, επιδιώκοντας επιβάτες επιβάτες που δεν θέλουν να έχουν τίποτα να κάνουν με τα επίσημα γεύματα ή τα εκλεκτά κρασιά, και όμως είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τιμές πριμοδότησης για τη μοναξιά και την πρόσβαση στην άγρια ​​φύση πιο απομακρυσμένη κρουαζιέρα παρέχει. GoTip: Σε έναν προϋπολογισμό; Πλοηγηθείτε νωρίς ή αργά την εποχή για τις καλύτερες προσφορές.