Γιατί οι ταξιδιώτες της Καραϊβικής θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης

Καιρός, ασθένεια μπορεί να κάνει την αρχική επένδυση αξίζει τον κόπο

Εάν ταξιδεύετε, θα πρέπει να εξετάσετε τουλάχιστον την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης , η οποία δεν μπορεί μόνο να σας προστατεύσει εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί για λόγους που δεν μπορείτε να ελέγξετε, αλλά επίσης θα καλύψει τα ιατρικά σας έξοδα εάν τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε ενώ είστε μακριά απο το σπίτι.

Οι κάτοικοι της Καραϊβικής αντιμετωπίζουν μερικούς ιδιαίτερους κινδύνους που, αν και είναι απίθανο να επηρεάσουν το ταξίδι σας, μπορεί να αξίζει να ασφαλιστούν, για κάθε περίπτωση.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα, μαζί με πληροφορίες σχετικά με τον τύπο κάλυψης που προσφέρει η Travel Guard, ένας κορυφαίος πάροχος ταξιδιωτικής ασφάλισης:

1. Τροπικές καταιγίδες και τυφώνες

Η εποχή του τυφώνα στην Καραϊβική διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο και ενώ οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες ότι μια καταιγίδα θα επηρεάσει το ταξίδι σας, μπορεί να συμβεί.

Σε περίπτωση τυφώνα ή άλλου απρόβλεπτου δυσμενών καιρικών συνθηκών, η ταξιδιωτική ασφάλιση, όπως αυτή που προσφέρεται από την Travel Guard, παρέχει κάλυψη στο πλαίσιο του οφέλους Ακύρωσης Ταξιδιού και Διακοπής. Αν το ταξίδι σας ακυρωθεί για λόγους που καλύπτονται από την πολιτική σας (διαβάστε το ακριβές έντυπο ή επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για λεπτομέρειες), ο ασφαλιστής επιστρέφει τα προπληρωμένα, παρακρατηθέντα, μη επιστρεφόμενα έξοδα ταξιδιού μέχρι το όριο κάλυψης.

Εάν το θέρετρο όπου σκοπεύετε να μείνετε είναι κατεστραμμένο εξαιτίας καταιγίδας και δεν μπορεί να σας φιλοξενήσει (ή να παρέχει συγκρίσιμα καταλύματα), τα μη επιστρέψιμα έξοδα θα επιστραφούν.

Εάν μια καταιγίδα επηρεάζει άμεσα τις ρυθμίσεις ταξιδιού σας ή τα καταλύματα σας, δικαιούστε αποζημίωση ακύρωσης ταξιδιού ή διακοπής ταξιδιού. Για παράδειγμα:

Εάν το αεροδρόμιο στο οποίο πρόκειται να φτάσετε ή αναχωρήσετε είναι κλειστό λόγω τυφώνα ή καιρού, η ταξιδιωτική ασφάλιση θα καλύψει τα έξοδα που προκύπτουν εάν το ταξίδι σας καθυστερήσει και θα καλύψει τα λογικά, πρόσθετα καταλύματα και τα έξοδα μετακίνησης μέχρι να γίνει δυνατή η μετακίνηση.

Η δύναμη της καταιγίδας δεν είναι αυτό που καθορίζει την κάλυψή σας, είναι ο αντίκτυπος που έχει στα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Έτσι, για παράδειγμα, μια καταιγίδα που πλημμυρίζει το ξενοδοχείο σας μπορεί να καλύπτεται, αλλά δεν θα λάβετε αποζημίωση αν ένας τυφώνας χτυπήσει, αλλά δεν αναγκάζει μια εκκένωση ή άλλες δυσκολίες που σχετίζονται με τις μετακινήσεις.

Σημαντική σημείωση: Η κάλυψη των τυφώνων δεν είναι αποτελεσματική εκτός αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αγοράζεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν ονομάζεται θύελλα, οπότε αγοράστε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση νωρίς!

2. Τραυματισμοί και τροπικές ασθένειες

Οι χώρες και τα θέρετρα της Καραϊβικής δαπανούν μεγάλα χρήματα κάθε χρόνο προσπαθώντας να προστατεύσουν τους επισκέπτες (και τους κατοίκους) από τροπικές ασθένειες όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός . Αλλά όπως γνωρίζει ο έμπειρος ταξιδιώτης, δεν μπορείτε να αποφύγετε κάθε δάγκωμα εντόμων , ειδικά όταν απολαμβάνετε τη φυσική ομορφιά των νησιών.

Το ταξίδι είναι επίσης για νέες εμπειρίες, μερικές από τις οποίες φέρνουν κινδύνους, όπως η συμμετοχή σε αθλήματα περιπέτειας, όπως το τζόκινγκ ή το off-roading .

Η ιατρική ασφάλειά σας δεν ταξιδεύει πάντα μαζί σας, οπότε αν τραυματιστείτε ή είστε άρρωστος ενώ ταξιδεύετε, μπορεί να αναγκαστείτε να πληρώσετε εκ των προτέρων πριν από τη θεραπεία. Ή, μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να λαμβάνετε θεραπεία στην περιοχή όπου ταξιδεύετε, επειδή οι εγκαταστάσεις υγείας δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα που βρέθηκαν στο σπίτι.

Στην Καραϊβική, η ποιότητα της φροντίδας μπορεί να ποικίλλει ευρέως, από την παγκόσμια τάξη ως την σχετικά πρωτόγονη. Το Travel Guard (όπως και άλλοι ασφαλιστές) προσφέρει ταξιδιωτικά ιατρικά έξοδα και σχέδια έκτακτης ανάγκης κάλυψης εκκένωσης που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το καλύτερο νοσοκομείο για τις ανάγκες σας και θα σας μεταφέρει στο νοσοκομείο της επιλογής σας ή στο σπίτι σας.

Τα σχέδια καλύπτουν επίσης τυχόν εξειδικευμένα συνοδευτικά ιατρικά έξοδα που ενδέχεται να υποστούν. Εάν σπάσετε το πόδι σας ενώ κάνετε τζετ σκι, για παράδειγμα, και πρέπει να το ανυψώσετε για το ταξίδι σας, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος μιας πρώτης θέσης στο αεροπλάνο για να σας φιλοξενήσει.

3. Κρουαζιέρες Travel Travel

Σε πολλούς προορισμούς της Καραϊβικής, οι επισκέπτες είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσουν με κρουαζιερόπλοιο από τον αέρα. Η κρουαζιέρα έχει πολλά οφέλη, αλλά η ευελιξία του χρονοδιαγράμματος δεν είναι ένα από αυτά. Και μια φορά στο πλοίο, είστε λίγο πολύ κολλημένοι στη βάρκα μέχρι να φτάσει σε ένα λιμάνι εκτός αν υπάρχει σοβαρή έκτακτη ανάγκη.

Οι ασφαλιστές όπως το Travel Guard προσφέρουν κάποια οφέλη που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα όταν προκύπτουν προβλήματα που σχετίζονται με την κρουαζιέρα, όπως:

4. Προβλήματα διαβατηρίων

Μέχρι το 2009, οι περισσότερες χώρες της Καραϊβικής δεν χρειάστηκαν διαβατήριο . Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον αν δεν είστε πολίτης των ΗΠΑ που ταξιδεύει στο Πουέρτο Ρίκο ή στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ , οπότε η κατοχή της απαραίτητης αναγνώρισης είναι ύψιστης σημασίας όταν ταξιδεύετε στην Καραϊβική.

Εάν ξεχάσετε το διαβατήριό σας, το Travel Guard μπορεί να σας βοηθήσει να κανονίσετε να έχετε το διαβατήριο που σας αποστέλλεται ρητά, αν εξακολουθείτε να ταξιδεύετε στις ΗΠΑ. Εάν τα έγγραφα χάνονται ή κλαπούν, εταιρείες όπως το Travel Guard μπορούν να σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε σημαντικά έγγραφα και πιστωτικές κάρτες και να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις μεταφορές μετρητών.