Πώς να μείνετε ασφαλείς και ασφαλείς στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Η ασφάλεια και η ασφάλεια αποτελούν πάντα μια ανησυχία όταν ταξιδεύετε και οι διακοπές στην Καραϊβική δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι μια ωραία γραμμή ανάμεσα στη χαλάρωση και την αποφυλάκισή σας, οπότε ενώ είναι καλό να χαλαρώσετε και να έχετε καλό χρόνο στην περιπέτεια του νησιού σας, υπάρχουν μερικές λογικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν φύγετε από το σπίτι και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Ελέγξτε τις προειδοποιήσεις ταξιδιού πριν πάτε

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσιεύει τρεις τύπους πληροφοριών χρήσιμων για τους ταξιδιώτες: Προξενικά Φύλλα Πληροφοριών, τα οποία παρέχουν μια ευρεία επισκόπηση για τις ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων σχετικά με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια. Δημόσιες Ανακοινώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται γενικές προειδοποιήσεις σχετικά με τα τρέχοντα θέματα ασφάλειας. και τις Προειδοποιήσεις Ταξιδιού , οι οποίες είναι οι πιο σοβαρές και χρησιμεύουν ως κόκκινη σημαία για επικείμενους κινδύνους.

Μάθετε για τον προορισμό σας

Διαβάστε το άρθρο, Ποια είναι τα ασφαλέστερα, πιο επικίνδυνα νησιά της Καραϊβικής; Επίσης, το "έγκλημα" του Googling και το όνομα του προορισμού σας μπορούν να αποδώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια που δεν θα λαμβάνετε πάντα από ιστότοπους που προσανατολίζονται στον τουρισμό . Sites όπως το TripAdvisor προσφέρουν πληροφορίες από άλλους ταξιδιώτες σε μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών θεμάτων. ορισμένες καταχωρήσεις μπορούν να ληφθούν με ένα σιτάρι αλατιού, αλλά άλλοι λεπτομέρειες από πρώτο χέρι εμπειρίες με μικρές κλοπές και άλλα εγκλήματα που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το πρόβλημα.

Ρωτήστε τον θυρωρό σας

Ποτέ μην ξεκινήσετε μια ανεξάρτητη ξενάγηση μιας ξένης χώρας χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε έναν τοπικό εμπειρογνώμονα. Ορισμένοι ντόπιοι μπορεί να πάρουν μια στάση "χωρίς πρόβλημα", αλλά συνήθως μπορείτε να πάρετε μια ευθεία ιστορία σχετικά με τις συνθήκες νησιωτικής ασφάλειας από τον υπάλληλό σας στο ξενοδοχείο . Σε σχεδόν οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής υπάρχουν καλές περιοχές και κακά - όπως και στο σπίτι - και οι έμπιστοι ντόπιοι μπορούν να σας πουν ποια μέρη πρέπει να αποφύγετε.

Μίσθωση ενός καλού τοπικού οδηγού

Ένας αξιόπιστος οδηγός όχι μόνο μπορεί να σας οδηγήσει μακριά από τα προβληματικά γειτονιές, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως buffer όταν συναντάμε panhandlers, πιεστικοί πωλητές δρόμου, πιθανοί απατεώνες, και άλλοι σκεπτόμενοι χαρακτήρες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Ποτέ μην αφήνετε τιμολόγια στο αυτοκίνητό σας

Οι εισβολές αυτοκινήτων συγκαταλέγονται στα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στην Καραϊβική.

Αν πρέπει να αφήσετε πίσω αντικείμενα όπως κάμερες ή άλλα τιμαλφή πίσω, κλειδώστε τα στον κορμό ή τα βγάλτε από την όραση, όπως στο κουτί του ντουλαπιού. Σε ορισμένες χώρες της Καραϊβικής, τα αυτοκίνητα ενοικίασης αναγνωρίζονται εύκολα από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, καθιστώντας τους βολικούς στόχους, επομένως δικαιολογείται μεγάλη αφθονία.

Κλείστε αυτές τις συρόμενες πόρτες

Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές πόρτας χωρίς κλειδί μπορεί να κάνουν την πόρτα του δωματίου σας λιγότερο προσπελάσιμη, αλλά πολλοί ταξιδιώτες ξεχνούν να κλειδώσουν τις συρόμενες πόρτες που οδηγούν σε μπαλκόνια ή lanais. Για να κρατήσετε το δωμάτιό σας ασφαλή από εισβολείς ή κλέφτες, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες είναι κλειδωμένες πριν φύγετε ή πηγαίνετε στο κρεβάτι τη νύχτα.

Χρησιμοποιήστε το Safe In-Room

Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν θυρίδα ασφαλείας στο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση τιμαλφών όταν βρίσκεστε στην παραλία ή σε περιοδεία. Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να προγραμματίσετε την κλειδαριά και χρησιμοποιώντας το χρηματοκιβώτιο για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας, τα διαβατήρια κ.λπ. θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα και ενοχλήσεις.

Ποτέ μην παίρνετε τιμές στην παραλία

Δεν θέλετε να αφήσετε πορτοφόλια, πορτοφόλια ή κοσμήματα χωρίς επίβλεψη ενώ πηγαίνετε για μπάνιο. Απλά πάρτε όσα χρήματα χρειάζεστε ή μια πιστωτική κάρτα . αφήστε το υπόλοιπο στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου.

Διακοπές σκαφών

Οι κλοπές σκαφών έχουν γίνει πρόβλημα σε ορισμένους προορισμούς της Καραϊβικής . Αν φτάσετε με βάρκα, επιλέξτε μια μαρίνα με επαρκή ασφάλεια και φροντίστε να κλειδώσετε τις καμπίνες σας πριν ξεκινήσετε να εξερευνήσετε.

Να είστε προσεκτικοί στα συμβαλλόμενα μέρη

Να είστε προσεκτικοί σε "jump-ups" ή πάρτι στο δρόμο, χορευτικά κλαμπ, μεγάλα κόμματα κόμματος ή οπουδήποτε αλλού όπου αναμειγνύονται το οινόπνευμα, οι τουρίστες και οι ντόπιοι. Αρκεί να πείτε ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλειά σας σε τέτοια περιβάλλοντα αυξάνονται ανάλογα με την κατανάλωση αλκοόλ σας. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τα πάντα, από τις πορτοφολάδες μέχρι τη σεξουαλική βία και τη σωματική επίθεση. Η ανάμειξη με τους ντόπιους είναι ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας του νησιού, αλλά μην πηγαίνετε μόνος του, πιείτε με μέτρο και μην πάρετε πάρα πολύ παγιδευμένοι στο πάρτι.

Μην αγοράζετε φάρμακα

Όχι μόνο είναι παράνομο - ακόμα και στη Τζαμάικα - οι τελευταίοι άνθρωποι που θέλετε να συσχετίσετε μέσα στην Καραϊβική είναι οι έμποροι ναρκωτικών. Η συντριπτική πλειοψηφία του εγκλήματος και του φόνου στην Καραϊβική συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών. Οι τουρίστες συνήθως δεν στοχεύουν, αλλά θα ήθελα να μην κάνω την εξαίρεση από τον κανόνα.

Μένοντας μόνη

Μην περιπλανηθείτε στην παραλία - ή οπουδήποτε αλλού - μόνο τη νύχτα. Αρκετά ειπώθηκαν.