Σεπτέμβριος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Σεπτέμβριο

Στο Μεξικό, το Σεπτέμβριο είναι το el mes de la patria , και μερικές φορές φαίνεται ότι ολόκληρη η χώρα είναι ζωγραφισμένη στα χρώματα της μεξικανικής σημαίας . Πολύτιμες και πατριωτικές εορταστικές εκδηλώσεις που γιορτάζουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανεξαρτησία του Μεξικού από την Ισπανία πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα τον 15ο και 16ο. Ακολουθεί μια λίστα με τα σημαντικότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Μεξικό αυτό το μήνα:

Φεστιβάλ Mariachi
Guadalajara, Jalisco, 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Γκουανταλαχάρας της χρονιάς, αυτό το ετήσιο φεστιβάλ καταγράφει την ουσία της πόλης. Μουσικοί προέρχονται από όλο τον κόσμο για να ακούσουν, να ακούσουν και να ανταγωνιστούν. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στους δρόμους και σε διάφορους χώρους σε όλη την πόλη.
Ιστοσελίδα: Encuentro Internacional del Mariachi y de la Charrería
Μεξικάνικη μουσική Mariachi

Feria Nacional Zacatecas
Zacatecas, από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου
Μια δίκαιη διαρκεία δύο εβδομάδων με μουσικές παραστάσεις μεγάλων εκτελεστών επωνύμων, διασκέδαση για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και μια ποικιλία από τοπική κουζίνα.
Ιστοσελίδα: Feria Nacional Zacatecas

Πρόκληση Tepozteco (Reto al Tepozteco)
Tepoztlan, Morelos, 8 Σεπτεμβρίου
Απόδοση που απεικονίζει τη μετατροπή του βασιλιά Tepoztecatl στην καθολική θρησκεία. Η πομπή οδηγεί προς την Πυραμίδα Tepozteco, όπου οι άνθρωποι προσφέρουν φαγητό και ποτά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς με ύπνο chinelo, πυροτεχνήματα και φεστιβάλ τροφίμων.


Περισσότερες πληροφορίες: Reto al Tepozteco (στα ισπανικά)

Ημέρα Ανεξαρτησίας - Día de la Independencia
Γιορτάζεται σε όλο το Μεξικό στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου
Τα πλήθη συγκεντρώνονται στις πλατείες των πόλεων στις 15 Σεπτεμβρίου στις 11 μ.μ. για το Grito de la Independencia , το οποίο θυμίζει την έκκληση του Miguel Hidalgo y Costilla για ανεξαρτησία του Σεπτεμβρίου 1810, φωνάζοντας "Viva Mexico!" Στον 16ο χρόνο πραγματοποιούνται πολιτικές τελετές και παρελάσεις.


Περισσότερες πληροφορίες: Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού

Πτώση Ίσινο
Chichen Itza, 22 Σεπτεμβρίου
Την πτώση της ισημερίας, ακριβώς όπως στην ανοιξιάτικη ισημερία , η γωνία του ηλιόλουστου ηλίου κάνει ένα φίδι να εμφανίζεται στα σκαλοπάτια της Πυραμίδας στο Chichen Itza.
Οδηγός Επισκεπτών Chichen Itza

Φεστιβάλ Διεθνές Ταμαλλίπας
Tamaulipas, 24 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Το σύνολο του κράτους της Ταμαουλίπα βρίσκεται στο φεστιβάλ κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ και διαθέτει ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως εκθέματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογράφο. Οι φετινοί ειδικοί προσκεκλημένοι είναι το κράτος Γιουκατάν και η Ουρουγουάη.
Ιστοσελίδα: FIT

Fiestas del Sol - Φεστιβάλ του Ήλιου
Mexicali, Baja California, 30 Σεπτεμβρίου έως 16 Οκτωβρίου
Συναυλίες, παρελάσεις και μηχανικές βόλτες για τον εορτασμό της ίδρυσης του Mexicali. Η φετινή σειρά συναυλιών περιλαμβάνει τους Molotov, Banda el Recodo, Yuri και Belinda.
Ιστοσελίδα: Fiestas del Sol

Fiesta de San Miguel
San Miguel de Allende, Guanajuato, 26 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Αυτό είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ προς τιμή του προστάτη της πόλης, ο Άγιος Μιχαήλ Αρχάγγελος (ημέρα γιορτής 29 Σεπτεμβρίου). Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραστάσεις, χορούς, συναυλίες και πυροτεχνήματα. Παλαιότερα ένα σημαντικό μέρος αυτού του φεστιβάλ ήταν το τρέξιμο με τους ταύρους παρόμοιο με το ετήσιο γεγονός στην Παμπλόνα της Ισπανίας , αλλά το γεγονός αυτό σταμάτησε το 2007.


Πληροφορίες για τον τουρισμό San Miguel de Allende Σαν Μιγκέλ ταξιδιωτικός οδηγός

Φεστιβάλ Mariachi & Folklórico
Rosarito, Baja California, 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου
Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ βρίσκεται τώρα στην έκτη επανάληψή του. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια μαθητών καθώς και παρουσιάσεις. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Rosarito Beach και θα ωφεληθούν από το Club Boys and Girls Club του Rosarito. Το φεστιβάλ τελειώνει με το συναυλία Extravaganza στις 3 Οκτωβρίου, στο οποίο θα εμφανιστούν παραστάσεις της Mariachi Nueva Tecalitlan, Mariachi Divas και πολλά άλλα.
Ιστοσελίδα: Rosarito Beach Mariachi Folklorico Φεστιβάλ

Cabo Comedy Fest
Los Cabos, Baja California Sur, 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Ένα 5ήμερο φεστιβάλ με εμφανίσεις από μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με αυτές τις παραστάσεις, θα υπάρξουν συζητήσεις με τη συμμετοχή των συγγραφέων κωμωδίας, των παραγωγών και των cast μελών.


Ιστοσελίδα: cabocomedyfestival.com

<< Αύγουστος Εκδηλώσεις | Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις του Οκτωβρίου >>

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος