Γιορτάζοντας την άνοιξη Equinox στο Μεξικό

Η αρχή της άνοιξης

Αν και στα βόρεια κλίματα, η ερχόμενη άνοιξη γιορτάζεται ως επιστροφή σε θερμότερες καιρικές συνθήκες, η περίσταση γιορτάζεται στο Μεξικό για διάφορους λόγους και με διάφορους τρόπους. Η εαρινή ισημερία γιορτάζεται στο Μεξικό με εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις. Μια άλλη πολύ δημοφιλής δραστηριότητα για να σηματοδοτήσει την ευκαιρία είναι να συμμετάσχει σε ειδικές τελετές και τελετουργίες σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέρος σε τελετουργίες για να τιμήσουν την ειδική ημερομηνία που σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και το γεγονός ότι η μέρα και η νύχτα είναι ίσου μήκους τη συγκεκριμένη ημέρα του έτους.

Τι είναι η ισημερινή ισημερία;

Στην ισημερία, ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό. Η λέξη "equinox" σημαίνει "ίση νύχτα" αναφερόμενη στο γεγονός ότι αυτή την ημέρα, υπάρχουν δώδεκα ώρες φωτός και δώδεκα ώρες νύχτας. Υπάρχουν δύο ισημερίες κατά τη διάρκεια του έτους: η εαρινή ισημερία, που μερικές φορές ονομάζεται «εαρινή ισημερία», η οποία πέφτει γύρω στις 20 Μαρτίου και η φθινοπωρινή ισημερία που πέφτει γύρω στις 23 Σεπτεμβρίου. Η ημέρα της ανοιξιάτικης ισημερίας σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης.

Η εαρινή ισημερία γιορτάζεται σε πολλές παραδόσεις ως χρόνος γονιμότητας, αναγέννησης και αναγέννησης. Το Πάσχα υπολογίζεται σύμφωνα με την ημερομηνία της Άνοιξης Ισημερινού. Στη Δυτική Εκκλησία, το Πάσχα πέφτει την πρώτη Κυριακή που ακολουθεί την πρώτη πανσέληνο μετά την Άνοιξη της ισημερίας (η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει το Πάσχα σε διαφορετική ημερομηνία).

Ημερομηνίες ισημερινής ισημερίας

Η εαρινή ισημερία συνήθως πέφτει στις 20 ή 21 Μαρτίου. Οι ημερομηνίες για το Spring Equinox μπορεί να διαφέρουν ελαφρά από έτος σε έτος, σε ορισμένες περιοχές που συμβαίνουν ήδη από τις 19 Μαρτίου. Διαβάστε γιατί έχει αλλάξει η ημερομηνία για την αρχή της άνοιξης; για να μάθετε πώς η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας μπορεί να ποικίλει.

Ανοιξιάτικα φεστιβάλ

Παρόλο που ο καιρός στο Μεξικό είναι γενικά θερμός όλο το χρόνο, η αρχή της άνοιξης εξακολουθεί να θεωρείται αιτία γιορτής. Σε πολλά μέρη του Μεξικού υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις, που συνήθως αναφέρονται ως φεστιβάλ της νυχτερίδας , που γίνονται για να γιορτάσουν την αρχή της σεζόν. Οι παιδικές παρελάσεις είναι επίσης δημοφιλείς και αν βρίσκεστε στο Μεξικό την ή κοντά στην ημερομηνία της ανοιξιάτικης ισημερίας, μπορείτε να δείτε τα παιδιά στην παρέλαση ντυμένα σαν λουλούδια και ζώα.

Άνοιξη Ίσινοξ στις Αρχαιολογικές Τοποθεσίες του Μεξικού

Οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό ήταν πολύ εναρμονισμένοι με την κίνηση των ουράνιων σωμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις έχτισαν τα κτίριά τους έτσι ώστε να υπάρχουν ευθυγραμμίσεις σε ορισμένες ημέρες του έτους. Σήμερα, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφορτωθούν με ηλιακή ενέργεια τη στιγμή που ο ήλιος είναι ακριβώς πάνω από τον ισημερινό και το καλύτερο μέρος για να το κάνει είναι στους αρχαιολογικούς χώρους.