Της Ιρλανδίας μέσω του GPS και του SatNav

Δορυφορική πλοήγηση στους ιρλανδικούς δρόμους

Η δορυφορική πλοήγηση (εν συντομία "satnav") είναι διαθέσιμη σε όλους σήμερα, ακόμα και τα περισσότερα τηλέφωνα το προσφέρουν. Αλλά έχετε ακούσει για το ιρλανδικό σύστημα GPS satnav; Μόλις μπείτε στον προορισμό σας, σας λέει με φωνητική φωνή: "Αχ, σίγουρα, δεν θα ξεκινούσα από εδώ ..." Παρά τα κακά αστεία, η δορυφορική πλοήγηση (satnav) έχει πραγματικά απογειωθεί στην Ιρλανδία κατά την τελευταία μερικά χρόνια. Ο συνδυασμός ενός παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) και ενός ψηφιακού χάρτη είναι το gadget που πρέπει να έχει για πολλούς οδηγούς (και μία από τις κυριότερες αιτίες των εισβολών αυτοκινήτων).

Αλλά είναι απαραίτητο για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ιρλανδία; Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τους προσφέρουν για μίσθωση ... και αν έχετε ένα smartphone, θα είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί ούτως ή άλλως.

Βασικά στοιχεία - Πώς λειτουργεί η δορυφορική πλοήγηση

Ο τελευταίος, σπουδαίος Arthur C. Clarke, παρατήρησε κάποτε ότι οποιαδήποτε τεχνολογία αρκετά προχωρημένη δεν μπορεί να διακριθεί από το μαγικό - satnav πληροί τα όρια μου. Ένα μικρό κουτί ξέρει πού βρίσκεστε και θα σας δώσει αναρίθμητες οδηγίες για τον επόμενο προορισμό σας. Ακόμα κι αν χάσετε μια έξοδο ή κάνετε σύγχυση αριστερά με δεξιά. Καθαρή μαγεία.

Στην πραγματικότητα, οι δορυφορικοί δέκτες είναι ένας συνδυασμός χαμηλού προϋπολογισμού, για ένα μόνο σκοπό, δύο συστημάτων - ένας υπολογιστής που αποθηκεύει έναν οδικό χάρτη και έναν δέκτη GPS. Το GPS εντοπίζει την τρέχουσα θέση σας σε πραγματικό χρόνο. Ο υπολογιστής υπολογίζει στη συνέχεια τη "καλύτερη" διαδρομή προς τον προορισμό σας και σας καθοδηγεί κατά μήκος του, χρησιμοποιώντας και πάλι τις συνεχώς μεταβαλλόμενες πληροφορίες GPS για να επαληθεύσετε τη θέση και την κατεύθυνση του ταξιδιού σας.

Η έξοδος του satnav είναι οπτική σε μια μικρή οθόνη, τα περισσότερα θα παρέχουν επίσης φωνητικές οδηγίες.

Που μπορεί να είναι πάρα πολύ για πολλούς χρήστες - οι φωνές στερούνται προσωπικότητας και κλίσης, απλά να πάρουν στα νεύρα σας μετά από λίγο (και πάλι, μπορείτε να ερωτευτείτε με τις νεότερες εκδόσεις).

Το Satnav στο smartphone μπορεί να είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, οι χάρτες δεν θα αποθηκεύονται στη συσκευή, αλλά θα αποσύρονται από το διαδίκτυο.

Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά αν δεν έχετε κάλυψη δικτύου (ή αρκετή πίστωση για να το χρησιμοποιήσετε).

Η Ιρλανδία - Ακόμα ένα SatNav Backwater;

Όχι - ενώ πριν από λίγα χρόνια οι ηλεκτρονικοί χάρτες της Ιρλανδίας τείνουν να είναι πολύ βασικοί και ακόμη και ανύπαρκτοι σε ορισμένους τομείς, η κατάσταση αυτή βελτιώθηκε δραματικά. Τα τρέχοντα έργα, ωστόσο, απαιτούν συχνές ενημερώσεις των χαρτών που αποθηκεύονται σε ένα δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Προσπαθήστε να είστε εφοδιασμένοι με την πιο πρόσφατη έκδοση.

Έχουν υπάρξει μερικές καταγγελίες σχετικά με τη συχνότητα των ενημερώσεων. Η Ιρλανδία δεν είναι μια μεγάλη αγορά - ορισμένοι κατασκευαστές φαίνεται ικανοποιημένοι να ενημερώνονται μόνο περιστασιακά.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Satnav στην Ιρλανδία

Υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που καθιστούν ένα σύστημα satnav επιθυμητό κατά την περιοδεία στην Ιρλανδία:

Τα μειονεκτήματα της χρήσης Satnav στην Ιρλανδία

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τα συστήματα satnav έχουν επίσης μειονεκτήματα:

Πλοήγηση στην Ιρλανδία με δορυφόρο - Η επιλογή είναι δική σας

Ενώ πρέπει να συμφωνήσω ότι το satnav είναι ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο και πρέπει να είναι θεός που έστειλε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, φορτηγατζήδες και άλλους επαγγελματίες χρήστες οχημάτων, δεν είμαι ακόμα απόλυτα πεπεισμένος για τα πρακτικά πλεονεκτήματά του για τον παραθεριστή. Μετά από όλα, οι διακοπές δεν είναι να πάρει από Α σε Β αποτελεσματικά, είναι για την εξερεύνηση.

Το μειονέκτημα: οι εξερευνητές χάνονται. Κατάφερα να το κάνω κατά τη διάρκεια της οδήγησης μέσω της Φλόριντα (το σήμα "Γεωργία" θα έπρεπε να ήταν δώρο), κοντά στο Δουβλίνο, ενώ κυνηγούσε ένα μεγαλιθικό τάφο (που μου πήρε δύο ώρες για να βρω, έχοντας οδηγηθεί από τη σωστή λωρίδα τουλάχιστον τρεις φορές) , και σε ένα γερμανικό οχυρό που ψάχνει για ένα δρόμο έξω από το αδιέξοδο. Αλλά κατάφερα, με το χάρτη και το πνεύμα. Και σε όλες τις περιπτώσεις βρήκε κάτι ενδιαφέρον και τεχνικά χαμένο.

Αλλά συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω άβολα με χάρτες, πιεσμένοι για το χρόνο και ούτω καθεξής.

Λοιπόν ποιος είσαι? Το σωστό γκαλερί στο σπίτι με χάρτες, σύμβολα και καρδινάλια, χαρούμενος που παίρνει τη γραφική διαδρομή; Ή ο τύπος που χάνεται στη δουλειά του να εργάζεται και δεν θα μπορούσε να δει το τοπίο ούτως ή άλλως;

Εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει ένα σημαντικό όφελος στο να έχετε ένα satnav μαζί σας, πάρτε πάντα ένα. Αλλά μην το βασίζεστε αποκλειστικά - ενώ το satnav παίρνει τον πόνο (ή την ευχαρίστηση) από το σχεδιασμό μιας διαδρομής από το Α στο Β, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο Β θέλετε να πάτε και ποια σημεία μεταξύ σας θα ήθελα να επισκεφτείτε . Κανένα τεχνικό εργαλείο δεν μπορεί να το κάνει για εσάς. Στην πραγματικότητα, όπως και στο παραπάνω παράδειγμα Kells, το satnav σας θα σας οδηγήσει σε μια χαρούμενη κυνηγητική εκστρατεία, αν (κατά τύχη) το πείτε.